• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
ParsakeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Parsakeitto

Noin 3,40€/annos.

  • 2 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

2 annosta
    • 1nippu(500 g)vihreää tuoretta parsaa
    • 3dlvettä
    • 3/4tlsuolaa
    • 1 1/2tlsokeria
    • 1salottisipuli
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1rklvoita
    • 1/2rklsitruunanmehua
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria
    • koristeeksi tuoreita yrttejä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Huuhtele parsat ja kuori ne ohuelti kuorimaveitsellä. Säästä kuoret. Leikkaa tai napsauta parsojen puumainen kantaosa pois (noin 2 cm).
  2. Mittaa kattilaan vesi, suola ja sokeri. Keitä kuoria noin 10 minuuttia. Siivilöi liemi talteen ja heitä kuoret pois.
  3. Kuori ja hienonna sipulit. Paloittele parsan varret pienemmiksi paloiksi, säästä nuput kokonaisina. Kuullota sipuleita voissa kattilassa. Lisää parsat ja kuorien keitinliemi. Keitä noin 10 minuuttia.
  4. Kaada osa nesteestä erilliseen kulhoon myöhempää käyttöä varten. Voit tässä vaiheessa nostella parsan nuput pois, mikäli haluat säästää ne kokonaisina keiton koristeeksi.
  5. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon kerma ja sitruunanmehu. Lisää keitinlientä niin paljon, että keitto on sopivan sakeaa. Kuumenna keitto uudelleen. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Annostele keitto kulhoihin ja koristele annokset parsan nupuilla sekä tuoreilla yrteillä. Tarjoa pehmeä parsakeitto vaalean leivän kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 3/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 71 arvostelua
  • TiiaL12.5.2017

    Todella hyvää, maku yllätti positiivisesti näin parsareseptejä vasta kokeilevan. Sitruunan ja valkosipulin yhdistelmä toimii. Mutta tosiaan, tästä tuli vain 2 annosta (riittää leivän kanssa lounaaksi/päivälliseksi). Eli samalla vaivalla tekee tupla-annoksen.

  • Sointu5.5.2017

    Noin pientä ei kannata tehdä - kaksi nippua eli tuplana. Ja ehdoton lisä on pari perunaa, näin lopputulos on pehmeän samettinen eikä juoksettuva. Sosekeitto vaatii aina perunaa.

  • Tinni16.4.2017

    Parsakeitto oli todella hyvää! Kiitos reseptiatä.

  • Mindis13.4.2017

    Todella hyvä keitto! Ainakin näin viikon paaston jälkeen. Ihanan yksinkertainen. Ei tarvinnut ollenkaan lisätä suolaa ja pippuria!