Parsakeitto
- Annosmäärä2 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
1 nippu (500 g) | vihreää tuoretta parsaa tai |
3 dl | vettä tai |
3/4 tl | suolaa tai |
1 1/2 tl | sokeria tai |
1 | salottisipuli tai |
1 | valkosipulinkynsi tai |
1 rkl | voita tai |
1 dl | tai |
1/2 rkl | sitruunanmehua tai |
ripaus | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
koristeeksi tuoreita yrttejä tai |
Ravintosisältö
Energia | 609 kJ / 147 kcal |
Rasva | 10,9 g |
josta tyydyttynyttä | 6,7 g |
Hiilihydraatit | 5,6 g |
josta sokereita | 5,3 g |
Proteiini | 3,9 g |
Suola | 1,6 g |
Valmistus
Huuhtele parsat ja kuori ne ohuelti kuorimaveitsellä. Säästä kuoret. Leikkaa tai napsauta parsojen puumainen kantaosa pois (noin 2 cm).
Mittaa kattilaan vesi, suola ja sokeri. Keitä kuoria noin 10 minuuttia. Siivilöi liemi talteen ja heitä kuoret pois.
Kuori ja hienonna sipulit. Paloittele parsan varret pienemmiksi paloiksi, säästä nuput kokonaisina. Kuullota sipuleita voissa kattilassa. Lisää parsat ja kuorien keitinliemi. Keitä noin 10 minuuttia.
Kaada osa nesteestä erilliseen kulhoon myöhempää käyttöä varten. Voit tässä vaiheessa nostella parsan nuput pois, mikäli haluat säästää ne kokonaisina keiton koristeeksi.
Soseuta keitto sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon kerma ja sitruunanmehu. Lisää keitinlientä niin paljon, että keitto on sopivan sakeaa. Kuumenna keitto uudelleen. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Annostele keitto kulhoihin ja koristele annokset parsan nupuilla sekä tuoreilla yrteillä. Tarjoa pehmeä parsakeitto vaalean leivän kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dlHinta 1,19/kpl5,95/l
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Parsa vihreä 250g 1lkHinta 5,99/kpl23,96/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,29/kpl1,29/kg
- Salottisipuli suomalainenHinta n. 0,27/kpl5,49/kg
- Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lk Roosa NauhaEtuhinta 1,49/kpl4,26/kgnorm. 1,89/kpl (5,40/kg)
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- K-Menu valkosipuli 100g 2lkHinta 0,75/kpl7,50/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Valio Luomu kuohukerma 2dl laktoositonHinta 1,55/kpl7,75/l
- Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dlHinta 2,95/kpl5,90/l
- Sitruuna luomuHinta n. 1,18/kpl6,95/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Järvikylä basilika rkk FIHinta 1,89/kpl
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,6(34 arviota)
- 30 - 60 min3,4(102 arviota)
- 30 - 60 min4,0(48 arviota)
- 30 - 60 min4,0(214 arviota)
- 30 - 60 min4,0(85 arviota)
- 30 - 60 min4,0(78 arviota)
- 30 - 60 min4,1(27 arviota)
- 30 - 60 min4,3(177 arviota)
Arvostele resepti
- KP6 kuukautta sittenHyvä ja pehmeänmakuinen keitto. Nestettä oli tarpeeksi. Veden annostelu lopussa on hyvä idea; jätin tarkoituksella vähän sakeammaksi - minusta keitto ei ole pilliruokaa.
- Pike7 kuukautta sittenNesteen määrä reseptissä oli täysin riittämätön. Keitto kaipasi myös enemmän maustamista.
- Ridsku1 vuosi sittenAi niin: toiseen lautaselliseen laitoin vielä paahdettuja pekonin paloja. Hui, miten hyvää... :)
- Ridsku1 vuosi sittenKerrassaan ihanan pehmeä ja täydellinen keitto eikä sosemainen, kun lientä on tarpeeksi. Laitoin 8 desilitraan vettä puntin vihreää parsaa, n. 2 rkl creme fraichea ja 1,5 dl Flora: kevyt&paksu -kermaa, ripaus mustapippuria sekä puristin n. 2 rkl sitruunamehua joukkoon. Pikku vispaus, nuput päälle ja paahtoleipää. NAM !
- anaTy3 vuotta sitten3dl vettä on aika vähän...
- minä4 vuotta sittentosi hyvää parsakeittoa!
- Katri4 vuotta sittenLuettelemissanne tuotteissa ei mainita ollenkaan parsaa. Miten noista siis voi tehdä parsakeittoa?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenKatri, reseptiin käytetään nippu (500 g) tuoretta vihreää parsaa.
- Sam Cook5 vuotta sittenOnko tuo parsojen kuoriminen oleellista? Onko joku laittanut kuorineen päivineen kattilaan? Laitoin creme fraicen kerman tilalle ja tuli oikein hyvää.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenSam Cook, alkukevään ohuet vihreät parsat, joissa kuoret ovat ohuemmat voi halutessaan laittaa keittoon kuorineen, mutta kevään edetessä ja parsojen tullessa puumaisimmiksi kannattaa ne kuoria.
- TiiaL7 vuotta sittenTodella hyvää, maku yllätti positiivisesti näin parsareseptejä vasta kokeilevan. Sitruunan ja valkosipulin yhdistelmä toimii. Mutta tosiaan, tästä tuli vain 2 annosta (riittää leivän kanssa lounaaksi/päivälliseksi). Eli samalla vaivalla tekee tupla-annoksen.
- Sointu7 vuotta sittenNoin pientä ei kannata tehdä - kaksi nippua eli tuplana. Ja ehdoton lisä on pari perunaa, näin lopputulos on pehmeän samettinen eikä juoksettuva. Sosekeitto vaatii aina perunaa.
- Tinni7 vuotta sittenParsakeitto oli todella hyvää! Kiitos reseptiatä.
- Mindis7 vuotta sittenTodella hyvä keitto! Ainakin näin viikon paaston jälkeen. Ihanan yksinkertainen. Ei tarvinnut ollenkaan lisätä suolaa ja pippuria!