• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pistoukeitto

Pistoukeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

8 annosta
    • 2dlvalkoisia kuivattuja papuja
    • n. 1 1/2lvettä liotukseen
    • n. 1 1/2lvettä keittämiseen
    • 1tlsuolaa

Keitto

Pistoutahna

    • 1ruukkubasilikaa
    • 1isotomaatti
    • 2dl(60 g)parmesaanijuustoraastetta
    • 1/4dloliiviöljyä
    • 2valkosipulinkynttä

Valmistus

yli 60 min
  1. Pane huuhdotut pavut likoamaan kylmään veteen jääkaappiin 10 tunniksi. Kaada liotusvesi pois ja huuhtele pavut kylmällä vedellä. Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä noin 1 tunti. Valuta keitinvesi pois.
  2. Paloittele kuoritut sipulit, porkkanat ja perunat. Viipaloi lehtisellerin varret. Kuullota kasvikset öljyssä laakeassa kattilassa. Mausta suolalla, mustapippurilla ja laakerinlehdellä. Kaada joukkoon vesi. Keitä noin 10 minuuttia.
  3. Paloittele kesäkurpitsa ja lisää keittoon. Lisää keittoon myös vihreät pavut. Anna kiehua noin 5 minuuttia.
  4. Lisää tomaattimurska ja liotetut, keitetyt valkoiset pavut. Mausta keitto vielä timjamilla, sitruunanmehulla ja hunajalla. Kuumenna keitto.
  5. Soseuta basilikan lehdet ja hennot varret sekä tomaatti tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon parmesaaniraaste ja oliiviöljy. Lisää lopuksi hienonnetut valkosipulit. Tarjoa pistoutahna keiton kanssa.

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 170 kcal712 kJ
  • Proteiinia6 g
  • Hiilihydraatteja15 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille