Hasselbackanperunat
Hasselbackan perunat ovat alun perin Ruotsista. Perunat ovat maukkaita ja sopivat niin arkisen kuin juhlavankin aterian lisäkkeeksi.
- 4 annosta
- 30 - 60 min
- 90 kcal / annos (120g)
Ainekset
4 annosta
- 12(n. 700 g)pientä Pirkka perunaa (keltainen pussi)
- 1rklvoita
- 1/4tlsuolaa
Valmistus
30 - 60 min- Kuori perunat ja leikkaa niihin poikittaisia viiltoja vieri viereen siten, että viipaleet jäävät alaosastaan kiinni.
- Nosta perunat pellille leivinpaperin päälle viipaloitu puoli ylöspäin. Pane voinokare jokaisen perunan päälle tai voitele ne voisulalla. Ripottele pinnalle suolaa. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- Ripottele perunoiden pinnalle juustoraastetta. Jatka kypsennystä vielä noin 20 minuuttia, kunnes juuston pinta tulee kauniin ruskeaksi ja perunat ovat kypsiä. Paistoaika riippuu perunoiden koosta. Tarjoa esimerkiksi grillipihvien lisäkkeenä.
Kategoriat
Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 120g100 g
- 90 kcal379 kJ
- Proteiinia 2 g
- Hiilihydraatteja15 g
- Rasvaa2 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Hasselbakan perunat tehdään kuorineen,niistä tulee rapeita ja vitamiinit pysyy tallessa.