Kesäkurpitsa-perunamunakas
Tortilla patata on espanjalainen perunamunakas, joka tarjotaan usein tapaspöydässä. Kesäkurpitsa-perunamunakas sopii juhliin ja illanistujaisiin. Noin 0,50€/annos.
28 annosta30 - 60 min
Ainekset
28 annosta
- 1ps(500 g)Pirkka perunaviipaleita (pakaste)
- 1(450 g)kesäkurpitsa
- 3/4dloliiviöljyä
- 8kananmunaa
- 5kevätsipulin vartta hienonnettuna
- 2tlsuolaa
Lisäksi
Valmistus
30 - 60 min- Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin ja leikkaa puolikkaat vielä kahtia. Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi.
- Kuumenna öljy suuressa paistokasarissa. Lisää kesäkurpitsat ja perunaviipaleet pannulle. Kuumenna kasviksia noin 10 minuuttia, kunnes perunaviipaleet ovat sulaneet ja kesäkurpitsat pehmenneet.
- Riko kananmunat suureen kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon kevätsipuli, 1 dl parmesaaniraastetta ja suola. Kaada kasvikset kulhoon ja sekoita varovasti.
- Vuoraa suorakaiteen muotoinen uunivuoka (30 x 20 cm) leivinpaperilla. Kaada munakasseos vuokaan ja ripottele pinnalle loput parmesaaniraasteet.
- Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.
- Anna munakkaan jäähtyä ja leikkaa se pieniksi annospaloiksi (noin 4 x 4 cm). Koristele parmesaanilastuilla ja basilikalla sekä halutessasi aurinkokuivatuilla tomaateilla. Voit myös kiinnittää paloihin cocktailtikut.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Kreikkalainen salaattipiirakka oli loistava resepti! Nam!