Kantarellirisotto
Kantarellirisotto sopii ruoaksi niin arkeen kuin juhlaan. Tarjoa risotto sellaisenaan pääruokana tai lisäkkeenä lihan tai kalan kanssa.
4 annosta30 - 60 min117 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- 25gkuivattuja kantarelleja
- 2dlvettä
- 1sipuli
- 7dlvettä
- 1Knorr Fond "du Chef" kasvisannosfondi
- 2rklvoita
- 2dlparmesaania raastettuna
- ripausmustapippuria
Pinnalle
- parmesaania raastettuna
Valmistus
30 - 60 min- Murenna sieniä hieman käsin. Pane ne kulhoon ja kaada päälle 2 dl vettä. Anna liota vähintään 1/2 tuntia.
- Hienonna sipuli. Kuumenna vesi ja liuota joukkoon fondi.
- Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää risottoriisi ja kuullota. Lisää sipulit kuullota pari minuuttia. Kaada kattilaan sienet liemineen.
- Kaada kattilaan kuumaa kasvislientä vähitellen. Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin. Lisää uusi annos lientä vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin. Aikaa kuluu 15-20 minuuttia. Mausta risotto parmesaanijuustoraastella ja mustapippurilla. Risotto saa jäädä löysäksi. Tarjoa parmesaaniraasteen kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit halutessasi korvata osan vedestä (n. 2 dl) kuivalla valkoviinillä. Voit tehdä risoton myös tuoreista kantarelleistä, joita tarvitset noin 1 l. Haihduta kantarelleista irtoava neste pannulla ilman rasvaa ja valmista risotto muuten ohjeen mukaan.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 117 kcal490 kJ
- Proteiinia 3,85 g
- Hiilihydraatteja16,3 g
- Rasvaa4,04 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Miten jos tekee pakastetuista kanttarelleistä, niin sama määrä eli 25g ja liotetaanko vedessä?
Minna, pakastettuja kantarellejä käytettäessä tarvitset niitä noin 200 g.