Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
Sitruunainen anjovisrisottoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sitruunainen anjovisrisotto

Herkullinen anjovisrisotto maistuu niin arkena kuin viikonloppuna.

Ainekset

5 annosta

Lisäksi

    • parmesaania raastettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuumenna kattilassa vesi ja kala- tai kasvisliemikuutio. Hienonna sipulit ja valkosipulin kynnet.
  2. Kuumenna toisessa kattilassa öljy ja lisää sipulit kuullottumaan. Mittaa joukkoon riisi. Sekoita ja anna riisien kuullottua läpikuultaviksi.
  3. Kaada riisien joukkoon valkoviini sekä sitruunanmehu. Kun neste on imeytynyt riisiin lisää kauhallinen kuumaa lientä. Sekoita ja anna riisien hautua miedolla lämmöllä.
  4. Lisää lientä aina kauhallinen kerrallaan riisien joukkoon, kun edellinen kauhallinen on imeytynyt. Sekoita.
  5. Hienonna anjovisfileet. Kun liemi on haudutettu riisiin, lisää joukkoon kerma, hienonnetut anjovisfileet sekä kaprikset. Anna hautua vielä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Ripottele risoton joukkoon runsaasti persiljaa. Tarjoa lisäksi parmesaaniraastetta.

Tiesitkö että...

Vinkki! Valkoviinin voit jättää pois. Lisää tällöin veden määrää vastaavasti.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille