Kantarellirisotto
Kantarellirisotto sopii ruoaksi niin arkeen kuin juhlaan. Tarjoa risotto sellaisenaan pääruokana tai lisäkkeenä lihan tai kalan kanssa.
- 4 annosta
- 30 - 60 min
- 117 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- 25gkuivattuja kantarelleja
- 2dlvettä
- 1sipuli
- 7dlvettä
- 1Knorr Fond "du Chef" kasvisannosfondi
- 2rklvoita
- 2dlparmesaania raastettuna
- ripausmustapippuria
Pinnalle
- parmesaania raastettuna
Valmistus
30 - 60 min- Murenna sieniä hieman käsin. Pane ne kulhoon ja kaada päälle 2 dl vettä. Anna liota vähintään 1/2 tuntia.
- Hienonna sipuli. Kuumenna vesi ja liuota joukkoon fondi.
- Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää risottoriisi ja kuullota. Lisää sipulit kuullota pari minuuttia. Kaada kattilaan sienet liemineen.
- Kaada kattilaan kuumaa kasvislientä vähitellen. Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin. Lisää uusi annos lientä vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin. Aikaa kuluu 15-20 minuuttia. Mausta risotto parmesaanijuustoraastella ja mustapippurilla. Risotto saa jäädä löysäksi. Tarjoa parmesaaniraasteen kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit halutessasi korvata osan vedestä (n. 2 dl) kuivalla valkoviinillä. Voit tehdä risoton myös tuoreista kantarelleistä, joita tarvitset noin 1 l. Haihduta kantarelleista irtoava neste pannulla ilman rasvaa ja valmista risotto muuten ohjeen mukaan.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 117 kcal490 kJ
- Proteiinia 3,85 g
- Hiilihydraatteja16,3 g
- Rasvaa4,04 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Miten jos tekee pakastetuista kanttarelleistä, niin sama määrä eli 25g ja liotetaanko vedessä?
Minna, pakastettuja kantarellejä käytettäessä tarvitset niitä noin 200 g.