Parsakeitto
Ihana keväinen parsakeitto sopii hyvin juhlavaksi alkuruoaksi. Noin 3,40€/annos.
- 2 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
2 annosta
- 1nippu(500 g)vihreää tuoretta parsaa
- 3dlvettä
- 3/4tlsuolaa
- 1 1/2tlsokeria
- 1salottisipuli
- 1valkosipulinkynsi
- 1rklvoita
- 1/2rklsitruunanmehua
- ripaussuolaa
- ripausmustapippuria
- koristeeksi tuoreita yrttejä
Valmistus
30 - 60 min- Huuhtele parsat ja kuori ne ohuelti kuorimaveitsellä. Säästä kuoret. Leikkaa tai napsauta parsojen puumainen kantaosa pois (noin 2 cm).
- Mittaa kattilaan vesi, suola ja sokeri. Keitä kuoria noin 10 minuuttia. Siivilöi liemi talteen ja heitä kuoret pois.
- Kuori ja hienonna sipulit. Paloittele parsan varret pienemmiksi paloiksi, säästä nuput kokonaisina. Kuullota sipuleita voissa kattilassa. Lisää parsat ja kuorien keitinliemi. Keitä noin 10 minuuttia.
- Kaada osa nesteestä erilliseen kulhoon myöhempää käyttöä varten. Voit tässä vaiheessa nostella parsan nuput pois, mikäli haluat säästää ne kokonaisina keiton koristeeksi.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon kerma ja sitruunanmehu. Lisää keitinlientä niin paljon, että keitto on sopivan sakeaa. Kuumenna keitto uudelleen. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Annostele keitto kulhoihin ja koristele annokset parsan nupuilla sekä tuoreilla yrteillä. Tarjoa pehmeä parsakeitto vaalean leivän kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 3/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Ruokalajit Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
tosi hyvää parsakeittoa!
Luettelemissanne tuotteissa ei mainita ollenkaan parsaa. Miten noista siis voi tehdä parsakeittoa?
Katri, reseptiin käytetään nippu (500 g) tuoretta vihreää parsaa.
Onko tuo parsojen kuoriminen oleellista? Onko joku laittanut kuorineen päivineen kattilaan? Laitoin creme fraicen kerman tilalle ja tuli oikein hyvää.
Sam Cook, alkukevään ohuet vihreät parsat, joissa kuoret ovat ohuemmat voi halutessaan laittaa keittoon kuorineen, mutta kevään edetessä ja parsojen tullessa puumaisimmiksi kannattaa ne kuoria.
Todella hyvää, maku yllätti positiivisesti näin parsareseptejä vasta kokeilevan. Sitruunan ja valkosipulin yhdistelmä toimii. Mutta tosiaan, tästä tuli vain 2 annosta (riittää leivän kanssa lounaaksi/päivälliseksi). Eli samalla vaivalla tekee tupla-annoksen.
Noin pientä ei kannata tehdä - kaksi nippua eli tuplana. Ja ehdoton lisä on pari perunaa, näin lopputulos on pehmeän samettinen eikä juoksettuva. Sosekeitto vaatii aina perunaa.
Parsakeitto oli todella hyvää! Kiitos reseptiatä.
Todella hyvä keitto! Ainakin näin viikon paaston jälkeen. Ihanan yksinkertainen. Ei tarvinnut ollenkaan lisätä suolaa ja pippuria!