KasvisrisottoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kasvisrisotto

Kasvisrisotto on kevyt ateria sellaisenaan, mutta sopii myös lisäkkeeksi esimerkiksi kalalle tai broilerille. Noin 1,75€/annos*

  • 3 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

3 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Mittaa vesi pieneen kattilaan ja mausta suolalla. Kiehauta vesi ja pidä kiehumispisteessä.
  2. Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Ruskista kesäkurpitsa kasarissa aurinkokuivattujen tomaattien öljyssä (1 rkl). Siirrä kulhoon odottamaan.
  3. Kuori ja hienonna salottisipulit sekä valkosipuli. Kuullota sipulit kasarissa aurinkokuivattujen tomaattien öljyssä (1 rkl). Lisää riisit ja tarvittaessa hieman öljyä. Anna riisin kuullottua.
  4. Lisää kattilaan kuumaa nestettä kauhallinen kerrallaan. Keitä riisiä miedolla lämmöllä. Lisää sitruunanmehu. Lisää uutta nestettä vasta, kun edellinen neste on imeytynyt riisiin. Sekoita riisiä aluksi koko ajan ja kypsymisen loppuvaiheessa silloin tällöin. Risoton pitää olla löysän puuromaista, ei liian kiinteää. Kun melkein kaikki liemestä on lisätty, sekoita joukkoon kesäkurpisakuutiot sekä aurinkokuivatut tomaatit.
  5. Tarkista riisin kypsyys ja lisää nestettä tarvittaessa. Sekoita lopuksi risoton joukkoon parmesaaniraaste ja mustapippuri. Viimeistele risotto hienonnetulla basilikalla.
  6. Tarjoa risotto heti höyryävän kuumana. Risoton pinnalle voi raastaa vielä parmesaania tai valuttaa hieman oliiviöljyä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille