Parsarisotto
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Täydellinen parsarisotto on varma kevään merkki! Tuore parsa tuo ihanan pehmeän maun ja kauniin vihreän värin perinteiseen risottoon.
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
- 500 g tuoretta vihreää parsaa
- 1 l vettä
- 1 tl suolaa
- 1 kasvisliemikuutio
- 2 (n. 60 g) salottisipulia
- 2 rkl voita
- 3 dl Pirkka risottoriisiä
- 2 dl puolikuivaa valkoviiniä
- 2 dl (50 g) Pirkka Parhaat parmesaania raastettuna
- mustapippurirouhetta
- ruohosipulia
Ravintosisältö
- Energia428 kJ / 102 kcal
- Rasva2,9 g
- josta tyydyttynyttä1,7 g
- Hiilihydraatit13 g
- josta sokereita1 g
- Proteiini3 g
- Suola0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Huuhtele parsat. Leikkaa parsojen tyvestä noin 2 cm pois.
- Kiehauta vesi esimerkiksi paistokasarissa, mausta suolalla ja upota parsat veteen. Keitä parsoja noin 6 minuuttia. Nosta parsat reikäkauhalla pois keitinvedestä. Murenna keitinveteen kasvisliemikuutio. Viipaloi parsat sentin paloiksi.
- Kuori ja hienonna sipulit. Sulata paksupohjaisessa kattilassa voi. Kuullota sipulit ja riisit. Lisää kattilaan kuumaa keitinlientä vähitellen. Keitä riisiä miedolla lämmöllä. Lisää uutta nestettä, kun edellinen neste on imeytynyt riisiin. Sekoita riisiä aluksi koko ajan ja kypsymisen loppuvaiheessa silloin tällöin. Kaada joukkoon valkoviini ja keitä riisi kypsäksi eli yhteensä noin 20 minuuttia.
- Risoton pitää olla valuvaa, ei liian sakeaa. Lisää nestettä tarvittaessa. Maista riisien kypsyys. Sekoita lopuksi risoton joukkoon parmesaaniraastetta, mustapippurirouhetta ja parsapalat. Viimeistele risotto hienonnetulla ruohosipulilla.
- Tarjoa risotto heti höyryävän kuumana. Risoton pinnalle voi raastaa vielä parmesaania.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Parsa vihreä 500g 1lkEtuhinta 3,49/kpl6,98/kgnorm. 6,99/kpl (13,98/kg)
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Salottisipuli suomalainenHinta n. 0,27/kpl5,49/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Ben's Original Risottoriisi 500gHinta 3,65/kpl7,30/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositonHinta 7,29/kpl36,45/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Ruohosipuli ruukku luomu SuomiHinta 2,99/kpl
- Parsa vihreä 450g 1lkHinta 8,49/kpl18,87/kg
- Parsa vihreä 250g luomu Espanja 1lkHinta 4,29/kpl17,16/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Plussa-etu −20 %Maggi 80g Kasvisliemi 8 palaaPlussa-kortillaEtuhinta 1,16/kpl14,50/kgIlman Plussa-korttia 1,45/kpl (18,12/kg)
- Herbamare kasviliemikuutio 8x9,5g luomu ei lisättyä suolaaHinta 3,49/kpl45,92/kg
- Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lkHinta 1,79/kpl5,11/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Risella Arborio risottoriisi 500gHinta 2,19/kpl4,38/kg
- Pirkka risottoriisi 1kgHinta 3,29/kpl3,29/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 2,89/kpl36,13/kg
- Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kkHinta 5,69/kpl45,52/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Järvikylä ruohosipuli ruukku SuomiHinta 1,79/kpl
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,0(49 arviota)
- 30 - 60 min4,0(125 arviota)
- 30 - 60 min4,0(79 arviota)
- 30 - 60 min4,1(216 arviota)
- 30 - 60 min4,1(158 arviota)
- alle 30 min3,9(241 arviota)
- 30 - 60 min3,7(3 arviota)
- 30 - 60 min4,1(166 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (221 arviota)
- AK9 päivää sittenHyvä ohje, tällä teen jatkossakin! Parsan keitinvedestä ja kasviliemestä tulee hyvä maku risottoon. Suolan jätin pois keitinvedestä, mutta toki makuasia.
- Parsafani1 vuosi sittenJännä, että sitruuna on keskellä leikkuulautaa koko videon ajan, mutta sitä ei ole reseptissä. :)
- Kotikokki turusta1 vuosi sittenTodella herkullinen risotto. Tein aivan ohjeen mukaisesti. Lisäksi oli sisäfilettä pippurikastikkeella. Täydellinen pitkäperjantain juhlava ateria kolmelle aikuiselle. Vihersalaattiakin oli, mutta se jäi kokonaan itseltä syömättä,
- Kari Lahtinen2 vuotta sittenJuuri tätä ohjetta en ole kokeillut, mutta se noudattelee käyttämääni itaialaisen risoton peruskaavaa. Sen sijaan en ole koskaan esikeittänyt parsoja, vaan lisännyt ne risottoon kypsentämisen puolivälissä ja nuput erikseen aivan lopussa.
- Suz5 vuotta sittenHelppoa ja hyvää, maistuu perheen pienimmillekkin.
- Morochdotter7 vuotta sittenOikein hyvää oli! Ja helppo tehdä.