Passion-marenkipiirakka
Raikas passion-marenkipiirakka sopii loistavasti pääsiäisen tai muun keväisen aterian jälkiruoaksi. Noin 1,15 €/annos*
8-10 annosta30 - 60 min
Ainekset
8-10 annosta
Pohja
- 1pkt(380 g)Pirkka Parhaat kauramurotaikinaa, gluteeniton (pakaste)
Täyte
- 2(2 dl)appelsiinin puristettu mehu
- 1tlappelsiininkuorta raastettuna
- 4passionhedelmää
- 1 1/2dlsokeria
- 2 1/2rklmaissitärkkelystä
- 4kananmunan keltuaista
- 1rklPirkka voita
Marenki
- 3kananmunan valkuaista
- 2dlsokeria
- 1/2tlPirkka kardemummaa
Valmistus
30 - 60 min- Ota taikina sulamaan hyvissä ajoin, esimerkiksi edeltävänä iltana jääkaappiin. Painele sulanut taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (Ø 24 cm). Siirrä vuoka hetkeksi jääkaappiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
- Mittaa täytettä varten kaikki aineet, rasvaa lukuunottamatta kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes täyte saostuu. Nosta kattila liedeltä, lisää rasva ja sekoita. Jäähdytä kiisseli välillä sekoittaen esimerkiksi kylmävesihauteessa. Kaada kiisseli esipaistetun pohjan päälle.
- Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri kolmessa erässä koko ajan vaahdottaen. Marenkivaahto on tarpeeksi kovaa, kun vaahto on sileää ja kiiltävää, ja kulhon voi kääntää ylösalaisin. Mausta kardemummalla. Siirrä vaahto pursotinpussiin. Käytä isokokoista pursotinterää. Pursota marenkiruusuja vieri viereen piirakan pinnalle.
- Nosta piirakka uunin ylätasolle ja kypsennä edelleen 5-8 minuuttia kunnes marenki on saanut väriä. Marengin kuuluu jäädä sisältä pehmeäksi. (Voit myös ruskistaa marengin pienellä polttimella kauniin väriseksi.). Tarjoa hyvän kahvin kanssa.
Tiesitkö että...
Tarvitset noin 1 dl passionhedelmän hedelmälihaa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Marenkia tuli tuolla annostelulla reilusti, kaksikin valkuaista riittäisi.
Tein piirakan pääsiäiseksi. Kommenttien perusteella laitoin maissitärkkelystä 3rkl, passionhedelmiä 5kpl ja vain 1dl sokeria. Meillä kaikki tykkäsivät, eikä ollut liian makea😊
Liian makea täyte ja marengit olivat myös yltiömakeita. Täytteessä ei maistu passion, kannattaa olla varovainen appelsiininkuoriraasteen suhteen. Täyte valui piirakkaa leikatessa ikävästi lautaselle, vaikka paistoin piirasta lopuksi yli 10min. Maissitärkkelystä olisi pitänyt laittaa enemmän.
Piirakka ei todellakaan raikas jos laittaa täytteeseen ohjeen mukaan 1,5 dl sokeria...olisikohan ohjeessa virhe ja tarkoitus laittaa 1,5 RKL sokeria. Ei pystynyt syömään vaikka kuinka makeasta tykkää.
Stella, passion-marenkipiirakka on testattu K-koekeittiöllämme reseptissä mainituilla raaka-ainella ja määrillä. Harmillista kuulla että piirakasta on ollut liian makeaa. Välitän palautteesi eteenpäin tiedoksi reseptistä vastaaville henkilöille.
Minulla jäi kyllä pohja raa-aksi vain 10 min paistamisella.
Pihlis, harmillista kuulla että piirakan pohja on jäänyt raa'aksi. Reseptin paistoaika on aina ohjeellinen, sillä uunit ovat erilaisia. Piirakkapohjaa kannattaa tarkkailla paiston aikana. Välitän palautteesi eteenpäin tiedoksi reseptintekijöille.
Sokeria aivan liikaa. Kiisseliin max 1,5 RKL jos haluaa syömäkelpoista. Kukaan ei pystynyt syömään, kun sen kummempia miettimättä tehtiin ohjeen mukaan.
Hei! Tarvitseeko marengin käydä uunissa jos sen ruskistaa kaasupolttimella? Eli voinko laittaa piirakan uuniin kun pohjan päällä on vain kiisseli ja lisätä marengin vasta sen jälkeen?
Mietiskelijä, voit hyvin paistaa muun piirakan uunissa ja kun lisäät marengin päälle, niin sen voi ruskistaa pienellä kaasupolttimella kauniin väriseksi.