Hyppää sisältöön
ParmesaanilohkoperunatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Parmesaanilohkoperunat

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Rapeat parmesaanilohkoperunat maistuvat niin arjessa kuin juhlassa. Tarjoa raikkaan minttujogurttidipin kanssa.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta

Minttu-jogurttidippi

Ravintosisältö

  • Energia
    488 kJ / 117 kcal
  • Rasva
    5,5 g
  • josta tyydyttynyttä
    2,6 g
  • Hiilihydraatit
    13,1 g
  • josta sokereita
    1,5 g
  • Proteiini
    3,5 g
  • Suola
    0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa pestyt perunat kuorineen lohkoiksi. Sekoita perunoiden joukkoon kulhossa öljy, mausteet sekä parmesaaniraaste.
  2. Levitä perunalohkot uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  3. Minttujogurttidippi

  4. Sekoita kaikki jogurttikastikkeen ainekset kulhossa. Nosta jääkaappiin tekeytymään 15 minuutiksi.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka oliiviöljy 1l
    Hinta 13,50/kpl
    13,50/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositon
    Hinta 7,29/kpl
    36,45/kg
  • Pirkka turkkilainen jogurtti 1kg laktoositon
    Hinta 4,55/kpl
    4,55/kg
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Hinta n. 0,68/kpl
    3,99/kg
  • Pirkka juokseva hunaja 350g
    Hinta 3,49/kpl
    9,97/kg
  • Muumi yleisperuna 1 kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • PIRKKA suomalainen Annabelle peruna 1 kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200ml
    Hinta 7,15/kpl
    35,75/l
  • Bertolli cucina oliiviöljy 200ml spray
    Hinta 6,69/kpl
    33,45/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,19/kpl
    44,07/kg
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80g
    Hinta 2,89/kpl
    36,13/kg
  • Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kk
    Hinta 5,69/kpl
    45,52/kg
  • Järvikylä Minttu rasia 20g
    Hinta 2,69/kpl
    134,50/kg
  • Järvikylä vahva minttu Suomi
    Hinta 3,69/kpl
  • Valio Hyvä suomalainen Arki turkkilainen jogurtti 400g laktoositon
    Hinta 1,85/kpl
    4,63/kg
  • Valio Keittiön turkkilainen jogurtti 400g laktoositon
    Hinta 2,29/kpl
    5,73/kg
  • Sitruuna kg
    Hinta n. 0,55/kpl
    2,89/kg
  • SAM Kesäkukka juokseva hunaja 250g
    Hinta 4,15/kpl
    16,60/kg
  • SAM Reilun kaupan hunaja juokseva 250g
    Hinta 4,29/kpl
    17,16/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,6 (85 arviota)

  • Nn
    1 kuukausi sitten
    Oliiviöljyä ei saa käyttää eikä laittaa noin pitkäksi aikaa noin kuumaan uuniin. Ihan on tutkittu tieto löydettävissä kuinka syöpää aiheuttavia karsinogeenejä lisääntyy noissa lämpötiloissa. Suosittelen vaihtamaan öljyyn joka kestää pitkään kuumaa.
  • Putkisen setä
    1 vuosi sitten
    Juusto sulaa levylle ja palaa. En osaa edes arvata miten muut sen välttivät.
  • rypsiöljy hyvä
    1 vuosi sitten
    Edellisten kommenttien perusteella tein rypsiöljyllä ja oli hyvää. Tein näitä jo toista kertaa ja hyvin maistui koko perheelle.
  • Pakokaasun haju
    2 vuotta sitten
    Oliiviöljy ei kestä tämän reseptin kuumuutta vaan tulee kauhea haju
  • Aino
    2 vuotta sitten
    Maittavat perunat
  • Perunafani
    2 vuotta sitten
    Helppo sellaiselle kokille kuin olen. Lisäksi vielä ovat hyviä.
  • Kokki09
    2 vuotta sitten
    Näistä tulee rapeita, kun ensin liottaa perunoista tärkkelystä pois kylmässä vedessä, kuivaa ja sitten laittaa reseptin ainekset joukkoon. Suolan voi toki lisätä vasta paiston jälkeen, jolloin sitä ei myöskään välttämättä tarvitse yhtä paljon.