• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
KasvispyörykätTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kasvispyörykät

Mehevät kasvispyörykät saavat makua salaattijuustosta. Noin 0,15€/kpl.

  • n. 24 kpl
  • 30 - 60 min

Ainekset

n. 24 kpl
    • 3-4(250 g)porkkanaa
    • 1(170 g)palsternakka
    • 1/2(50 g)sipuli
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1/2prk(à 366 g/ 200 g)Pirkka salaattijuustokuutioita
    • 3Pirkka kananmunaa
    • n. 3rklvehnäjauhoja
    • 1tltimjamia
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1/2tlsuolaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori porkkanat ja palsternakka. Raasta ne karkeaksi raasteeksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Paloittele salaattijuustokuutiot veitsellä hieman pienemmiksi. Yhdistä raasteet, sipulit, salaattijuusto ja kaurahiutaleet.
  3. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Lisää mausteet ja kaada munaseos kasvisten joukkoon. Sekoita hyvin. Jos seos tuntuu vetiseltä, voit lisätä hieman vehnäjauhoja.
  4. Pyörittele taikinasta pyöryköitä ja nosta ne leivpinpaperin päälle pellille. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Voit myös paistaa pyörykät pannulla öljyssä (noin 2 rkl). Nosta pyörykät suoraan kuumalle pannulle. Paista pyöryköitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä käännellen.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 34 arvostelua
  • Nam15.5.2018

    Palsternakan tilalla käytin puolikkaan kesäkurpitsan ja hyvää tuli

  • Ranttu27.1.2018

    Tosi hyvät uunissa paistettuina. Sipulisilpun pehmensin rasvassa pannulla ennen taikinaan laittoa. Helpoin tehdä pieniksi pihveiksi. Kun vehnäjauhot jättää pois, sopii myös gluteenittomille.