Risotto primaveraTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Risotto primavera

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Tämä keväinen risotto on perinteisesti tehty tuoreista herneistä. Kesällä voit käyttää risottoliemeen myös herneiden palot makua antamaan.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
500 g
 
tuoretta vihreää parsaa
tai
1 l
 
vettä
tai
1 1/2 tl
 
suolaa
tai
2 (n. 60 g)
 
salottisipulia
tai
2 rkl
 
voita
tai
3 dl
 
Pirkka risottoriisiä
tai
2 dl
 
kuivaa valkoviiniä
tai
2 dl (50 g)
 
tai
1 ps (200 g)
 
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai
1/2 dl
 
tuoretta minttua hienonnettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
517 kJ / 124 kcal
Rasva
3,2 g
josta tyydyttynyttä
1,8 g
Hiilihydraatit
15,9 g
josta sokereita
1,8 g
Proteiini
4,2 g
Suola
0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Huuhtele parsat. Leikkaa parsojen tyvestä noin 2 cm pois ja siirrä ne sivuun. Kiehauta vesi esimerkiksi paistokasarissa, mausta suolalla ja upota parsat veteen. Keitä parsoja 5–6 minuuttia. Nosta parsat reikäkauhalla pois keitinvedestä, säästä liemi risottoa varten. Lisää parsantyvet paistokasariin, ne antavat liemeen makua. Viipaloi kypsät parsat, jätä parsan nuppu ehjäksi. Nosta kypsät parsat sivuun odottamaan.

Kuori ja hienonna sipulit. Sulata paksupohjaisessa kattilassa voi. Kuullota sipulit ja lisää riisit. Anna riisin kuullottua ja lisää valkoviini. Kuumenna, kunnes viini on haihtunut. Lisää kattilaan kuumaa keitinlientä kauhallinen kerrallaan. Keitä riisiä miedolla lämmöllä. Lisää uutta nestettä, kun edellinen neste on imeytynyt riisiin. Sekoita riisiä aluksi koko ajan ja kypsymisen loppuvaiheessa silloin tällöin. Risoton pitää olla löysän puuromaista, ei liian sakeaa. Kun melkein kaikki liemestä on lisätty, sekoita joukkoon herneet.

Maista riisin kypsyys ja lisää nestettä tarvittaessa. Sekoita lopuksi risoton joukkoon parmesaaniraaste, mustapippurirouhe sekä viipaloitu parsa. Viimeistele risotto hienonnetulla mintulla.

Tarjoa risotto heti höyryävän kuumana. Risoton pinnalle voi raastaa vielä parmesaania tai valuttaa hieman oliiviöljyä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Parsa vihreä 500g 1lk
    Hinta 5,99/kpl
    11,98/kg
  • Ben's Original Risottoriisi 500g
    Hinta 3,65/kpl
    7,30/kg
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositon
    Hinta 6,99/kpl
    34,95/kg
  • Pirkka suomalainen herne 200g pakaste
    Hinta 0,89/kpl
    4,45/kg
  • Parsa vihreä 250g Suomi 1lk
    Hinta 6,95/kpl
    27,80/kg
  • Järvikylä Minttu rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (48 arviota)

  • Kokematon
    1 vuosi sitten
    Kas, olinkin näköjään paitsi kokematon kokki, myös puusilmäinen kokki. Siellähän se ohjeistus herneiden suhteen oli. Itse nyt lisäsin jo liemeen herneet, että saisi vähän lisämakua. Harmillisesti menivät tosin ruman värisiksi osa pitkästä kuumennusajasta johtuen. Mutta hyvää oli, kiitos reseptistä!
  • Kokematon
    1 vuosi sitten
    Missä vaiheessa herneet lisätään? Niistä ei ohjeessa lue.