Friteeratut perunapallot ja parsakaalitReseptin teki kumppani

Friteeratut perunapallot ja parsakaalit

Kasvisruokailijan mehevä herkkuateria syntyy friteeratuista perunapalloista ja parsakaalin nupuista, jotka nautitaan basilikamajoneesin kanssa.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta

Basilikamajoneesi

    • 2dl(190 g)majoneesia
    • 1/2rklsitruunanmehua
    • 1ruukkubasilikaa
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria

Perunapallot

    • 500gpuikulaperunoita tai Rosamundaa
    • 50gvoita
    • 3kananmunaa
    • 5rklperunajauhoja
    • 1rklsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1rklsitruunanmehua
    • 1/2sitruunan kuori
    • 1/2ruukkurakuunaa
    • 1/2ruukkulehtipersiljaa
    • 2dlvehnäjauhoja
    • 5dlkorppujauhoja
    • 1dl(40 g)mustaleima emmentalia raastettuna
    • 3kananmunaa leivitykseen

Friteerattu parsakaali

    • 500gparsakaalin nuppuja
    • 2-3tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Irrota basilikan lehdet ja suikaloi ne. Sekoita kulhossa majoneesi, basilika, sitruunamehu, suola ja mustapippuri. Siirrä kylmään maustumaan.
  2. Kuori perunat, keitä kypsäksi ja kaada vesi pois. Jätä perunat kattilaan höyrystymään kunnes ylimääräinen kosteus poistuu. Purista perunat siivilän läpi hienoksi.
  3. Keitä voita 150 asteessa kunnes hera alkaa muuttumaan ruskeaksi, nosta pois levyltä ja anna jäähtyä. Erottele kananmunista keltuaiset, hienonna persilja ja rakuuna. Sekoita perunan sekaan voi, yrtit, keltuaiset, perunajauhot, sitruunankuori ja -mehu, suola ja mustapippuri. Sekoita ainekset hyvin ja nosta kylmään maustumaan tunniksi.
  4. Laita vesi kiehumaan. Pyöritä perunamassasta 40 pikkupalloa ja keitä noin 2 minuuttia tai kunnes perunapallot nousevat pintaan. Jäähdytä.
  5. Leivitä pallot. Riko kananmunasta rakenne. Pyöritä pallot vehnäjauhoissa, kananmunassa ja lopuksi vielä korppujauhoissa, joihin on sekoitettu juustoraaste. Lämmitä öljy 170 asteeseen rasvakeittimessä tai kattilassa ja friteeraa osissa 3 minuuttia kerrallaan.
  6. Leikkaa parsakaaleista nuput irti ja friteeraa ne 170 asteisessa öljyssä 2 minuuttia, kunnes ne ovat ruskeita ja kypsiä. Parsakaaleille voi käyttää samaa öljyä kuin perunapalloille. Tarjoa friteeratut perunapallot ja parsakaalit heti basilikamajoneesin kanssa.

Tiesitkö että...

Leivitykseen käytettävän korppujauhon voi korvata kuivuneesta vaaleasta leivästä jauhetulla tai murskatulla sisustalla.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 7 arvostelua
  • Elvis 5.10.2018

    Mitä on 1/2 ruukkua mustapippuria? En ole nähnyt koskaan missään myynnissä.

  • K-Kuluttajapalvelu5.10.2018

    Elvis, kiitos hyvästä huomiosta. Reseptiin on tullut valitettava yksikkövirhe, oikea mustapippurin määrä on 0,5 tl. Korjaamme tämän reseptiin pikaisesti.