Parmesaani-ohrapuuro ja pekoni-päärynälisäke
- Annosmäärä4–6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Mahtavan makuinen parmesaani-ohrapuuro haudutetaan ohrasuurimoista ja kaurajuomasta sekä päällystetään maukkaalla pekoni-päärynälisäkkeellä.
Ainekset
4–6 annosta
3 dl | vettä tai |
2 1/4 dl | tai |
1 1/2 l | kaurajuomaa tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
1 1/2 dl | tai |
Pekoni-päärynälisäke | |
---|---|
1 pkt (150 g) | tai |
400 g | päärynöitä tai |
2 rkl | timjamia hienonnettuna tai |
ripaus | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
3 rkl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 344 kJ / 82 kcal |
Rasva | 2,8 g |
josta tyydyttynyttä | 1 g |
Hiilihydraatit | 10,3 g |
josta sokereita | 2,8 g |
Proteiini | 2,8 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Kiehauta vesi kattilassa. Lisää suurimot. Keitä muutama minuutti samalla sekoittaen, kunnes vesi on imeytynyt suurimoihin. Kaada kattilaan kaurajuoma ja kuumenna sekoittaen.
Sekoita kunnes puuro saostuu eli n. 20 minuuttia. Hauduta miedolla lämmöllä n. 25 minuuttia välillä sekoittaen. Valmista lisäke puurolle haudutuksen aikana.
Suikaloi pekoni. Kuori päärynät tarvittaessa. Leikkaa päärynät ohuiksi viipaleiksi. Jos päärynät ovat suurikokoisia, leikkaa ne lohkoiksi. Paista pekonit rapeiksi kuumalla paistinpannulla. Lisää päärynät ja paistele vielä hetki. Lisää mausteet ja jatka paistamista vielä muutaman minuutin ajan.
Mausta puuro ja sekoita joukkoon parmesaaniraaste. Tarjoa heti pekoni-päärynälisäkkeen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositonHinta 7,29/kpl36,45/kg
- Plussa-etu −9 %Pirkka suomalainen pekoni 150gPlussa-kortillaEtuhinta 4,50/2 kpl15,00/kgIlman Plussa-korttia 2,49/kpl (16,60/kg)
- Pirkka päärynä ConferenceHinta n. 0,84/kpl2,99/kg
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka Modenalainen balsamietikka 250mlHinta 3,79/kpl15,16/l
- Torino täysjyväohra 500 gHinta 2,49/kpl4,98/kg
- Korpelan Myllyn rikottu ohraryyni 500 gHinta 1,79/kpl3,58/kg
- Pirkka kaurajuoma 1L UHTHinta 1,25/kpl1,25/l
- Pysyvästi edullinenOatly kaurajuoma kevyt 1l UHTHinta 1,79/kpl1,79/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 2,89/kpl36,13/kg
- Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kkHinta 5,69/kpl45,52/kg
- HK amerikan pekoni lastu 150gEtuhinta 1,99/kpl13,27/kgnorm. 2,79/kpl (18,60/kg)
- Snellman Kunnon pekoni 150gHinta 3,09/kpl20,60/kg
- Pirkka päärynä Conference luomuHinta n. 0,85/kpl4,99/kg
- Päärynä XeniaHinta n. 0,63/kpl3,69/kg
- Järvikylä timjami rkk FIHinta 1,99/kpl
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- San Francesco balsamiviinietikka 250mlHinta 3,19/kpl12,76/l
- Del duca aceto balsamico di Modena 250mlHinta 4,59/kpl18,36/l
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,3(6 arviota)
- 30 - 60 min3,4(117 arviota)
- 30 - 60 min3,2(25 arviota)
- 30 - 60 min4,2(74 arviota)
- 30 - 60 min4,2(339 arviota)
- yli 60 min4,5(234 arviota)
- alle 30 min4,6(48 arviota)
- yli 60 min3,8(32 arviota)
Arvostele resepti
ka. 2,8 (17 arviota)
- Pekonin ystävä7 vuotta sittenTämä oli kyllä huti. Suolaisen ja makean + viinietiikan liitto ei oikein hivellyt nälkäisen makunystyröitä. Lisäksi reseptissä oli hyvin reilusti nestettä, puuro jäi melko velliksi vielä tunnin keittämisenkin jälkeen.
- Heidi7 vuotta sittenMissäs kohti pekoni paistetaan? Ennen päärynää?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenHeidi, kiitos hyvästä huomiosta. Pekoni oli jäänyt vahingossa pois työohjeesta, mutta virhe on nyt korjattu.