• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kantarellirisotto

Kantarellirisotto sopii ruoaksi niin arkeen kuin juhlaan. Tarjoa risotto sellaisenaan pääruokana tai lisäkkeenä lihan tai kalan kanssa.
Kantarellirisotto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • 25gkuivattuja kantarelleja
    • 2dlvettä
    • 1sipuli
    • 7dlvettä
    • 1Knorr Fond "du Chef" kasvisannosfondi
    • 2rklvoita
    • 2dlparmesaanijuustoa raastettuna
    • ripausmustapippuria

Pinnalle

    • parmesaanijuustoa raastettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Murenna sieniä hieman käsin. Pane ne kulhoon ja kaada päälle 2 dl vettä. Anna liota vähintään 1/2 tuntia.
  2. Hienonna sipuli. Kuumenna vesi ja liuota joukkoon fondi.
  3. Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää risottoriisi ja kuullota. Lisää sipulit kuullota pari minuuttia. Kaada kattilaan sienet liemineen.
  4. Kaada kattilaan kuumaa kasvislientä vähitellen. Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin. Lisää uusi annos lientä vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin. Aikaa kuluu 15-20 minuuttia. Mausta risotto parmesaanijuustoraastella ja mustapippurilla. Risotto saa jäädä löysäksi. Tarjoa parmesaaniraasteen kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit halutessasi korvata osan vedestä (n. 2 dl) kuivalla valkoviinillä. Voit tehdä risoton myös tuoreista kantarelleistä, joita tarvitset noin 1 l. Haihduta kantarelleista irtoava neste pannulla ilman rasvaa ja valmista risotto muuten ohjeen mukaan.

Ravintosisältö per 100 g

  • 117 kcal490 kJ
  • Proteiinia3,85 g
  • Hiilihydraatteja16,3 g
  • Rasvaa4,04 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille22