Parsakeitto Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Parsakeitto

  • Annosmäärä2 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Ihanan keväinen parsakeitto on täydellisen juhlava alkuruoka. Se soseutetaan silkkisen sileäksi sauvasekoittimella ja maustetaan tilkalla kermaa ja sitruunaa.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

2 annosta
1 nippu (500 g)
 
vihreää tuoretta parsaa
tai
3 dl
 
vettä
tai
3/4 tl
 
suolaa
tai
1 1/2 tl
 
sokeria
tai
1
 
salottisipuli
tai
1
 
valkosipulinkynsi
tai
1 rkl
 
voita
tai
1 dl
 
tai
1/2 rkl
 
sitruunanmehua
tai
ripaus
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai
 
koristeeksi tuoreita yrttejä
tai

Ravintosisältö

Energia
609 kJ / 147 kcal
Rasva
10,9 g
josta tyydyttynyttä
6,7 g
Hiilihydraatit
5,6 g
josta sokereita
5,3 g
Proteiini
3,9 g
Suola
1,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Huuhtele parsat ja kuori ne ohuelti kuorimaveitsellä. Säästä kuoret. Leikkaa tai napsauta parsojen puumainen kantaosa pois (noin 2 cm).

Mittaa kattilaan vesi, suola ja sokeri. Keitä kuoria noin 10 minuuttia. Siivilöi liemi talteen ja heitä kuoret pois.

Kuori ja hienonna sipulit. Paloittele parsan varret pienemmiksi paloiksi, säästä nuput kokonaisina. Kuullota sipuleita voissa kattilassa. Lisää parsat ja kuorien keitinliemi. Keitä noin 10 minuuttia.

Kaada osa nesteestä erilliseen kulhoon myöhempää käyttöä varten. Voit tässä vaiheessa nostella parsan nuput pois, mikäli haluat säästää ne kokonaisina keiton koristeeksi.

Soseuta keitto sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon kerma ja sitruunanmehu. Lisää keitinlientä niin paljon, että keitto on sopivan sakeaa. Kuumenna keitto uudelleen. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Annostele keitto kulhoihin ja koristele annokset parsan nupuilla sekä tuoreilla yrteillä. Tarjoa pehmeä parsakeitto vaalean leivän kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dl
    Hinta 1,19/kpl
    5,95/l
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Parsa vihreä 250g 1lk
    Hinta 5,99/kpl
    23,96/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,29/kpl
    1,29/kg
  • Salottisipuli suomalainen
    Hinta n. 0,27/kpl
    5,49/kg
  • Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lk Roosa Nauha
    Etuhinta 1,49/kpl
    4,26/kg
    norm. 1,89/kpl (5,40/kg)
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,55/kpl
    10,95/kg
  • K-Menu valkosipuli 100g 2lk
    Hinta 0,75/kpl
    7,50/kg
  • Juustoportti Kirnuvoi 200g
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio voi 200 g normaalisuolainen
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
  • Valio Luomu kuohukerma 2dl laktoositon
    Hinta 1,55/kpl
    7,75/l
  • Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dl
    Hinta 2,95/kpl
    5,90/l
  • Sitruuna luomu
    Hinta n. 1,18/kpl
    6,95/kg
  • Sitruuna kg
    Hinta n. 0,47/kpl
    2,49/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,19/kpl
    44,07/kg
  • Järvikylä basilika rkk FI
    Hinta 1,89/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,2 (209 arviota)

  • KP
    6 kuukautta sitten
    Hyvä ja pehmeänmakuinen keitto. Nestettä oli tarpeeksi. Veden annostelu lopussa on hyvä idea; jätin tarkoituksella vähän sakeammaksi - minusta keitto ei ole pilliruokaa.
  • Pike
    7 kuukautta sitten
    Nesteen määrä reseptissä oli täysin riittämätön. Keitto kaipasi myös enemmän maustamista.
  • Ridsku
    1 vuosi sitten
    Ai niin: toiseen lautaselliseen laitoin vielä paahdettuja pekonin paloja. Hui, miten hyvää... :)
  • Ridsku
    1 vuosi sitten
    Kerrassaan ihanan pehmeä ja täydellinen keitto eikä sosemainen, kun lientä on tarpeeksi. Laitoin 8 desilitraan vettä puntin vihreää parsaa, n. 2 rkl creme fraichea ja 1,5 dl Flora: kevyt&paksu -kermaa, ripaus mustapippuria sekä puristin n. 2 rkl sitruunamehua joukkoon. Pikku vispaus, nuput päälle ja paahtoleipää. NAM !
  • anaTy
    3 vuotta sitten
    3dl vettä on aika vähän...
  • minä
    4 vuotta sitten
    tosi hyvää parsakeittoa!
  • Katri
    4 vuotta sitten
    Luettelemissanne tuotteissa ei mainita ollenkaan parsaa. Miten noista siis voi tehdä parsakeittoa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Katri, reseptiin käytetään nippu (500 g) tuoretta vihreää parsaa.
  • Sam Cook
    5 vuotta sitten
    Onko tuo parsojen kuoriminen oleellista? Onko joku laittanut kuorineen päivineen kattilaan? Laitoin creme fraicen kerman tilalle ja tuli oikein hyvää.
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Sam Cook, alkukevään ohuet vihreät parsat, joissa kuoret ovat ohuemmat voi halutessaan laittaa keittoon kuorineen, mutta kevään edetessä ja parsojen tullessa puumaisimmiksi kannattaa ne kuoria.
  • TiiaL
    7 vuotta sitten
    Todella hyvää, maku yllätti positiivisesti näin parsareseptejä vasta kokeilevan. Sitruunan ja valkosipulin yhdistelmä toimii. Mutta tosiaan, tästä tuli vain 2 annosta (riittää leivän kanssa lounaaksi/päivälliseksi). Eli samalla vaivalla tekee tupla-annoksen.
  • Sointu
    7 vuotta sitten
    Noin pientä ei kannata tehdä - kaksi nippua eli tuplana. Ja ehdoton lisä on pari perunaa, näin lopputulos on pehmeän samettinen eikä juoksettuva. Sosekeitto vaatii aina perunaa.
  • Tinni
    7 vuotta sitten
    Parsakeitto oli todella hyvää! Kiitos reseptiatä.
  • Mindis
    7 vuotta sitten
    Todella hyvä keitto! Ainakin näin viikon paaston jälkeen. Ihanan yksinkertainen. Ei tarvinnut ollenkaan lisätä suolaa ja pippuria!