Pariloitu siika ja syyssalaatti
Syyssalaatin kanssa maistuu rapeaksi paistettua siikaa. Niin helppoa ja herkullista.
3 annostaalle 30 min370 kcal / annos (260g)
Ainekset
3 annosta
- 1(n. 150 g)palsternakka
- 10cm:n palapurjon vihreää osaa
- 1(n. 200 g)punainen paprika
- 3rkloliiviöljyä
- 3/4tlsuolaa
- mustapippuria
- n. 200gPirkka etikkapunajuuria
- 1ruukku(50 g)rucolaa
- 1ps(300 g)siikafileitä (sulatettuna)
- 1/4tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- öljyä
- 3rklsitruunanmehua
Valmistus
alle 30 min- Kuumenna tilavassa kattilassa vettä kiehuvaksi. Kuori ja leikkaa palsternakka ohuiksi suikaleiksi. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjo pitkittäin tikunohuiksi suikaleiksi. Puhdista paprika ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
- Kasta suikaleet siivilässä 10-20 sekunniksi kiehuvaan veteen, jotta ne pehmenevät hiukan. Valuta ja kumoa suikaleet kulhoon. Mausta öljyllä, suolalla ja pippurilla.
- Suikaloi punajuuret. Huuhtele ja valuta rucolat. Huuhtele sulaneet siikafileet ja kuivaa. Nypi pystyruodot fileistä. Mausta suolalla ja mustapippurilla sekä voitele öljyllä.
- Paista siikafileitä öljytyllä kuumalla pannulla ensin nahkapuolelta 1-2 minuuttia ja sitten lihapuolelta 2-3 minuuttia. Filee on kypsä, kun se on muuttunut kokonaan läpikuultamattomaksi.
- Sekoita punajuurisuikaleet ja rucolat salaattiin. Jaa salaatti kolmelle lautaselle, jätä hiukan koristeeksi. Nosta siikafileet salaatin päälle. Purista sitruunamehua kalan mausteeksi. Jaa loppu salaatti kalafileiden päälle. Tarjoa sellaisenaan tai keitettyjen perunoiden kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 260g100 g
- 370 kcal1 530 kJ
- Proteiinia 24 g
- Hiilihydraatteja10 g
- Rasvaa26 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi