Parmesanpaneroitu kala ja juurespyttipannu Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Parmesanpaneroitu kala ja juurespyttipannu

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Parmesanpaneroitu kala ja juurespyttipannu maistuu niin arkena kuin viikonloppuna.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

4 annosta
2 rs (à 300 g)
 
Pirkka ahvenfileitä (pakaste)
tai
3/4 tl
 
suolaa
tai
ripaus
 
jauhettua valkopippuria
tai
1
 
kananmuna
tai
1 dl
 
korppujauhoja
tai
1 dl
 
parmesaania raastettuna
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai
 
margariinia paistamiseen
tai

Juurespyttipannu

4 (n.400 g)
 
tai
2
 
porkkanaa
tai
pala (120 g)
 
selleriä
tai
1 (150 g)
 
palsternakka
tai
1
 
iso sipuli
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai
1
 
punainen paprika
tai
3 rkl
 
öljyä
tai
2 tl
 
Pirkka rosmariinia
tai
1 tl
 
suolaa
tai
 
sitruunan raastettu kuori
tai

Valmistus

yli 60 min

Sulata kalat pakkauksen ohjeen mukaan. Kuivaa kalat talouspaperiin. Jos käytät siikaa, paloittele fileet annospaloiksi. Ripottele fileiden kummallekin puolelle suolaa ja valkopippuria ja anna maustua.

Kuori juurekset ja sipulit, puhdista paprika. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa muut vihannekset noin puolentoista sentin kuutioiksi.

Kuumenna paistokasarissa öljy ja paista vihanneksia käännellen ahkerasti kunnes saavat väriä ja pehmenevät sopivasti, 15–20 minuuttia. Mausta rosmariinilla, suolalla ja sitruunankuorella. Peitä kannella ja pidä kuumana.

Vatkaa muna lautasella ja sekoita toisella korppujauho, juustoraaste ja suola. Kasta kalat munaan ja sitten korppujauho-juustoseokseen. Aseta leivinlaudalle ja taputtele kuorrutus kiinni.

Kypsennä kalat pannulla margariinissa miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmin puolin. Leikkaa raastettu sitruuna tarjolle kalavadille. Tarjoa parmesankala juurespyttipannun päällä. Tarjoa lisäksi maustekurkkua.