Tyrni-marenkipiirakka
Tyrni-marenkipiirakassa yhdistyy tyrnin kirpeys ja suussasulavan marengin makeus. Noin 0,50€/annos.
10 annosta30 - 60 min
Ainekset
10 annosta
Pohja
- 2 1/2dlPirkka vehnäjauhoja
- 1rklsokeria
- 1kananmunan keltuainen
Tyrnikiisseli
- 2 1/2dltyrnitäysmehua
- 2 1/2dlvettä
- 3kananmunan keltuaista
- 1dlsokeria
- 4rklmaissitärkkelystä (Maizena)
- 1rklPirkka voita
Marenki
- 4valkuaista
- 1dlsokeria
Valmistus
30 - 60 min- Nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin. Lisää keltuainen ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle (Ø 24 cm) ja reunoille. Peitä reunat foliolla ja kypsennä pohjaa 200 asteessa 10-12 minuuttia.
- Mittaa kiisseliä varten rasvaa lukuunottamatta kaikki ainekset kattilaan. Kuumenna, kunnes kiisseli saostuu. Sekoita koko ajan. Lisää kiisseliin rasva ja sekoita. Kaada jäähtynyt kiisseli esipaistetun torttupohjan päälle.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on sileää ja kiiltävää. Nostele vaahto kiisselin päälle, painele lusikalla vaahtoa myös tortun reunoille saakka.
- Jatka paistamista 200 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskea. Varo ruskistamasta pintaa liikaa. Marengin kuuluu jäädä pehmeäksi. Jäähdytä ja tarjoa tyrni-marenkipiirakka kahvipöydässä tai jälkiruoaksi samana päivänä.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Kommentoi
Piirakka maistuu hyvältä. Mutta uskoisin sen olevan parempaa vielä kiintempänä.
Mitäs jos tämän tekisi tyrnimarjoista, miten reseptiä pitäisi silloin soveltaa?
HeliN, reseptiä ei ole testattu kokonaisilla tyrnimarjoilla. Halutessasi voit kokeilla soseuttaa ja siivilöidä marjat ja valmistaa kiisselin soseesta.