Tyrni-marenkipiirakka
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Tyrni-marenkipiirakassa yhdistyy tyrnin kirpeys ja suussasulavan marengin makeus.
Ainekset
10 annosta
Pohja
- 2 1/2 dl Pirkka vehnäjauhoja
- 1 rkl sokeria
- 100 g Pirkka voita tai leivontamargariinia
- 1 kananmunan keltuainen
Tyrnikiisseli
- 2 1/2 dl tyrnitäysmehua
- 2 1/2 dl vettä
- 3 kananmunan keltuaista
- 1 dl sokeria
- 4 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
- 1 rkl Pirkka voita
Marenki
- 4 kananmunan valkuaista
- 1 dl sokeria
Ravintosisältö
- Energia864 kJ / 207 kcal
- Rasva9,7 g
- josta tyydyttynyttä5,3 g
- Hiilihydraatit24,6 g
- josta sokereita14,7 g
- Proteiini4,7 g
- Suola0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin. Lisää keltuainen ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle (Ø 24 cm) ja reunoille. Peitä reunat foliolla ja kypsennä pohjaa 200 asteessa 10–12 minuuttia.
- Mittaa kiisseliä varten rasvaa lukuunottamatta kaikki ainekset kattilaan. Kuumenna, kunnes kiisseli saostuu. Sekoita koko ajan. Lisää kiisseliin rasva ja sekoita. Kaada jäähtynyt kiisseli esipaistetun torttupohjan päälle.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on sileää ja kiiltävää. Nostele vaahto kiisselin päälle, painele lusikalla vaahtoa myös tortun reunoille saakka.
- Jatka paistamista 200 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskea. Varo ruskistamasta pintaa liikaa. Marengin kuuluu jäädä pehmeäksi. Jäähdytä ja tarjoa tyrni-marenkipiirakka kahvipöydässä tai jälkiruoaksi samana päivänä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,65/kpl0,83/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 4,19/kpl8,38/kg
- Pirkka Parhaat kylmäpuristettu tyrnitäysmehu 350 mlHinta 6,99/kpl19,69/l
- Maizena maissitärkkelys jauho 400 gHinta 2,89/kpl7,23/kg
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Meritalo tyrnitäysmehu 350ml luomu kotimainenHinta 8,59/kpl24,54/l
- Kaskein tyrnitäysmehu 100% 0,5l luomuHinta 7,49/kpl14,98/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,7(135 arviota)
- yli 60 min4,0(70 arviota)
- yli 60 min4,0(75 arviota)
- yli 60 min3,9(61 arviota)
- 30 - 60 min3,6(62 arviota)
- 30 - 60 min4,1(66 arviota)
- 30 - 60 min4,2(146 arviota)
- Video30 - 60 min3,9(865 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (38 arviota)
- Munaahah3 vuotta sittenPiirakka maistuu hyvältä. Mutta uskoisin sen olevan parempaa vielä kiintempänä.
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenHeliN, reseptiä ei ole testattu kokonaisilla tyrnimarjoilla. Halutessasi voit kokeilla soseuttaa ja siivilöidä marjat ja valmistaa kiisselin soseesta.
- HeliN7 vuotta sittenMitäs jos tämän tekisi tyrnimarjoista, miten reseptiä pitäisi silloin soveltaa?