ParmesaanilohkoperunatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Parmesaanilohkoperunat

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Rapeat parmesaanilohkoperunat maistuvat niin arjessa kuin juhlassa. Tarjoa raikkaan minttujogurttidipin kanssa.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
1 ps (1 kg)
 
tai
2 rkl
 
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
3 dl (65 g)
 
tai

Minttu-jogurttidippi

1/4 dl
 
tuoretta minttua hienonnettuna
tai
3 dl
 
tai
1 rkl
 
sitruunanmehua
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
486 kJ / 116 kcal
Rasva
5,4 g
josta tyydyttynyttä
2,6 g
Hiilihydraatit
13,1 g
josta sokereita
1,5 g
Proteiini
3,5 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Leikkaa pestyt perunat kuorineen lohkoiksi. Sekoita perunoiden joukkoon kulhossa öljy, mausteet sekä parmesaaniraaste.

Levitä perunalohkot uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Minttujogurttidippi

Sekoita kaikki jogurttikastikkeen ainekset kulhossa. Nosta jääkaappiin tekeytymään 15 minuutiksi.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka oliiviöljy 1l
    Hinta 18,40/kpl
    18,40/l
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositon
    Hinta 6,99/kpl
    34,95/kg
  • Pirkka turkkilainen jogurtti 1kg laktoositon
    Hinta 4,49/kpl
    4,49/kg
  • Pirkka juokseva hunaja 350g
    Hinta 3,69/kpl
    10,54/kg
  • Järvikylä Minttu rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,6 (72 arviota)

  • Putkisen setä
    1 kuukausi sitten
    Juusto sulaa levylle ja palaa. En osaa edes arvata miten muut sen välttivät.
  • rypsiöljy hyvä
    1 kuukausi sitten
    Edellisten kommenttien perusteella tein rypsiöljyllä ja oli hyvää. Tein näitä jo toista kertaa ja hyvin maistui koko perheelle.
  • Pakokaasun haju
    1 vuosi sitten
    Oliiviöljy ei kestä tämän reseptin kuumuutta vaan tulee kauhea haju
  • Aino
    1 vuosi sitten
    Maittavat perunat
  • Perunafani
    1 vuosi sitten
    Helppo sellaiselle kokille kuin olen. Lisäksi vielä ovat hyviä.
  • Kokki09
    1 vuosi sitten
    Näistä tulee rapeita, kun ensin liottaa perunoista tärkkelystä pois kylmässä vedessä, kuivaa ja sitten laittaa reseptin ainekset joukkoon. Suolan voi toki lisätä vasta paiston jälkeen, jolloin sitä ei myöskään välttämättä tarvitse yhtä paljon.