Parmesaanilohkoperunat
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Rapeat parmesaanilohkoperunat maistuvat niin arjessa kuin juhlassa. Tarjoa raikkaan minttujogurttidipin kanssa.
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
- 1 ps (1 kg) Pirkka yleisperunoita (keltainen pussi)
- 2 rkl Pirkka oliiviöljyä
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 3 dl (65 g) Pirkka Parhaat parmesaania raastettuna
Minttu-jogurttidippi
- 1/4 dl tuoretta minttua hienonnettuna
- 3 dl Pirkka turkkilaista jogurttia
- 1 rkl sitruunanmehua
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl Pirkka juoksevaa hunajaa
- ripaus mustapippuria
Ravintosisältö
- Energia488 kJ / 117 kcal
- Rasva5,5 g
- josta tyydyttynyttä2,6 g
- Hiilihydraatit13,1 g
- josta sokereita1,5 g
- Proteiini3,5 g
- Suola0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Leikkaa pestyt perunat kuorineen lohkoiksi. Sekoita perunoiden joukkoon kulhossa öljy, mausteet sekä parmesaaniraaste.
- Levitä perunalohkot uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- Sekoita kaikki jogurttikastikkeen ainekset kulhossa. Nosta jääkaappiin tekeytymään 15 minuutiksi.
Minttujogurttidippi
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka oliiviöljy 1lHinta 13,50/kpl13,50/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositonHinta 7,29/kpl36,45/kg
- Pirkka turkkilainen jogurtti 1kg laktoositonHinta 4,55/kpl4,55/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Pirkka juokseva hunaja 350gHinta 3,49/kpl9,97/kg
- Muumi yleisperuna 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- PIRKKA suomalainen Annabelle peruna 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200mlHinta 7,15/kpl35,75/l
- Bertolli cucina oliiviöljy 200ml sprayHinta 6,69/kpl33,45/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 2,89/kpl36,13/kg
- Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kkHinta 5,69/kpl45,52/kg
- Järvikylä Minttu rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
- Järvikylä vahva minttu SuomiHinta 3,69/kpl
- Valio Hyvä suomalainen Arki turkkilainen jogurtti 400g laktoositonHinta 1,85/kpl4,63/kg
- Valio Keittiön turkkilainen jogurtti 400g laktoositonHinta 2,29/kpl5,73/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,55/kpl2,89/kg
- SAM Kesäkukka juokseva hunaja 250gHinta 4,15/kpl16,60/kg
- SAM Reilun kaupan hunaja juokseva 250gHinta 4,29/kpl17,16/kg
Voisit pitää myös näistä
- Video30 - 60 min3,6(71 arviota)
- alle 30 min
- Video30 - 60 min4,3(95 arviota)
- Video30 - 60 min4,0(389 arviota)
- alle 15 min3,5(82 arviota)
- yli 60 min4,1(114 arviota)
- 30 - 60 min4,0(8 arviota)
- 30 - 60 min4,0(49 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,6 (85 arviota)
- Nn1 kuukausi sittenOliiviöljyä ei saa käyttää eikä laittaa noin pitkäksi aikaa noin kuumaan uuniin. Ihan on tutkittu tieto löydettävissä kuinka syöpää aiheuttavia karsinogeenejä lisääntyy noissa lämpötiloissa. Suosittelen vaihtamaan öljyyn joka kestää pitkään kuumaa.
- Putkisen setä1 vuosi sittenJuusto sulaa levylle ja palaa. En osaa edes arvata miten muut sen välttivät.
- rypsiöljy hyvä1 vuosi sittenEdellisten kommenttien perusteella tein rypsiöljyllä ja oli hyvää. Tein näitä jo toista kertaa ja hyvin maistui koko perheelle.
- Pakokaasun haju2 vuotta sittenOliiviöljy ei kestä tämän reseptin kuumuutta vaan tulee kauhea haju
- Aino2 vuotta sittenMaittavat perunat
- Perunafani2 vuotta sittenHelppo sellaiselle kokille kuin olen. Lisäksi vielä ovat hyviä.
- Kokki092 vuotta sittenNäistä tulee rapeita, kun ensin liottaa perunoista tärkkelystä pois kylmässä vedessä, kuivaa ja sitten laittaa reseptin ainekset joukkoon. Suolan voi toki lisätä vasta paiston jälkeen, jolloin sitä ei myöskään välttämättä tarvitse yhtä paljon.