ParsarisottoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Parsarisotto

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Täydellinen parsarisotto on varma kevään merkki. Tuore parsa tuo ihanan maun ja kauniin värin perinteiseen risottoon. Hyödynnä parsojen keitinvesi risoton liemeen.
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
500 g
 
tuoretta vihreää parsaa
tai
1 l
 
vettä
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1
 
kasvisliemikuutio
tai
2 (n. 60 g)
 
salottisipulia
tai
2 rkl
 
voita
tai
3 dl
 
Pirkka risottoriisiä
tai
2 dl
 
puolikuivaa valkoviiniä
tai
2 dl (50 g)
 
tai
 
mustapippurirouhetta
tai
 
ruohosipulia
tai

Ravintosisältö

Energia
427 kJ / 102 kcal
Rasva
2,8 g
josta tyydyttynyttä
1,7 g
Hiilihydraatit
13 g
josta sokereita
1 g
Proteiini
3,1 g
Suola
0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Huuhtele parsat. Leikkaa parsojen tyvestä noin 2 cm pois.

Kiehauta vesi esimerkiksi paistokasarissa, mausta suolalla ja upota parsat veteen. Keitä parsoja noin 6 minuuttia. Nosta parsat reikäkauhalla pois keitinvedestä. Murenna keitinveteen kasvisliemikuutio. Viipaloi parsat sentin paloiksi.

Kuori ja hienonna sipulit. Sulata paksupohjaisessa kattilassa voi. Kuullota sipulit ja riisit. Lisää kattilaan kuumaa keitinlientä vähitellen. Keitä riisiä miedolla lämmöllä. Lisää uutta nestettä, kun edellinen neste on imeytynyt riisiin. Sekoita riisiä aluksi koko ajan ja kypsymisen loppuvaiheessa silloin tällöin. Kaada joukkoon valkoviini ja keitä riisi kypsäksi eli yhteensä noin 20 minuuttia.

Risoton pitää olla valuvaa, ei liian sakeaa. Lisää nestettä tarvittaessa. Maista riisien kypsyys. Sekoita lopuksi risoton joukkoon parmesaaniraastetta, mustapippurirouhetta ja parsapalat. Viimeistele risotto hienonnetulla ruohosipulilla.

Tarjoa risotto heti höyryävän kuumana. Risoton pinnalle voi raastaa vielä parmesaania.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Parsa vihreä 500g 1lk
    Hinta 5,99/kpl
    11,98/kg
  • Ben's Original Risottoriisi 500g
    Hinta 3,65/kpl
    7,30/kg
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositon
    Hinta 6,99/kpl
    34,95/kg
  • Parsa vihreä 250g Suomi 1lk
    Hinta 6,95/kpl
    27,80/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (210 arviota)

  • Parsafani
    1 kuukausi sitten
    Jännä, että sitruuna on keskellä leikkuulautaa koko videon ajan, mutta sitä ei ole reseptissä. :)
  • Kotikokki turusta
    1 kuukausi sitten
    Todella herkullinen risotto. Tein aivan ohjeen mukaisesti. Lisäksi oli sisäfilettä pippurikastikkeella. Täydellinen pitkäperjantain juhlava ateria kolmelle aikuiselle. Vihersalaattiakin oli, mutta se jäi kokonaan itseltä syömättä,
  • Kari Lahtinen
    2 vuotta sitten
    Juuri tätä ohjetta en ole kokeillut, mutta se noudattelee käyttämääni itaialaisen risoton peruskaavaa. Sen sijaan en ole koskaan esikeittänyt parsoja, vaan lisännyt ne risottoon kypsentämisen puolivälissä ja nuput erikseen aivan lopussa.
  • Suz
    4 vuotta sitten
    Helppoa ja hyvää, maistuu perheen pienimmillekkin.
  • Morochdotter
    6 vuotta sitten
    Oikein hyvää oli! Ja helppo tehdä.