Tattirisotto
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Aito italialainen mehevä tattirisotto valmistuu hienostuneesti valkoviiniä ja parmesaania säästelemättä.
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 l (350 g) | tuoreita tatteja tai |
2–3 (100 g) | tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
8 dl | vettä tai |
2 rkl | Knorr kana- tai kasvisfondia tai |
2 rkl | voita tai öljyä tai |
4 dl | tai |
2 dl | kuivaa valkoviiniä tai |
100 g | tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
1 dl | tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
nokare voita tai | |
(suolaa) tai |
Ravintosisältö
Energia | 437 kJ / 104 kcal |
Rasva | 2,9 g |
josta tyydyttynyttä | 1,8 g |
Hiilihydraatit | 13,6 g |
josta sokereita | 0,8 g |
Proteiini | 3,6 g |
Suola | 0,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Puhdista ja paloittele sienet. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota siihen kana- tai kasvisfondi.
Kuumenna rasva pannulla. Lisää sipulit ja kuullota pienen aikaa. Lisää sienet ja riisi ja kääntele hetki.
Lisää viini ja 1 dl lientä. Anna liemen kiehahtaa ja imeytyä riiseihin.
Jatka valmistusta lisäämällä aina 1 dl lientä kerrallaan. Hauduta miedolla lämmöllä. Kypsennä risottoa, kunnes lähes kaikki neste on imeytynyt ja riisit ovat pehmenneet, mutta niiden rakenne on kuitenkin vielä napakka. Tähän kuluu aikaa 15–20 minuuttia.
Raasta parmesaanijuusto. Lisää risottoon lopuksi sitruunamehu, parmesaaniraaste, lehtipersilja ja mustapippuri sekä nokare voita. Lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa heti.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Järvikylä lehtipersilja rkk FIEtuhinta 1,00/kplnorm. 1,89/kpl
- Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlaktHinta 4,55/kpl11,37/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka salottisipuli 350g 2 lkHinta 1,59/kpl4,54/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositonHinta 6,99/kpl34,95/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio palavoi 500g normaalisuolainenHinta 3,99/kpl7,98/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,35/kpl39,17/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Ben's Original Risottoriisi 500gHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Risella risottoriisi 1 kgHinta 3,29/kpl3,29/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 2,99/kpl37,38/kg
- Giovanni Ferrari Parmigiano Reggiano Dop 150gHinta 7,35/kpl49,00/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,0(186 arviota)
- 30 - 60 min4,1(44 arviota)
- 30 - 60 min3,9(113 arviota)
- 30 - 60 min4,1(120 arviota)
- 30 - 60 min4,8(77 arviota)
- 30 - 60 min4,2(210 arviota)
- 30 - 60 min4,1(73 arviota)
- 30 - 60 min4,0(81 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (105 arviota)
- Kanttarellin noukkia18 päivää sittenPikkasen reilummin suolaa niin hyvä, tosin en valmistanut tuoreista koivun punikkitateista jotka löysin vaan kypsennin niistä nesteet pois koska luettuni niistä kannattaa kypsentää nesteet ,voivat aiheuttaa vatsavaivoja
- Marjuli1 kuukausi sittenTäydellistä! Nam 😋
- Julia1 vuosi sittenaivan mahtava maku! Kiitos ihana reseptistä! Tein kaikkea ruokaa teidän sivusta, kun monella reseptissa kaloireita laskettu,sillä helppo pitää kalorivaje ruokavalion.
- Painonhallitsija3 vuotta sittenHyvää tuli! Paljonko on kaloreita sadassa grammassa risottoa?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenMenninkäinen, sienet lisätään kohdassa 3. Kuumenna rasva pannulla. Lisää sipulit ja kuullota pienen aikaa. Lisää sienet ja riisi ja kääntele hetki.
- Menninkäinen4 vuotta sittenMissä vaiheessa sienet lisätään?
- Talousopettaja4 vuotta sittenAineluettelossa ei ole juuripersiljaa , mutta kahta persiljaa käsketään lisäämään risottoon. Missä on virhe?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenTalousopettaja, kiitos hyvästä huomiostasi. Reseptiin on tosiaan epähuomiossa kirjattu lehtipersilja kahteen kertaan. Korjaamme virheen pikaisesti.
- Jykä675 vuotta sittenTämä risotto on niiiin maukasta! Tahtoo lisää.
- Sini 665 vuotta sittenTein risoton keräämistäni kanttarelleista. Hyvä tuli mutta ei herkkutateista tekemäni veroinen.
- T.6 vuotta sittenOli aivan ihanaa!