TattirisottoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tattirisotto

Aito italialainen mehevä tattirisotto valmistuu hienostuneesti valkoviiniä ja parmesaania säästelemättä.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Puhdista ja paloittele sienet. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota siihen kana- tai kasvisfondi.
  3. Kuumenna rasva pannulla. Lisää sipulit ja kuullota pienen aikaa. Lisää sienet ja riisi ja kääntele hetki.
  4. Lisää viini ja 1 dl lientä. Anna liemen kiehahtaa ja imeytyä riiseihin.
  5. Jatka valmistusta lisäämällä aina 1 dl lientä kerrallaan. Hauduta miedolla lämmöllä. Kypsennä risottoa, kunnes lähes kaikki neste on imeytynyt ja riisit ovat pehmenneet, mutta niiden rakenne on kuitenkin vielä napakka. Tähän kuluu aikaa 15-20 minuuttia.
  6. Raasta parmesaanijuusto. Lisää risottoon lopuksi sitruunamehu, parmesaaniraaste, lehtipersilja ja mustapippuri sekä nokare voita. Lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa heti.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 19 arvostelua
  • Talousopettaja5.10.2018

    Aineluettelossa ei ole juuripersiljaa , mutta kahta persiljaa käsketään lisäämään risottoon. Missä on virhe?

  • K-Kuluttajapalvelu5.10.2018

    Talousopettaja, kiitos hyvästä huomiostasi. Reseptiin on tosiaan epähuomiossa kirjattu lehtipersilja kahteen kertaan. Korjaamme virheen pikaisesti.

  • Jykä6723.9.2018

    Tämä risotto on niiiin maukasta! Tahtoo lisää.

  • Sini 666.3.2018

    Tein risoton keräämistäni kanttarelleista. Hyvä tuli mutta ei herkkutateista tekemäni veroinen.

  • T.8.9.2017

    Oli aivan ihanaa!