Hyppää sisältöön
Passion-marenkipiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Passion-marenkipiirakka

  • Annosmäärä8–10 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Raikas passion-marenkipiirakka sopii loistavasti pääsiäisen tai muun keväisen aterian jälkiruoaksi.

    Ainekset

    8–10 annosta

    Pohja

    1 pkt (400 g)
     
    tai

    Täyte

    2 (2 dl)
     
    appelsiinin puristettu mehu
    tai
    1 tl
     
    appelsiininkuorta raastettuna
    tai
    4
     
    passionhedelmää
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    2 1/2 rkl
     
    maissitärkkelystä
    tai
    4
     
    kananmunan keltuaista
    tai
    1 rkl
     
    tai

    Marenki

    3
     
    kananmunan valkuaista
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    1/2 tl
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    2 077 kJ / 497 kcal
    Rasva
    17,1 g
    josta tyydyttynyttä
    7 g
    Hiilihydraatit
    71,9 g
    josta sokereita
    52,5 g
    Proteiini
    10,4 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min
    Ota taikina sulamaan hyvissä ajoin, esimerkiksi edeltävänä iltana jääkaappiin. Painele sulanut taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (Ø 24 cm). Siirrä vuoka hetkeksi jääkaappiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
    Mittaa täytettä varten kaikki aineet, rasvaa lukuunottamatta kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes täyte saostuu. Nosta kattila liedeltä, lisää rasva ja sekoita. Jäähdytä kiisseli välillä sekoittaen esimerkiksi kylmävesihauteessa. Kaada kiisseli esipaistetun pohjan päälle.
    Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri kolmessa erässä koko ajan vaahdottaen. Marenkivaahto on tarpeeksi kovaa, kun vaahto on sileää ja kiiltävää, ja kulhon voi kääntää ylösalaisin. Mausta kardemummalla. Siirrä vaahto pursotinpussiin. Käytä isokokoista pursotinterää. Pursota marenkiruusuja vieri viereen piirakan pinnalle.
    Nosta piirakka uunin ylätasolle ja kypsennä edelleen 5–8 minuuttia kunnes marenki on saanut väriä. Marengin kuuluu jäädä sisältä pehmeäksi. (Voit myös ruskistaa marengin pienellä polttimella kauniin väriseksi.). Tarjoa hyvän kahvin kanssa.
    Tarvitset noin 1 dl passionhedelmän hedelmälihaa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka murotaikina 400g pakaste
      Hinta 2,15/kpl
      5,37/kg
    • Appelsiini
      Hinta n. 0,80/kpl
      2,95/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,25/kpl
      1,25/kg
    • Maizena maissitärkkelys jauho 400 g
      Hinta 2,89/kpl
      7,23/kg
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,85/kpl
      7,70/kg
    • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
      Hinta 1,19/kpl
      148,75/kg
    • Sunnuntai murotaikina 400g laktoositon pakaste
      Hinta 3,49/kpl
      8,73/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina makea 380 g pakaste
      Hinta 1,89/kpl
      4,97/kg
    • Appelsiini Bruno
      Hinta n. 0,97/kpl
      3,59/kg
    • Pirkka appelsiini
      Etuhinta n. 0,27/kpl
      0,99/kg
      norm. n. 0,51/kpl (1,89/kg)
    • Passion
      Hinta n. 0,68/kpl
      16,95/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,09/kpl
      1,09/kg
    • K-Menu sokeri 1kg
      Hinta 0,99/kpl
      0,99/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,59/kpl
      3,90/kg
    • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
      Hinta 2,19/kpl
      4,72/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
      Hinta 3,79/kpl
      7,58/kg
    • Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
      Hinta 0,99/kpl
      123,75/kg
    • Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
      Hinta 1,19/kpl
      148,75/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,5 (46 arviota)

    • Marjo
      3 vuotta sitten
      Marenkia tuli tuolla annostelulla reilusti, kaksikin valkuaista riittäisi.
    • Onnistui hyvin!
      3 vuotta sitten
      Tein piirakan pääsiäiseksi. Kommenttien perusteella laitoin maissitärkkelystä 3rkl, passionhedelmiä 5kpl ja vain 1dl sokeria. Meillä kaikki tykkäsivät, eikä ollut liian makea😊
    • Pettynyt
      4 vuotta sitten
      Liian makea täyte ja marengit olivat myös yltiömakeita. Täytteessä ei maistu passion, kannattaa olla varovainen appelsiininkuoriraasteen suhteen. Täyte valui piirakkaa leikatessa ikävästi lautaselle, vaikka paistoin piirasta lopuksi yli 10min. Maissitärkkelystä olisi pitänyt laittaa enemmän.
    • Stella
      4 vuotta sitten
      Piirakka ei todellakaan raikas jos laittaa täytteeseen ohjeen mukaan 1,5 dl sokeria...olisikohan ohjeessa virhe ja tarkoitus laittaa 1,5 RKL sokeria. Ei pystynyt syömään vaikka kuinka makeasta tykkää.
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Stella, passion-marenkipiirakka on testattu K-koekeittiöllämme reseptissä mainituilla raaka-ainella ja määrillä. Harmillista kuulla että piirakasta on ollut liian makeaa. Välitän palautteesi eteenpäin tiedoksi reseptistä vastaaville henkilöille.
    • Pihlis
      4 vuotta sitten
      Minulla jäi kyllä pohja raa-aksi vain 10 min paistamisella.
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Pihlis, harmillista kuulla että piirakan pohja on jäänyt raa'aksi. Reseptin paistoaika on aina ohjeellinen, sillä uunit ovat erilaisia. Piirakkapohjaa kannattaa tarkkailla paiston aikana. Välitän palautteesi eteenpäin tiedoksi reseptintekijöille.
    • Vahingosta viisastuu
      4 vuotta sitten
      Sokeria aivan liikaa. Kiisseliin max 1,5 RKL jos haluaa syömäkelpoista. Kukaan ei pystynyt syömään, kun sen kummempia miettimättä tehtiin ohjeen mukaan.
    • Mietiskelijä
      4 vuotta sitten
      Hei! Tarvitseeko marengin käydä uunissa jos sen ruskistaa kaasupolttimella? Eli voinko laittaa piirakan uuniin kun pohjan päällä on vain kiisseli ja lisätä marengin vasta sen jälkeen?
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Mietiskelijä, voit hyvin paistaa muun piirakan uunissa ja kun lisäät marengin päälle, niin sen voi ruskistaa pienellä kaasupolttimella kauniin väriseksi.