Tyrni-marenkipiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tyrni-marenkipiirakka

Tyrni-marenkipiirakassa yhdistyy tyrnin kirpeys ja suussasulavan marengin makeus. Noin 0,50€/annos.

  • 10 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

10 annosta

Pohja

Tyrnikiisseli

    • 2 1/2dltyrnitäysmehua
    • 2 1/2dlvettä
    • 3keltuaista
    • 1dlsokeria
    • 4rklmaissitärkkelysjauhoa (Maizena)

Marenki

    • 4valkuaista
    • 1dlsokeria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin. Lisää keltuainen ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle (Ø 24 cm) ja reunoille. Peitä reunat foliolla ja kypsennä pohjaa 200 asteessa 10-12 minuuttia.
  2. Mittaa kiisseliä varten rasvaa lukuunottamatta kaikki ainekset kattilaan. Kuumenna, kunnes kiisseli saostuu. Sekoita koko ajan. Lisää kiisseliin rasva ja sekoita. Kaada jäähtynyt kiisseli esipaistetun torttupohjan päälle.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on sileää ja kiiltävää. Nostele vaahto kiisselin päälle, painele lusikalla vaahtoa myös tortun reunoille saakka.
  4. Jatka paistamista 200 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskea. Varo ruskistamasta pintaa liikaa. Marengin kuuluu jäädä pehmeäksi. Jäähdytä ja tarjoa tyrni-marenkipiirakka kahvipöydässä tai jälkiruoaksi samana päivänä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 16 arvostelua
  • HeliN25.10.2017

    Mitäs jos tämän tekisi tyrnimarjoista, miten reseptiä pitäisi silloin soveltaa?

  • K-Kuluttajapalvelu25.10.2017

    HeliN, reseptiä ei ole testattu kokonaisilla tyrnimarjoilla. Halutessasi voit kokeilla soseuttaa ja siivilöidä marjat ja valmistaa kiisselin soseesta.