Friteeratut perunapallot ja parsakaalit
Kasvisruokailijan mehevä herkkuateria syntyy friteeratuista perunapalloista ja parsakaalin nupuista, jotka nautitaan basilikamajoneesin kanssa.
- 4 annosta
- yli 60 min
Ainekset
4 annosta
Basilikamajoneesi
- 2dl(190 g)majoneesia
- 1/2rklsitruunanmehua
- 1ruukkutuoretta basilikaa
- 1/2tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
Perunapallot
- 500gpuikulaperunoita tai Rosamundaa
- 50gvoita
- 3kananmunaa
- 5rklperunajauhoja
- n. 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1rklsitruunanmehua
- 1/2sitruunan kuori
- 1/2ruukkurakuunaa
- 1/2ruukkulehtipersiljaa
Leivitykseen
- 3kananmunaa
- 2dlvehnäjauhoja
- 5dlkorppujauhoja
- 1dl(40 g)mustaleima emmentalia raastettuna
Friteerattu parsakaali
- 500gparsakaalin nuppuja
- 2-3tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
Valmistus
yli 60 min- Irrota basilikan lehdet ja suikaloi ne. Sekoita kulhossa majoneesi, basilika, sitruunamehu, suola ja mustapippuri. Siirrä kylmään maustumaan.
- Kuori perunat, keitä kypsäksi ja kaada vesi pois. Jätä perunat kattilaan höyrystymään kunnes ylimääräinen kosteus poistuu. Purista perunat siivilän läpi hienoksi.
- Keitä voita 150 asteessa kunnes hera alkaa muuttumaan ruskeaksi, nosta pois levyltä ja anna jäähtyä. Erottele kananmunista keltuaiset, hienonna persilja ja rakuuna. Sekoita perunan sekaan voi, yrtit, keltuaiset, perunajauhot, sitruunankuori ja -mehu, suola ja mustapippuri. Sekoita ainekset hyvin ja nosta kylmään maustumaan tunniksi.
- Laita vesi kiehumaan. Pyöritä perunamassasta 40 pikkupalloa ja keitä noin 2 minuuttia tai kunnes perunapallot nousevat pintaan. Jäähdytä.
- Leivitä pallot. Riko kananmunista rakenne. Pyöritä pallot vehnäjauhoissa, kananmunassa ja lopuksi vielä korppujauhoissa, joihin on sekoitettu juustoraaste. Lämmitä öljy 170 asteeseen rasvakeittimessä tai kattilassa ja friteeraa osissa 3 minuuttia kerrallaan.
- Leikkaa parsakaaleista nuput irti ja friteeraa ne 170 asteisessa öljyssä 2 minuuttia, kunnes ne ovat ruskeita ja kypsiä. Parsakaaleille voi käyttää samaa öljyä kuin perunapalloille. Tarjoa friteeratut perunapallot ja parsakaalit heti basilikamajoneesin kanssa.
Tiesitkö että...
Leivitykseen käytettävän korppujauhon voi korvata kuivuneesta vaaleasta leivästä jauhetulla tai murskatulla sisustalla.Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Nimimerkki, kiitos kommentistasi, muokkasimme reseptiä siten, että suolan määrä on 0,5 tl.
Onkohan 1 rkl suolaa liikaa perunoihin? Laitoin 0,5 tl ja sekin tuntui riittävältä
Mitä on 1/2 ruukkua mustapippuria? En ole nähnyt koskaan missään myynnissä.
Elvis, kiitos hyvästä huomiosta. Reseptiin on tullut valitettava yksikkövirhe, oikea mustapippurin määrä on 0,5 tl. Korjaamme tämän reseptiin pikaisesti.