Parmesaaniperunat ja mustikkamajoneesi
Tee lohkoperunoista tuplasti maukkaammat: raasta päälle parmesaania ja tarjoa paahdetulla voilla maustetun mustikkamajoneesin kanssa. Noin 0,75 €/annos*
- 4-6 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4-6 annosta
- 1kgpieniä perunoita
- 2rkloliiviöljyä
- 1tlsuolaa
Mustikkamajoneesi
- 2rklvoita
- 1dlmajoneesia (esim. Hellmann’s)
- 2rklmustikoita
Valmistus
30 - 60 min- Pese perunat huolellisesti. Leikkaa perunat kuorineen pituussuunnassa puoliksi ja laita uunipellille leivinpaperin päälle. Pirskota öljy ja suola pinnalle ja pyörittele tasaisesti perunoihin.
- Paahda perunoita 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- Tee majoneesi. Laita voi pieneen kattilaan ja ruskista pari minuuttia, kunnes se tuoksuu pähkinäiseltä. Siirrä kuppiin jäähtymään hetkeksi.
- Sekoita majoneesi voihin. Painele mustikoita lusikalla niin, että mehu irtoaa. Sekoita mehua majoneesiin, kunnes saat toivomasi värin.
- Raasta parmesaani perunoille. Tarjoa majoneesin kanssa sellaisenaan tai lihan lisäkkeenä.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi