Friteeratut perunapallot ja parsakaalitReseptin takana kumppani

Friteeratut perunapallot ja parsakaalit

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Kasvisruokailijan mehevä herkkuateria syntyy friteeratuista perunapalloista ja parsakaalin nupuista, jotka nautitaan basilikamajoneesin kanssa.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

4 annosta

Basilikamajoneesi

2 dl (190 g)
 
majoneesia
tai
1/2 rkl
 
sitruunanmehua
tai
1 ruukku
 
tuoretta basilikaa
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1/4 tl
 
mustapippuria
tai

Perunapallot

500 g
 
puikulaperunoita tai Rosamundaa
tai
50 g
 
voita
tai
3
 
kananmunaa
tai
5 rkl
 
perunajauhoja
tai
n. 1/2 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
1 rkl
 
sitruunanmehua
tai
1/2
 
sitruunan kuori
tai
1/2 ruukku
 
rakuunaa
tai
1/2 ruukku
 
lehtipersiljaa
tai

Leivitykseen

3
 
kananmunaa
tai
2 dl
 
vehnäjauhoja
tai
5 dl
 
korppujauhoja
tai
1 dl (40 g)
 
mustaleima emmentalia raastettuna
tai

Friteerattu parsakaali

500 g
 
parsakaalin nuppuja
tai
2–3 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
1 260 kJ / 301 kcal
Rasva
16,3 g
josta tyydyttynyttä
3,5 g
Hiilihydraatit
28,1 g
josta sokereita
1,4 g
Proteiini
8,6 g
Suola
1,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Irrota basilikan lehdet ja suikaloi ne. Sekoita kulhossa majoneesi, basilika, sitruunamehu, suola ja mustapippuri. Siirrä kylmään maustumaan.

Kuori perunat, keitä kypsäksi ja kaada vesi pois. Jätä perunat kattilaan höyrystymään kunnes ylimääräinen kosteus poistuu. Purista perunat siivilän läpi hienoksi.

Keitä voita 150 asteessa kunnes hera alkaa muuttumaan ruskeaksi, nosta pois levyltä ja anna jäähtyä. Erottele kananmunista keltuaiset, hienonna persilja ja rakuuna. Sekoita perunan sekaan voi, yrtit, keltuaiset, perunajauhot, sitruunankuori ja -mehu, suola ja mustapippuri. Sekoita ainekset hyvin ja nosta kylmään maustumaan