• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Sitruunainen anjovisrisotto

Sitruunainen anjovisrisotto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 507 kcal / annos (300g)

Ainekset

5 annosta
    • 6dlvettä
    • 1Pirkka kasvisliemikuutio
    • 2-3(100 g)salottisipulia
    • 2valkosipulinkynttä
    • 1rklPirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
    • 1 1/2dlkuivaa valkoviiniä
    • 1/2dlsitruunanmehua
    • n. 10anjovisfileetä
    • 2dlPirkka vispikermaa
    • 1/2dltuoretta persiljaa hienonnettuna

Lisäksi

    • parmesaania raastettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuumenna kattilassa vesi ja kala- tai kasvisliemikuutio. Hienonna sipulit ja valkosipulin kynnet.
  2. Kuumenna toisessa kattilassa öljy ja lisää sipulit kuullottumaan. Mittaa joukkoon riisi. Sekoita ja anna riisien kuullottua läpikuultaviksi.
  3. Kaada riisien joukkoon valkoviini sekä sitruunanmehu. Kun neste on imeytynyt riisiin lisää kauhallinen kuumaa lientä. Sekoita ja anna riisien hautua miedolla lämmöllä.
  4. Lisää lientä aina kauhallinen kerrallaan riisien joukkoon, kun edellinen kauhallinen on imeytynyt. Sekoita.
  5. Hienonna anjovisfileet. Kun liemi on haudutettu riisiin, lisää joukkoon kerma, hienonnetut anjovisfileet sekä kaprikset. Anna hautua vielä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Ripottele risoton joukkoon runsaasti persiljaa. Tarjoa lisäksi parmesaaniraastetta.

Tiesitkö että...

Vinkki! Valkoviinin voit jättää pois. Lisää tällöin veden määrää vastaavasti.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 507 kcal2 120 kJ
  • Proteiinia10 g
  • Hiilihydraatteja60 g
  • Rasvaa23 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille