• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Hasselbackanperunat

Hasselbackan perunat ovat alun perin Ruotsista. Perunat ovat maukkaita ja sopivat niin arkisen kuin juhlavankin aterian lisäkkeeksi.
Hasselbackanperunat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 90 kcal / annos (120g)

Ainekset

4 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori perunat ja leikkaa niihin viiltoja poikittaisia vieri viereen siten, että viipaleet jäävät alaosastaan kiinni.
  2. Nosta perunat pellille leivinpaperin päälle viipaloitu puoli ylöspäin. Pane voinokare jokaisen perunan päälle tai voitele ne voisulalla. Ripottele pinnalle suolaa. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  3. Ripottele perunoiden pinnalle juustoraastetta. Jatka kypsennystä vielä noin 20 minuuttia, kunnes juuston pinta tulee kauniin ruskeaksi ja perunat ovat kypsiä. Paistoaika riippuu perunoiden koosta. Tarjoa esimerkiksi grillipihvien lisäkkeenä.

Ravintosisältö perannos 120g100 g

  • 90 kcal379 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja15 g
  • Rasvaa2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5