Hyppää sisältöön
ParsarisottoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Parsarisotto

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Täydellinen parsarisotto on varma kevään merkki! Tuore parsa tuo ihanan pehmeän maun ja kauniin vihreän värin perinteiseen risottoon.
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
  • 500 g tuoretta vihreää parsaa
  • 1 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 (n. 60 g) salottisipulia
  • 2 rkl voita
  • 3 dl Pirkka risottoriisiä
  • 2 dl puolikuivaa valkoviiniä
  • 2 dl (50 g) Pirkka Parhaat parmesaania raastettuna
  • mustapippurirouhetta
  • ruohosipulia

Ravintosisältö

  • Energia
    428 kJ / 102 kcal
  • Rasva
    2,9 g
  • josta tyydyttynyttä
    1,7 g
  • Hiilihydraatit
    13 g
  • josta sokereita
    1 g
  • Proteiini
    3 g
  • Suola
    0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Huuhtele parsat. Leikkaa parsojen tyvestä noin 2 cm pois.
  2. Kiehauta vesi esimerkiksi paistokasarissa, mausta suolalla ja upota parsat veteen. Keitä parsoja noin 6 minuuttia. Nosta parsat reikäkauhalla pois keitinvedestä. Murenna keitinveteen kasvisliemikuutio. Viipaloi parsat sentin paloiksi.
  3. Kuori ja hienonna sipulit. Sulata paksupohjaisessa kattilassa voi. Kuullota sipulit ja riisit. Lisää kattilaan kuumaa keitinlientä vähitellen. Keitä riisiä miedolla lämmöllä. Lisää uutta nestettä, kun edellinen neste on imeytynyt riisiin. Sekoita riisiä aluksi koko ajan ja kypsymisen loppuvaiheessa silloin tällöin. Kaada joukkoon valkoviini ja keitä riisi kypsäksi eli yhteensä noin 20 minuuttia.
  4. Risoton pitää olla valuvaa, ei liian sakeaa. Lisää nestettä tarvittaessa. Maista riisien kypsyys. Sekoita lopuksi risoton joukkoon parmesaaniraastetta, mustapippurirouhetta ja parsapalat. Viimeistele risotto hienonnetulla ruohosipulilla.
  5. Tarjoa risotto heti höyryävän kuumana. Risoton pinnalle voi raastaa vielä parmesaania.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Parsa vihreä 500g 1lk
    Etuhinta 3,49/kpl
    6,98/kg
    norm. 6,99/kpl (13,98/kg)
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Salottisipuli suomalainen
    Hinta n. 0,27/kpl
    5,49/kg
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Ben's Original Risottoriisi 500g
    Hinta 3,65/kpl
    7,30/kg
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositon
    Hinta 7,29/kpl
    36,45/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Ruohosipuli ruukku luomu Suomi
    Hinta 2,99/kpl
  • Parsa vihreä 450g 1lk
    Hinta 8,49/kpl
    18,87/kg
  • Parsa vihreä 250g luomu Espanja 1lk
    Hinta 4,29/kpl
    17,16/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Plussa-etu −20 %
    Maggi 80g Kasvisliemi 8 palaa
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 1,16/kpl
    14,50/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,45/kpl (18,12/kg)
  • Herbamare kasviliemikuutio 8x9,5g luomu ei lisättyä suolaa
    Hinta 3,49/kpl
    45,92/kg
  • Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lk
    Hinta 1,79/kpl
    5,11/kg
  • Juustoportti Kirnuvoi 200g
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio voi 200 g normaalisuolainen
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
  • Risella Arborio risottoriisi 500g
    Hinta 2,19/kpl
    4,38/kg
  • Pirkka risottoriisi 1kg
    Hinta 3,29/kpl
    3,29/kg
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80g
    Hinta 2,89/kpl
    36,13/kg
  • Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kk
    Hinta 5,69/kpl
    45,52/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,19/kpl
    44,07/kg
  • Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi
    Hinta 1,79/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (221 arviota)

  • AK
    9 päivää sitten
    Hyvä ohje, tällä teen jatkossakin! Parsan keitinvedestä ja kasviliemestä tulee hyvä maku risottoon. Suolan jätin pois keitinvedestä, mutta toki makuasia.
  • Parsafani
    1 vuosi sitten
    Jännä, että sitruuna on keskellä leikkuulautaa koko videon ajan, mutta sitä ei ole reseptissä. :)
  • Kotikokki turusta
    1 vuosi sitten
    Todella herkullinen risotto. Tein aivan ohjeen mukaisesti. Lisäksi oli sisäfilettä pippurikastikkeella. Täydellinen pitkäperjantain juhlava ateria kolmelle aikuiselle. Vihersalaattiakin oli, mutta se jäi kokonaan itseltä syömättä,
  • Kari Lahtinen
    2 vuotta sitten
    Juuri tätä ohjetta en ole kokeillut, mutta se noudattelee käyttämääni itaialaisen risoton peruskaavaa. Sen sijaan en ole koskaan esikeittänyt parsoja, vaan lisännyt ne risottoon kypsentämisen puolivälissä ja nuput erikseen aivan lopussa.
  • Suz
    5 vuotta sitten
    Helppoa ja hyvää, maistuu perheen pienimmillekkin.
  • Morochdotter
    7 vuotta sitten
    Oikein hyvää oli! Ja helppo tehdä.