Passion-marenkipiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Passion-marenkipiirakka

  • Annosmäärä8–10 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
Raikas passion-marenkipiirakka sopii loistavasti pääsiäisen tai muun keväisen aterian jälkiruoaksi.
  • Gluteeniton

Ainekset

8–10 annosta

Pohja

1 pkt (380 g)
 
Pirkka Parhaat kauramurotaikinaa, gluteeniton (pakaste)
tai

Täyte

2 (2 dl)
 
appelsiinin puristettu mehu
tai
1 tl
 
appelsiininkuorta raastettuna
tai
4
 
passionhedelmää
tai
1 1/2 dl
 
sokeria
tai
2 1/2 rkl
 
maissitärkkelystä
tai
4
 
kananmunan keltuaista
tai
1 rkl
 
tai

Marenki

3
 
kananmunan valkuaista
tai
2 dl
 
sokeria
tai
1/2 tl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 977 kJ / 472 kcal
Rasva
14,9 g
josta tyydyttynyttä
6,4 g
Hiilihydraatit
71,3 g
josta sokereita
55,1 g
Proteiini
10,1 g
Suola
0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Ota taikina sulamaan hyvissä ajoin, esimerkiksi edeltävänä iltana jääkaappiin. Painele sulanut taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (Ø 24 cm). Siirrä vuoka hetkeksi jääkaappiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Mittaa täytettä varten kaikki aineet, rasvaa lukuunottamatta kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes täyte saostuu. Nosta kattila liedeltä, lisää rasva ja sekoita. Jäähdytä kiisseli välillä sekoittaen esimerkiksi kylmävesihauteessa. Kaada kiisseli esipaistetun pohjan päälle.

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri kolmessa erässä koko ajan vaahdottaen. Marenkivaahto on tarpeeksi kovaa, kun vaahto on sileää ja kiiltävää, ja kulhon voi kääntää ylösalaisin. Mausta kardemummalla. Siirrä vaahto pursotinpussiin. Käytä isokokoista pursotinterää. Pursota marenkiruusuja vieri viereen piirakan pinnalle.

Nosta piirakka uunin ylätasolle ja kypsennä edelleen 5–8 minuuttia kunnes marenki on saanut väriä. Marengin kuuluu jäädä sisältä pehmeäksi. (Voit myös ruskistaa marengin pienellä polttimella kauniin väriseksi.). Tarjoa hyvän kahvin kanssa.

Tarvitset noin 1 dl passionhedelmän hedelmälihaa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka espanjalainen appelsiini 1,5kg
    Hinta 3,29/kpl
    2,19/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Maizena maissitärkkelys jauho 400 g
    Hinta 2,99/kpl
    7,48/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,59/kpl
    7,18/kg
  • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
    Hinta 0,85/kpl
    106,25/kg
  • Pirkka Appelsiini Cara cara/Kirkwood 1kg punalihainen
    Hinta 3,49/kpl
  • Passion
    Hinta n. 0,64/kpl
    15,95/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,34/kpl
    1,34/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 4,09/kpl
    8,18/kg
  • Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
    Hinta 1,19/kpl
    148,75/kg
  • Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
    Hinta 0,99/kpl
    123,75/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,5 (46 arviota)

  • Marjo
    2 vuotta sitten
    Marenkia tuli tuolla annostelulla reilusti, kaksikin valkuaista riittäisi.
  • Onnistui hyvin!
    2 vuotta sitten
    Tein piirakan pääsiäiseksi. Kommenttien perusteella laitoin maissitärkkelystä 3rkl, passionhedelmiä 5kpl ja vain 1dl sokeria. Meillä kaikki tykkäsivät, eikä ollut liian makea😊
  • Pettynyt
    3 vuotta sitten
    Liian makea täyte ja marengit olivat myös yltiömakeita. Täytteessä ei maistu passion, kannattaa olla varovainen appelsiininkuoriraasteen suhteen. Täyte valui piirakkaa leikatessa ikävästi lautaselle, vaikka paistoin piirasta lopuksi yli 10min. Maissitärkkelystä olisi pitänyt laittaa enemmän.
  • Stella
    3 vuotta sitten
    Piirakka ei todellakaan raikas jos laittaa täytteeseen ohjeen mukaan 1,5 dl sokeria...olisikohan ohjeessa virhe ja tarkoitus laittaa 1,5 RKL sokeria. Ei pystynyt syömään vaikka kuinka makeasta tykkää.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Stella, passion-marenkipiirakka on testattu K-koekeittiöllämme reseptissä mainituilla raaka-ainella ja määrillä. Harmillista kuulla että piirakasta on ollut liian makeaa. Välitän palautteesi eteenpäin tiedoksi reseptistä vastaaville henkilöille.
  • Pihlis
    3 vuotta sitten
    Minulla jäi kyllä pohja raa-aksi vain 10 min paistamisella.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Pihlis, harmillista kuulla että piirakan pohja on jäänyt raa'aksi. Reseptin paistoaika on aina ohjeellinen, sillä uunit ovat erilaisia. Piirakkapohjaa kannattaa tarkkailla paiston aikana. Välitän palautteesi eteenpäin tiedoksi reseptintekijöille.
  • Vahingosta viisastuu
    3 vuotta sitten
    Sokeria aivan liikaa. Kiisseliin max 1,5 RKL jos haluaa syömäkelpoista. Kukaan ei pystynyt syömään, kun sen kummempia miettimättä tehtiin ohjeen mukaan.
  • Mietiskelijä
    3 vuotta sitten
    Hei! Tarvitseeko marengin käydä uunissa jos sen ruskistaa kaasupolttimella? Eli voinko laittaa piirakan uuniin kun pohjan päällä on vain kiisseli ja lisätä marengin vasta sen jälkeen?
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Mietiskelijä, voit hyvin paistaa muun piirakan uunissa ja kun lisäät marengin päälle, niin sen voi ruskistaa pienellä kaasupolttimella kauniin väriseksi.