Passion-marenkipiirakka
- Annosmäärä8–10 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Raikas passion-marenkipiirakka sopii loistavasti pääsiäisen tai muun keväisen aterian jälkiruoaksi.
Ainekset
8–10 annosta
Pohja | |
---|---|
1 pkt (400 g) | tai |
Täyte | |
2 (2 dl) | appelsiinin puristettu mehu tai |
1 tl | appelsiininkuorta raastettuna tai |
4 | passionhedelmää tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
2 1/2 rkl | maissitärkkelystä tai |
4 | kananmunan keltuaista tai |
1 rkl | tai |
Marenki | |
3 | kananmunan valkuaista tai |
2 dl | sokeria tai |
1/2 tl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 2 077 kJ / 497 kcal |
Rasva | 17,1 g |
josta tyydyttynyttä | 7 g |
Hiilihydraatit | 71,9 g |
josta sokereita | 52,5 g |
Proteiini | 10,4 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Ota taikina sulamaan hyvissä ajoin, esimerkiksi edeltävänä iltana jääkaappiin. Painele sulanut taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (Ø 24 cm). Siirrä vuoka hetkeksi jääkaappiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Mittaa täytettä varten kaikki aineet, rasvaa lukuunottamatta kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes täyte saostuu. Nosta kattila liedeltä, lisää rasva ja sekoita. Jäähdytä kiisseli välillä sekoittaen esimerkiksi kylmävesihauteessa. Kaada kiisseli esipaistetun pohjan päälle.
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri kolmessa erässä koko ajan vaahdottaen. Marenkivaahto on tarpeeksi kovaa, kun vaahto on sileää ja kiiltävää, ja kulhon voi kääntää ylösalaisin. Mausta kardemummalla. Siirrä vaahto pursotinpussiin. Käytä isokokoista pursotinterää. Pursota marenkiruusuja vieri viereen piirakan pinnalle.
Nosta piirakka uunin ylätasolle ja kypsennä edelleen 5–8 minuuttia kunnes marenki on saanut väriä. Marengin kuuluu jäädä sisältä pehmeäksi. (Voit myös ruskistaa marengin pienellä polttimella kauniin väriseksi.). Tarjoa hyvän kahvin kanssa.
Tarvitset noin 1 dl passionhedelmän hedelmälihaa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka murotaikina 400g pakasteHinta 2,15/kpl5,37/kg
- AppelsiiniHinta n. 0,80/kpl2,95/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Maizena maissitärkkelys jauho 400 gHinta 2,89/kpl7,23/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,85/kpl7,70/kg
- Pirkka kardemumma 8g rouhittuHinta 1,19/kpl148,75/kg
- Sunnuntai murotaikina 400g laktoositon pakasteHinta 3,49/kpl8,73/kg
- Pysyvästi edullinenMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina makea 380 g pakasteHinta 1,89/kpl4,97/kg
- Appelsiini BrunoHinta n. 0,97/kpl3,59/kg
- Pirkka appelsiiniEtuhinta n. 0,27/kpl0,99/kgnorm. n. 0,51/kpl (1,89/kg)
- PassionHinta n. 0,68/kpl16,95/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mausteHinta 0,99/kpl123,75/kg
- Meira Kardemumma 8 g kokonainen psHinta 1,19/kpl148,75/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,2(50 arviota)
- 30 - 60 min4,2(21 arviota)
- yli 60 min4,4(24 arviota)
- yli 60 min4,1(22 arviota)
- 30 - 60 min3,9(55 arviota)
- 30 - 60 min3,7(38 arviota)
- 30 - 60 min4,1(117 arviota)
- yli 60 min3,7(131 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,5 (46 arviota)
- Marjo3 vuotta sittenMarenkia tuli tuolla annostelulla reilusti, kaksikin valkuaista riittäisi.
- Onnistui hyvin!3 vuotta sittenTein piirakan pääsiäiseksi. Kommenttien perusteella laitoin maissitärkkelystä 3rkl, passionhedelmiä 5kpl ja vain 1dl sokeria. Meillä kaikki tykkäsivät, eikä ollut liian makea😊
- Pettynyt4 vuotta sittenLiian makea täyte ja marengit olivat myös yltiömakeita. Täytteessä ei maistu passion, kannattaa olla varovainen appelsiininkuoriraasteen suhteen. Täyte valui piirakkaa leikatessa ikävästi lautaselle, vaikka paistoin piirasta lopuksi yli 10min. Maissitärkkelystä olisi pitänyt laittaa enemmän.
- Stella4 vuotta sittenPiirakka ei todellakaan raikas jos laittaa täytteeseen ohjeen mukaan 1,5 dl sokeria...olisikohan ohjeessa virhe ja tarkoitus laittaa 1,5 RKL sokeria. Ei pystynyt syömään vaikka kuinka makeasta tykkää.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenStella, passion-marenkipiirakka on testattu K-koekeittiöllämme reseptissä mainituilla raaka-ainella ja määrillä. Harmillista kuulla että piirakasta on ollut liian makeaa. Välitän palautteesi eteenpäin tiedoksi reseptistä vastaaville henkilöille.
- Pihlis4 vuotta sittenMinulla jäi kyllä pohja raa-aksi vain 10 min paistamisella.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenPihlis, harmillista kuulla että piirakan pohja on jäänyt raa'aksi. Reseptin paistoaika on aina ohjeellinen, sillä uunit ovat erilaisia. Piirakkapohjaa kannattaa tarkkailla paiston aikana. Välitän palautteesi eteenpäin tiedoksi reseptintekijöille.
- Vahingosta viisastuu4 vuotta sittenSokeria aivan liikaa. Kiisseliin max 1,5 RKL jos haluaa syömäkelpoista. Kukaan ei pystynyt syömään, kun sen kummempia miettimättä tehtiin ohjeen mukaan.
- Mietiskelijä4 vuotta sittenHei! Tarvitseeko marengin käydä uunissa jos sen ruskistaa kaasupolttimella? Eli voinko laittaa piirakan uuniin kun pohjan päällä on vain kiisseli ja lisätä marengin vasta sen jälkeen?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenMietiskelijä, voit hyvin paistaa muun piirakan uunissa ja kun lisäät marengin päälle, niin sen voi ruskistaa pienellä kaasupolttimella kauniin väriseksi.