Sitruuna-marenkipiirakka
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ihana sitruuna-marenkitorttu yhdistää makean marengin ja raikkaan sitruunakiisselin. Sitruunatorttu on kahvipöydän kestosuosikki!
Ainekset
10 annosta
Pohja | |
---|---|
2 1/2 dl | tai |
1 rkl | sokeria tai |
100 g | tai |
1 | kananmunan keltuainen tai |
1 rkl | kylmää vettä tai |
Sitruunakiisseli | |
4 dl | vettä tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
5 rkl | maissitärkkelystä (Maizena) tai |
4 (75 g) | kananmunan keltuaista tai |
1 dl | sitruunanmehua tai |
1 | sitruunan raastettu kuori tai |
1 rkl | tai |
Marenki | |
5 | valkuaista tai |
1 1/4 dl | erikoishienoa sokeria (Siro) tai |
Valmistus
yli 60 min
Nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin. Lisää keltuainen ja vesi, sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 23–24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja nosta vuoka jääkaapppiin 1/2 tunniksi.
Peitä taikinan reunat foliolla ja kypsennä pohjaa 200 asteessa uunin keskitasolla 8 minuuttia. Ota pois folioreunat ja jatka kypsennystä vielä 4–5 minuuttia, kunnes pohja on kauttaaltaan kypsä.
Mittaa kiisseliä varten kaikki aineet, rasvaa lukuunottamatta, kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli saostuu. Lisää kiisseliin rasva ja sekoita. Jäähdytä kiisseli välillä sekoittaen. Kaada kiisseli torttupohjan päälle.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on sileää ja kiiltävää. Nostele vaahto kiisselin päälle, painele lusikalla vaahtoa myös tortun reunoille saakka.
Paista torttua 175 asteessa uunin keskitasoa alemmalla tasolla noin 12 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskea. Varo ruskistamasta pintaa liikaa. Marengin kuuluu jäädä pehmeäksi. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja tarjoa sitruuna-marenkitorttu samana päivänä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(54 arvostelua)
- 30 - 60 min3,8(35 arvostelua)
- yli 60 min4,3(48 arvostelua)
- yli 60 min3,8(25 arvostelua)
- 30 - 60 min4,1(103 arvostelua)
- yli 60 min3,8(157 arvostelua)
- yli 60 min4,2(141 arvostelua)
- 30 - 60 min4,5(67 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (116 arvostelua)
- Maalaiset1 kuukausi sittenJatkoon. Ihan huippu hyvä. Käytettiin gluteeniton jauho. Silti aivan huippu hyvä. Kiisseliin laitettiin hiukkasen enempi miazenaa ja meillä ei ongelmaa tämän kakun suhteen ollu ku se että loppu kesken😁.
- Menikö tykkänään pieleen?6 kuukautta sittenMistä johtuu, että valmis piirakka ”laskee alleen”?! Jos marengin kuuluu jäädä pehmeäksi, niin marengin paistoajalla ei kai ole merkitystä? Itse paistoin n. kahdeksan minuutti ja sitten pois uunista, koska riittävästi väriä pinnassa. Nyt joku ”sulaa”, eli sokerinen ja tahmea vesi on kastellut jo lautasen ja leviää edelleen…ehkä marenkinin häviää olemattomiin😳?! Kiisseli onnistui kyllä ihan nappiin.
- K-Kuluttajapalvelu6 kuukautta sittenMenikö tykkänään pieleen?, marengin ”hikoiluun” voi vaikuttaa useampikin asia. Mikäli marenkia ei ole vatkattu riittävän kauan, sokeri jää kiteiksi vaahdon joukkoon, jolloin se alkaa sulaa paistamisen aikana. Piirakkaa ei myöskään kannata pakata tiiviisti tai säilyttää jääkaapissa.
- Tuutikki2 vuotta sittenOlen aina tehnyt tällä reseptillä ja joka kerta se on onnistunut.
- Leipuri2 vuotta sittenKiisseli oli tosi löysää vaikka käytin maizenaa 6 rkl. Tarkistakaa ohje .
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenHarmittaa, todella harmillista, että kiisseli on jäänyt vetiseksi. Reseptin toimivuus on testattu K-Koekeittiöllä, mutta välitän ehdottomasti palautteesi ja havaintosi tiedoksi eteenpäin.
- Harmittaa2 vuotta sittenTein tätä lukematta kommentteja. Mielestäni noudatin ohjetta prikulleen, mutta piirakka epäonnistui täysin. Syy lienee kiisselissä, se oli aivan liian löysää eikä hyytynyt lainkaan, jonka takia se kasteli pohjan ja marenki jäi raa'aksi. Tuotos on syömäkelvoton.
- Höh2 vuotta sittenMaku on hyvä, kiisseli varsinkin ihan loistavan makuista, mutta levisi pitkin pöytää, ei pysynyt kiisseli kasassa. Ei mitään hajua miksi, ohjeen mukaan mielestäni tein.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenHöh, maissitärkkelyksen sekä kananmunan keltuaisten tulisi hyydyttää täyte. Ikävä kuulla että kiisseli ei ole tästä huolimatta saostunut riittävästi. Kiisseliä kannattaa sekoittaen kuumentaa riittävän pitkään, jotta se varmasti saostuu. Välitän palautteesi eteenpäin tiedoksi K-koekeittiöllemme.
- Pieni kotileipuri2 vuotta sittenResepttiä tinkimättömästi seuraamalla kakku onnistui erinomaisesti. Olen aina ollut sitruuna-marenkikakun fani ja tämä ohjeen tallennan ehdottomasti resepttikokoelmaani. Kiitos maukkaasta kakusta :)
- Kotileipuri3 vuotta sittenTein tätä ohjeen mukaan, tosin paistoin pohjaa melkein puoli tuntia, koska halusin tehdä päälle sveitsiläisen marengin. Sitruunakiisseli meinasi tuottaa päänvaivaa sillä tällä määrällä sitruunaa ja vettä tuli vesi-maissitärkkelyssuurusta, mikä ei maistunut miltään. Onneksi sain kiisselin pelastettua: limen ja sitruunanmehua, voita, sokeria, vaniljasokeria, sitruuna-aromia (reilusti) ja keltaista pastaväriä lisäämällä. Kiisselin ohjeessa on jotain pahasti vialla. Lisäyksillä tuli hyvää ja hyvännäköistä. Varsinainen kaapintyhjennysleivos 😀
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenKotileipuri, resepti on testattu koekeittiössä. Ikävä kuulla, ettei piirakan teko onnistunut reseptin avulla. Välitän palautteesi reseptin tekijöille.
- Riikka3 vuotta sittenHei Sama juttu. Aivan liian löysä kiisseli. Katsoin ohjeen, mutta en kommentteja. Tämän resepetin ohjeilla en voinut tarjota piirakkaa vieraille. Pohja ei myöskään ollut rapea, vaan raaka ja marengista tuli lattea letku. En suosittele. Samoista raaka-aineista saa upean , herkullisen ja rapean piirakan. Mutta oikea ohje on löydyttävä. Luin juuri kommentit. Poistakaa resepti. Tämä on todella huono. Olen tehnyt kyseistä piirasta noin 20 vuotta, mutta hukannut hyvän reseptin. TÄMÄ RESEPTI EI TOIMI .
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenPahoittelut, että resepti on aiheuttannut harmitusta ja ongelmia. Reseptiä on nyt päivitetty toimivaksi.
- Pettynyt3 vuotta sittenVoi ei, olisinpa lukenut kommentit ennen kuin tein. Täytteessä on aivan liikaa nestettä. Ei auta kuin tehdä uusi kiisseli jollain toisella reseptillä. Harmittaa, kun ainekset menevät hukkaan. :)
- Herkkupäivän pettymys3 vuotta sittenTeidän mittasuhteissa on kyllä mennyt jotain tosi pieleen. Sitruunakiisseli on pikemminkin lientä ja koko piiras ui. Kommentteja luettuani laitoin vielä lisää Maizenaa, vaan ei onnistunut. Kauanko kiisseliä olisi pitänyt keitellä?
- Pettynyt leipuri4 vuotta sittenInnolla odotin uunista kuvan mukaista torttua mutta se oli jotain aivan muuta. Kiisseli oli vetistä ja marenki raakaa. Ärsyttää kyllä, vieraille olisin tarjonnut.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenHei, reseptin toimivuutta on testattu K-Koekeittiöllä, mutta välitän ehdottomasti palautteesi eteenpäin.
- Korjatkaa ohjetta tai poistakaa!4 vuotta sittenKuten moni muukin todennut kiisseli on ihan vetistä. Kyllä harmitti kun 2 tunnin aherrus meni hukkaan. Yritin paikata lisäämällä suurustetta enemmän kun kiisseli oli jo jäähtymässä,kiehautin uudestaan mutta ei auttanut. Vertailun vuoksi,joissakin ohjeissa puolet nrstemäärästä ja sama määrä maizenaa tai vehnäjauhoja. Ohjeessa on todellakin vikaa!poistakaa tai korjatkaa.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenKorjatkaa ohjetta tai poistakaa!, todella harmillista, että kiisseli on jäänyt vetiseksi. Reseptin toimivuus on testattu K-Koekeittiöllä, mutta välitän ehdottomasti palautteesi ja havaintosi tiedoksi eteenpäin.
- Marianne5 vuotta sittenErinomaisen herkullinen resepti, mutta kiisseli tosiaan jää liian löysäksi ohjeen maizenamäärällä (4 rkl). Sopiva, leikattava koostumus syntyi noin viidellä kukkuraisella ruokalusikallisella.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sitten❤❤❤, ikävä kuulla, että torttu ei onnistunut. Resepti on testattu K-Koekeittiöllä ohjeen mukaan. Välitän palautteesi eteenpäin.
- ❤❤❤5 vuotta sittenMaizenan määrä ei riitä, kiisseli ei hyydy. Muuten herkullista, kadotan toimivan ohjeen kauan sitten ...
- Testaaja5 vuotta sittenHaastava ohje. Kiisseliosa ei jähmety näillä aineksilla ja sitä on suhteessa liikaa verrattuna pohjaan. Löysä kiisseli on myös niljakkaan oloista syödessä. 175 astetta polttaa marengin helposti tummaksi, mutta kiisseliosa ei vaan kypsy. Ehkä kiisseliosaa pitäisi pitää uunissa erikseen ja vasta viimeisenä marenki hetkeksi uuniin. Kiisseliin voisi kokeilla lisätä jotain jämäköittävää.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenTestaaja, harmillista kuulla ettei piirakka ole onnistunut. Välitämme palautteesi tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenamatöörileipuri, marengin on tarkoitus vain ruskistua pinnasta ja jäädä muuten pehmeäksi. Reseptin toimivuus on testattu K-koekeittiöllä.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenAmatöörileipuri, pohjaa paistetaan ensin 10-12 min, jonka jälkeen täytteen ja marengin kanssa vielä toiset 12 min. Marengin on tarkoitus vain hieman ruskistua pinnasta ja jäädä muuten pehmeäksi. Reseptin toimivuus on testattu K-koekeittiöllä.
- amatöörileipuri6 vuotta sittenOlen paistanut lopullista piirasta kohta 50 minuuttia. 12 minuutissa ei kyllä ole valmis....
- sanni7 vuotta sittenMoi! Onko joku kokeillut tehdä esim. muffinipellillä pieniä annospiiraita?
- Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenTintsu, oikein olit ymmärtänyt, eli pohjan esipaiston jälkeen lisätään sitruunakiisseli ja marenki. Lopuksi koko torttu laitetaan uuniin vielä noin 12 minuutin ajaksi.