Hyppää sisältöön
VeriappelsiinirisottoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Veriappelsiinirisotto

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Veriappelsiinirisotto on alkuvuoden upein sesonkiherkku. Nauti sellaisenaan tai tarjoa kalan, äyriäisten tai kanan kanssa.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta

Viimeistelyyn

Ravintosisältö

  • Energia
    766 kJ / 183 kcal
  • Rasva
    8,2 g
  • josta tyydyttynyttä
    3,2 g
  • Hiilihydraatit
    22,7 g
  • josta sokereita
    4,2 g
  • Proteiini
    3,6 g
  • Suola
    1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pese ja raasta yhden veriappelsiinin kuori. Purista appelsiinien mehu (noin 1,5 dl).
  2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli. Kuumenna vesi erillisessä kattilassa kiehuvaksi ja sekoita joukkoon fondi.
  3. Kuumenna öljy laakeassa paistokasarissa ja kuullota sipuleita hetki. Lisää riisi, ja jatka kuullottamista vielä pari minuuttia. Kaada viini kasariin ja kuumenna, kunnes viini on imeytynyt riisiin. Lisää kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan koko ajan sekoittaen. Anna nesteen imeytyä riisiin ennen uuden kauhallisen lisäämistä. Aikaa kuluu 20–25 minuuttia.
  4. Kun riisi on lähes kypsää, lisää veriappelsiinin kuori ja mehu, parmesaani, timjami sekä voi. Sekoita. Tarkista maku, ja lisää tarvittaessa kasvislientä. Risotto saa jäädä valuvaksi.
  5. Jaa risotto annoslautasille. Viimeistele mustapippurilla, parmesaanilla ja tuoreella timjamilla. Tarjoa heti.
Voit käyttää kasvisfondin sijaan myös kasvisliemikuutioita. Käytä mahdollisimman punaisia veriappelsiineja, jos haluat risottoon hennon pinkin värin. Veriappelsiinien väri ei vaikuta makuun.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (166 arviota)

  • Riikka
    4 kuukautta sitten
    Elkku, tallenna ostoslistalle?
  • Elkku
    4 kuukautta sitten
    Miksi tässä ei ole vaihtoehtoa, että voisin laittaa ne listalle ja itse hakea kaupasta? Ainoastaan ne voi laittaa suoraan koriin!👎🏽
  • Tarja64
    4 kuukautta sitten
    Siis aivan taivaallisen makuinen risotto. Muutin vain alkoholittoman valkoviinin alkoholittomaan omenasiideriin. Tulen kyllä valmistamaan tätä herkkua uudelleen 🥰