• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Parmesaani-ohrapuuro ja pekoni-päärynälisäkeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Parmesaani-ohrapuuro ja pekoni-päärynälisäke

Mahtavan makuinen parmesaani-ohrapuuro haudutetaan ohrasuurimoista ja kaurajuomasta sekä päällystetään maukkaalla pekoni-päärynälisäkkeellä. Noin 2,10€/annos.

  • 4-6 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4-6 annosta

Pekoni-päärynälisäke

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää suurimot. Keitä muutama minuutti samalla sekoittaen, kunnes vesi on imeytynyt suurimoihin. Kaada kattilaan kaurajuoma ja kuumenna sekoittaen.
  2. Sekoita kunnes puuro saostuu eli n. 20 minuuttia. Hauduta miedolla lämmöllä n. 25 minuuttia välillä sekoittaen. Valmista lisäke puurolle haudutuksen aikana.
  3. Suikaloi pekoni. Kuori päärynät tarvittaessa. Leikkaa päärynät ohuiksi viipaleiksi. Jos päärynät ovat suurikokoisia, leikkaa ne lohkoiksi. Paista pekonit rapeiksi kuumalla paistinpannulla. Lisää päärynät ja paistele vielä hetki. Lisää mausteet ja jatka paistamista vielä muutaman minuutin ajan.
  4. Mausta puuro ja sekoita joukkoon parmesaaniraaste. Tarjoa heti pekoni-päärynälisäkkeen kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kommentoi

Arvosana reseptille 7 arvostelua
  • Pekonin ystävä5.9.2017

    Tämä oli kyllä huti. Suolaisen ja makean + viinietiikan liitto ei oikein hivellyt nälkäisen makunystyröitä. Lisäksi reseptissä oli hyvin reilusti nestettä, puuro jäi melko velliksi vielä tunnin keittämisenkin jälkeen.

  • Heidi9.8.2017

    Missäs kohti pekoni paistetaan? Ennen päärynää?

  • K-Kuluttajapalvelu9.8.2017

    Heidi, kiitos hyvästä huomiosta. Pekoni oli jäänyt vahingossa pois työohjeesta, mutta virhe on nyt korjattu.