Risotto primavera
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Tämä keväinen risotto on perinteisesti tehty tuoreista herneistä. Kesällä voit käyttää risottoliemeen myös herneiden palot makua antamaan.
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
- 500 g tuoretta vihreää parsaa
- 1 l vettä
- 1 1/2 tl suolaa
- 2 (n. 60 g) salottisipulia
- 2 rkl voita
- 3 dl Pirkka risottoriisiä
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- 2 dl (50 g) Pirkka Parhaat parmesaania raastettuna
- 1 ps (200 g) Pirkka suomalaisia herneitä (pakaste)
- ripaus mustapippuria
- 1/2 dl tuoretta minttua hienonnettuna
Ravintosisältö
- Energia519 kJ / 124 kcal
- Rasva3,2 g
- josta tyydyttynyttä1,9 g
- Hiilihydraatit15,9 g
- josta sokereita1,8 g
- Proteiini4,2 g
- Suola0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Huuhtele parsat. Leikkaa parsojen tyvestä noin 2 cm pois ja siirrä ne sivuun. Kiehauta vesi esimerkiksi paistokasarissa, mausta suolalla ja upota parsat veteen. Keitä parsoja 5–6 minuuttia. Nosta parsat reikäkauhalla pois keitinvedestä, säästä liemi risottoa varten. Lisää parsantyvet paistokasariin, ne antavat liemeen makua. Viipaloi kypsät parsat, jätä parsan nuppu ehjäksi. Nosta kypsät parsat sivuun odottamaan.
- Kuori ja hienonna sipulit. Sulata paksupohjaisessa kattilassa voi. Kuullota sipulit ja lisää riisit. Anna riisin kuullottua ja lisää valkoviini. Kuumenna, kunnes viini on haihtunut. Lisää kattilaan kuumaa keitinlientä kauhallinen kerrallaan. Keitä riisiä miedolla lämmöllä. Lisää uutta nestettä, kun edellinen neste on imeytynyt riisiin. Sekoita riisiä aluksi koko ajan ja kypsymisen loppuvaiheessa silloin tällöin. Risoton pitää olla löysän puuromaista, ei liian sakeaa. Kun melkein kaikki liemestä on lisätty, sekoita joukkoon herneet. Kuumenna.
- Maista riisin kypsyys ja lisää nestettä tarvittaessa. Sekoita lopuksi risoton joukkoon parmesaaniraaste, mustapippurirouhe sekä viipaloitu parsa. Viimeistele risotto hienonnetulla mintulla.
- Tarjoa risotto heti höyryävän kuumana. Risoton pinnalle voi raastaa vielä parmesaania tai valuttaa hieman oliiviöljyä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −10 %Plussa-kortillaEtuhinta 2,40/3 kpl4,00/kgIlman Plussa-korttia 0,89/kpl (4,45/kg)
Voisit pitää myös näistä
- Video30 - 60 min4,0(228 arviota)
- 30 - 60 min4,1(80 arviota)
- 30 - 60 min4,0(125 arviota)
- 30 - 60 min4,1(195 arviota)
- 30 - 60 min4,1(166 arviota)
- 30 - 60 min4,2(223 arviota)
- 30 - 60 min3,7(65 arviota)
- alle 30 min3,9(245 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (49 arviota)
- Kokematon2 vuotta sittenKas, olinkin näköjään paitsi kokematon kokki, myös puusilmäinen kokki. Siellähän se ohjeistus herneiden suhteen oli. Itse nyt lisäsin jo liemeen herneet, että saisi vähän lisämakua. Harmillisesti menivät tosin ruman värisiksi osa pitkästä kuumennusajasta johtuen. Mutta hyvää oli, kiitos reseptistä!
- Kokematon2 vuotta sittenMissä vaiheessa herneet lisätään? Niistä ei ohjeessa lue.