• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Ohraminestrone

Ohrasuurimot tekevät tästä talvisesta minestronekeitosta täyteläisen makuisen. Kasvisversion saat, kun jätät pois pekonin ja juuston. Tämäkin resepti vain n. 1,60€/annos*.
Ohraminestrone
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • alle 30 min
  • 210 kcal / annos (420g)

Ainekset

6 annosta

Lisäksi

    • 1pkt(140 g)HK Amerikanpekonia, valkosipuli
    • Valio mustaleima emmentaljuustoa

Valmistus

alle 30 min
  1. Huuhtele ja valuta ohrasuurimot siivilässä.
  2. Kuori ja kuutioi porkkanat. Suikaloi varsisellerit. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  3. Kuullota kasviksia öljyssä, kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää ohrasuurimot, vesi, mausteet sekä kuoritut tomaatit. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla noin 20 minuuttia.
  4. Kuutioi kesäkurpitsa ja paloittele pavut puoliksi. Lisää ne keittoon ja jatka kypsentämistä vielä noin 4 minuuttia. Mausta keitto hienonnetulla basilikalla ja rouhitulla pippurilla.
  5. Paista pekonit pannulla rapeiksi ja nosta hetkeksi talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva valuu pois. Suikaloi pekoni. Höylää juustosta viipaleita ja murenna ne lastuiksi. Tarjoa keitto pekonisuikaleiden ja juustolastujen kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2014. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 420g100 g

  • 210 kcal880 kJ
  • Proteiinia7 g
  • Hiilihydraatteja17 g
  • Rasvaa12 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille