Parmesaani-ohrapuuro ja pekoni-päärynälisäke
- Annosmäärä4–6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Mahtavan makuinen parmesaani-ohrapuuro haudutetaan ohrasuurimoista ja kaurajuomasta sekä päällystetään maukkaalla pekoni-päärynälisäkkeellä.
Ainekset
4–6 annosta
3 dl | vettä tai |
2 1/4 dl | tai |
1 1/2 l | kaurajuomaa tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
1 1/2 dl | tai |
Pekoni-päärynälisäke | |
---|---|
1 pkt (150 g) | tai |
400 g | päärynöitä tai |
2 rkl | timjamia hienonnettuna tai |
ripaus | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
3 rkl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 343 kJ / 82 kcal |
Rasva | 2,8 g |
josta tyydyttynyttä | 1 g |
Hiilihydraatit | 10,3 g |
josta sokereita | 2,8 g |
Proteiini | 2,9 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Kiehauta vesi kattilassa. Lisää suurimot. Keitä muutama minuutti samalla sekoittaen, kunnes vesi on imeytynyt suurimoihin. Kaada kattilaan kaurajuoma ja kuumenna sekoittaen.
Sekoita kunnes puuro saostuu eli n. 20 minuuttia. Hauduta miedolla lämmöllä n. 25 minuuttia välillä sekoittaen. Valmista lisäke puurolle haudutuksen aikana.
Suikaloi pekoni. Kuori päärynät tarvittaessa. Leikkaa päärynät ohuiksi viipaleiksi. Jos päärynät ovat suurikokoisia, leikkaa ne lohkoiksi. Paista pekonit rapeiksi kuumalla paistinpannulla. Lisää päärynät ja paistele vielä hetki. Lisää mausteet ja jatka paistamista vielä muutaman minuutin ajan.
Mausta puuro ja sekoita joukkoon parmesaaniraaste. Tarjoa heti pekoni-päärynälisäkkeen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka päärynä ConferenceEtuhinta n. 0,42/kpl1,49/kgnorm. n. 0,89/kpl
- Pirkka kaurajuoma 1l UHTHinta 1,49/kpl1,49/l
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka esikypsytetty rikottu ohrasuurimo 1kgHinta 2,09/kpl2,09/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositonHinta 6,99/kpl34,95/kg
- Pirkka suomalainen pekoni 150gHinta 2,49/kpl16,60/kg
- Pirkka Modenalainen balsamietikka 250mlHinta 3,79/kpl15,16/l
- Pirkka päärynä Conference luomuHinta n. 0,85/kpl4,99/kg
- Järvikylä timjami rkk FIEtuhinta 1,00/kplnorm. 1,89/kpl
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,99/kpl
- Pirkka Luomu kaurajuoma 1l UHTHinta 1,79/kpl1,79/l
- Pirkka kaurajuoma 1lHinta 1,49/kpl1,49/l
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,35/kpl39,17/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Elovena rikottu täysjyväohrasuurimo 1 kgHinta 2,65/kpl2,65/kg
- Myllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimo 1 kgHinta 2,39/kpl2,39/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 2,99/kpl37,38/kg
- Giovanni Ferrari Parmigiano Reggiano Dop 150gHinta 7,35/kpl49,00/kg
- HK Amerikan pekoni tuplapakkaus 280gHinta 4,29/kpl15,32/kg
- K-Menu pekoni 280gHinta 2,66/kpl9,50/kg
- Del duca aceto balsamico di Modena 250mlHinta 4,15/kpl16,60/l
- San Francesco balsamiviinietikka 250mlHinta 3,19/kpl12,76/l
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,3(6 arviota)
- 30 - 60 min3,4(98 arviota)
- yli 60 min4,6(215 arviota)
- 30 - 60 min3,2(23 arviota)
- yli 60 min3,8(30 arviota)
- 30 - 60 min4,4(61 arviota)
- yli 60 min3,8(10 arviota)
- yli 60 min4,1(15 arviota)
Arvostele resepti
ka. 2,8 (16 arviota)
- Pekonin ystävä6 vuotta sittenTämä oli kyllä huti. Suolaisen ja makean + viinietiikan liitto ei oikein hivellyt nälkäisen makunystyröitä. Lisäksi reseptissä oli hyvin reilusti nestettä, puuro jäi melko velliksi vielä tunnin keittämisenkin jälkeen.
- Heidi6 vuotta sittenMissäs kohti pekoni paistetaan? Ennen päärynää?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenHeidi, kiitos hyvästä huomiosta. Pekoni oli jäänyt vahingossa pois työohjeesta, mutta virhe on nyt korjattu.