Kasvisrisotto
- Annosmäärä3 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
11 dl | vettä tai |
1 tl | suolaa tai |
1/2 (250 g) | kesäkurpitsaa tai |
2–3 (n. 80 g) | salottisipulia tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
1/2 dl | tai |
2–3 rkl | aurinkokuivattujen tomaattien öljyä tai |
3 dl | tai |
2–3 rkl | sitruunanmehua tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
2 dl (50 g) | tai |
1/2 dl | tuoretta basilikaa hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 610 kJ / 144 kcal |
Rasva | 3,6 g |
josta tyydyttynyttä | 1,3 g |
Hiilihydraatit | 22,7 g |
josta sokereita | 1,9 g |
Proteiini | 4,3 g |
Suola | 1 g |
Valmistus
Mittaa vesi pieneen kattilaan ja mausta suolalla. Kiehauta vesi ja pidä kiehumispisteessä.
Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Ruskista kesäkurpitsa kasarissa aurinkokuivattujen tomaattien öljyssä (1 rkl). Siirrä kulhoon odottamaan.
Kuori ja hienonna salottisipulit sekä valkosipuli. Kuullota sipulit kasarissa aurinkokuivattujen tomaattien öljyssä (1 rkl). Lisää riisit ja tarvittaessa hieman öljyä. Anna riisin kuullottua.
Lisää kattilaan kuumaa nestettä kauhallinen kerrallaan. Keitä riisiä miedolla lämmöllä. Lisää sitruunanmehu. Lisää uutta nestettä vasta, kun edellinen neste on imeytynyt riisiin. Sekoita riisiä aluksi koko ajan ja kypsymisen loppuvaiheessa silloin tällöin. Risoton pitää olla löysän puuromaista, ei liian kiinteää. Kun melkein kaikki liemestä on lisätty, sekoita joukkoon kesäkurpisakuutiot sekä aurinkokuivatut tomaatit.
Tarkista riisin kypsyys ja lisää nestettä tarvittaessa. Sekoita lopuksi risoton joukkoon parmesaaniraaste ja mustapippuri. Viimeistele risotto hienonnetulla basilikalla.
Tarjoa risotto heti höyryävän kuumana. Risoton pinnalle voi raastaa vielä parmesaania tai valuttaa hieman oliiviöljyä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka kesäkurpitsa luomuHinta n. 1,25/kpl4,99/kg
- Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lkHinta 1,99/kpl5,69/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Pirkka aurinkokuivatut tomaattisuikaleet öljyssä 190g/100gHinta 2,79/kpl27,90/kg
- Pirkka aurinkokuivatut tomaatit öljyssä 200g/95gHinta 2,95/kpl31,05/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositonHinta 6,99/kpl34,95/kg
- Pirkka suomalainen basilika ruukussaHinta 0,99/kpl
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka kesäkurpitsa ulkomainenHinta n. 0,80/kpl3,19/kg
- Salottisipuli suomalainenHinta n. 0,27/kpl5,49/kg
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Royal aurinkokuivattu tomaatti öljyssä 330g/200gHinta 4,55/kpl22,75/kg
- Ben's Original Risottoriisi 500gHinta 3,65/kpl7,30/kg
- Risella risottoriisi 1 kgHinta 3,29/kpl3,29/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 2,99/kpl37,38/kg
- Giovanni Ferrari Parmigiano Reggiano Dop 150gHinta 7,35/kpl49,00/kg
- Järvikylä basilika rkk FIHinta 1,89/kpl
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,8(79 arviota)
- 30 - 60 min4,1(44 arviota)
- 30 - 60 min4,3(162 arviota)
- 30 - 60 min4,0(81 arviota)
- 30 - 60 min3,9(114 arviota)
- 30 - 60 min4,7(56 arviota)
- 30 - 60 min4,0(186 arviota)
- 30 - 60 min4,1(36 arviota)
Arvostele resepti
- Mira1 vuosi sittenIhan hyvää tuli 👍 ehkä lisukkeeksi parempi kuin itse ateriaksi,kaipaa seurakseen jotain. Olis kiva jos näissä ohjeissa lukis kcal/ateria
- Mika.P3 vuotta sittenRisotosta tuli oikein maukas ja helppo valmisteinen