• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Kesäkurpitsa-perunamunakasTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kesäkurpitsa-perunamunakas

Tortilla patata on espanjalainen perunamunakas, joka tarjotaan usein tapaspöydässä. Kesäkurpitsa-perunamunakas sopii juhliin ja illanistujaisiin. Noin 0,50€/annos.

  • 28 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

28 annosta

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin ja leikkaa puolikkaat vielä kahtia. Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi.
  2. Kuumenna öljy suuressa paistokasarissa. Lisää kesäkurpitsat ja perunaviipaleet pannulle. Kuumenna kasviksia noin 10 minuuttia, kunnes perunaviipaleet ovat sulaneet ja kesäkurpitsat pehmenneet.
  3. Riko kananmunat suureen kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon kevätsipuli, 1 dl parmesaaniraastetta ja suola. Kaada kasvikset kulhoon ja sekoita varovasti.
  4. Vuoraa suorakaiteen muotoinen uunivuoka (30 x 20 cm) leivinpaperilla. Kaada munakasseos vuokaan ja ripottele pinnalle loput parmesaaniraasteet.
  5. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.
  6. Anna munakkaan jäähtyä ja leikkaa se pieniksi annospaloiksi (noin 4 x 4 cm). Koristele parmesaanilastuilla ja basilikalla sekä halutessasi aurinkokuivatuilla tomaateilla. Voit myös kiinnittää paloihin cocktailtikut.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 29 arvostelua