Parmesanpaneroitu kala ja juurespyttipannu
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
2 rs (à 300 g) | Pirkka ahvenfileitä (pakaste) tai |
3/4 tl | suolaa tai |
ripaus | jauhettua valkopippuria tai |
1 | kananmuna tai |
1 dl | korppujauhoja tai |
1 dl | parmesaania raastettuna tai |
1/4 tl | suolaa tai |
margariinia paistamiseen tai | |
Juurespyttipannu | |
---|---|
4 (n.400 g) | tai |
2 | porkkanaa tai |
pala (120 g) | selleriä tai |
1 (150 g) | palsternakka tai |
1 | iso sipuli tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
1 | punainen paprika tai |
3 rkl | öljyä tai |
2 tl | Pirkka rosmariinia tai |
1 tl | suolaa tai |
sitruunan raastettu kuori tai |
Valmistus
Sulata kalat pakkauksen ohjeen mukaan. Kuivaa kalat talouspaperiin. Jos käytät siikaa, paloittele fileet annospaloiksi. Ripottele fileiden kummallekin puolelle suolaa ja valkopippuria ja anna maustua.
Kuori juurekset ja sipulit, puhdista paprika. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa muut vihannekset noin puolentoista sentin kuutioiksi.
Kuumenna paistokasarissa öljy ja paista vihanneksia käännellen ahkerasti kunnes saavat väriä ja pehmenevät sopivasti, 15–20 minuuttia. Mausta rosmariinilla, suolalla ja sitruunankuorella. Peitä kannella ja pidä kuumana.
Vatkaa muna lautasella ja sekoita toisella korppujauho, juustoraaste ja suola. Kasta kalat munaan ja sitten korppujauho-juustoseokseen. Aseta leivinlaudalle ja taputtele kuorrutus kiinni.
Kypsennä kalat pannulla margariinissa miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmin puolin. Leikkaa raastettu sitruuna tarjolle kalavadille. Tarjoa parmesankala juurespyttipannun päällä. Tarjoa lisäksi maustekurkkua.