• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sienirisotto

Tarjoa herkkusienistä tehty risotto lihan tai kalan lisäkkeenä. Risotto maistuu myös sellaisenaan.
Sienirisotto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 100 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta

Pinnalle

Valmistus

alle 30 min
  1. Puhdista ja paloittele sienet. Hienonna sipuli. Kuumenna vesi ja liuota joukkoon liemikuutio.
  2. Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää risottoriisi ja kuullota. Lisää joukkoon sipuli ja sienet.
  3. Kaada kattilaan kuumaa kanalientä vähitellen. Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin. Lisää uusi annos lientä vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin. Aikaa kuluu 15-20 minuuttia. Mausta risotto parmesaanijuustoraastella ja mustapippurilla. Tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa.
  4. Ripottele pinnalle runsaasti ruohosipulisilppua. Tarjoa parmesaaniraasteen kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Korvaa osa vedestä (n. 2 dl) kuivalla valkoviinillä. Voit käyttää myös esikäsiteltyjä metsäsieniä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 100 kcal420 kJ
  • Proteiinia3,49 g
  • Hiilihydraatteja13,9 g
  • Rasvaa3,43 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille19