Tattirisotto
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Aito italialainen mehevä tattirisotto valmistuu hienostuneesti valkoviiniä ja parmesaania säästelemättä.
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 l (350 g) | tuoreita tatteja tai |
2–3 (100 g) | tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
8 dl | vettä tai |
2 rkl | kana- tai kasvisfondia tai |
2 rkl | voita tai öljyä tai |
4 dl | Pirkka risottoriisiä tai |
2 dl | kuivaa valkoviiniä tai |
100 g | tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
1 dl | tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
nokare voita tai | |
(suolaa) tai |
Ravintosisältö
Energia | 430 kJ / 103 kcal |
Rasva | 2,8 g |
josta tyydyttynyttä | 1,7 g |
Hiilihydraatit | 13,7 g |
josta sokereita | 0,8 g |
Proteiini | 3,3 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Puhdista ja paloittele sienet. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota siihen kana- tai kasvisfondi.
Kuumenna rasva pannulla. Lisää sipulit ja kuullota pienen aikaa. Lisää sienet ja riisi ja kääntele hetki.
Lisää viini ja 1 dl lientä. Anna liemen kiehahtaa ja imeytyä riiseihin.
Jatka valmistusta lisäämällä aina 1 dl lientä kerrallaan. Hauduta miedolla lämmöllä. Kypsennä risottoa, kunnes lähes kaikki neste on imeytynyt ja riisit ovat pehmenneet, mutta niiden rakenne on kuitenkin vielä napakka. Tähän kuluu aikaa 15–20 minuuttia.
Raasta parmesaanijuusto. Lisää risottoon lopuksi sitruunamehu, parmesaaniraaste, lehtipersilja ja mustapippuri sekä nokare voita. Lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa heti.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Maggi kanafondi 160g Pastöroitu kanaliemi.Hinta 3,15/kpl19,69/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Ben's Original Risottoriisi 500gHinta 3,65/kpl7,30/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositonHinta 6,99/kpl34,95/kg
- Järvikylä Lehtipersilja rasia 20gHinta 2,49/kpl
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Salottisipuli suomalainenHinta n. 0,27/kpl5,49/kg
- Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lk Roosa NauhaEtuhinta 1,49/kpl4,26/kgnorm. 1,89/kpl (5,40/kg)
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- K-Menu valkosipuli 100g 2lkHinta 0,75/kpl7,50/kg
- Bong Touch Of Taste Kanafondi 180 mlHinta 3,75/kpl20,83/l
- Touch of Taste kanafondi 180ml luomuHinta 4,85/kpl26,94/l
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Risella Arborio risottoriisi 500gHinta 2,19/kpl4,38/kg
- Pirkka risottoriisi 1kgHinta 3,29/kpl3,29/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 3,19/kpl39,88/kg
- Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kkHinta 5,69/kpl45,52/kg
- Sitruuna luomuHinta n. 1,18/kpl6,95/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
- Järvikylä lehtipersilja rkk FIHinta 1,89/kpl
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,0(214 arviota)
- 30 - 60 min4,0(48 arviota)
- 30 - 60 min4,8(83 arviota)
- 30 - 60 min4,0(78 arviota)
- 30 - 60 min4,0(85 arviota)
- 30 - 60 min4,1(149 arviota)
- 30 - 60 min4,3(177 arviota)
- 30 - 60 min3,9(115 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (124 arviota)
- Jani11 päivää sittenOikein hyvää, itse lisään vielä pekonia 1/2 pakettia hyvää on
- Ritu8 kuukautta sittenYksi meidän lemppareista, aina onnistuu, kun seuraa ohjeita😋
- Kanttarellin noukkia1 vuosi sittenPikkasen reilummin suolaa niin hyvä, tosin en valmistanut tuoreista koivun punikkitateista jotka löysin vaan kypsennin niistä nesteet pois koska luettuni niistä kannattaa kypsentää nesteet ,voivat aiheuttaa vatsavaivoja
- Marjuli1 vuosi sittenTäydellistä! Nam 😋
- Julia2 vuotta sittenaivan mahtava maku! Kiitos ihana reseptistä! Tein kaikkea ruokaa teidän sivusta, kun monella reseptissa kaloireita laskettu,sillä helppo pitää kalorivaje ruokavalion.
- Painonhallitsija4 vuotta sittenHyvää tuli! Paljonko on kaloreita sadassa grammassa risottoa?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenMenninkäinen, sienet lisätään kohdassa 3. Kuumenna rasva pannulla. Lisää sipulit ja kuullota pienen aikaa. Lisää sienet ja riisi ja kääntele hetki.
- Menninkäinen5 vuotta sittenMissä vaiheessa sienet lisätään?
- Talousopettaja6 vuotta sittenAineluettelossa ei ole juuripersiljaa , mutta kahta persiljaa käsketään lisäämään risottoon. Missä on virhe?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenTalousopettaja, kiitos hyvästä huomiostasi. Reseptiin on tosiaan epähuomiossa kirjattu lehtipersilja kahteen kertaan. Korjaamme virheen pikaisesti.
- Jykä676 vuotta sittenTämä risotto on niiiin maukasta! Tahtoo lisää.
- Sini 666 vuotta sittenTein risoton keräämistäni kanttarelleista. Hyvä tuli mutta ei herkkutateista tekemäni veroinen.
- T.7 vuotta sittenOli aivan ihanaa!