Sitruuna-marenkipiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sitruuna-marenkipiirakka

Ihana sitruuna-marenkitorttu yhdistää makean marengin ja raikkaan sitruunakiisselin. Sitruunatorttu on kahvipöydän kestosuosikki!

  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 217 kcal / 100 g (95g)

Ainekset

10 annosta

Pohja

Sitruunakiisseli

    • 4dlvettä
    • 1 1/2dlsokeria
    • 5rklmaissitärkkelysjauhoa (Maizena)
    • 4(75 g)kananmunan keltuaista
    • 1dlsitruunanmehua
    • 1sitruunan raastettu kuori
    • 1rklPirkka voita

Marenki

    • 5valkuaista
    • 1 1/4dlerikoishienoa sokeria (Siro)

Valmistus

yli 60 min
  1. Nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin. Lisää keltuainen ja vesi, sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 23-24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja nosta vuoka jääkaapppiin 1/2 tunniksi.
  2. Peitä taikinan reunat foliolla ja kypsennä pohjaa 200 asteessa uunin keskitasolla 8 minuuttia. Ota pois folioreunat ja jatka kypsennystä vielä 4-5 minuuttia, kunnes pohja on kauttaaltaan kypsä.
  3. Mittaa kiisseliä varten kaikki aineet, rasvaa lukuunottamatta, kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli saostuu. Lisää kiisseliin rasva ja sekoita. Jäähdytä kiisseli välillä sekoittaen. Kaada kiisseli torttupohjan päälle.
  4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on sileää ja kiiltävää. Nostele vaahto kiisselin päälle, painele lusikalla vaahtoa myös tortun reunoille saakka.
  5. Paista torttua 175 asteessa uunin keskitasoa alemmalla tasolla noin 12 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskea. Varo ruskistamasta pintaa liikaa. Marengin kuuluu jäädä pehmeäksi. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja tarjoa sitruuna-marenkitorttu samana päivänä.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 217 kcal910 kJ
  • Proteiinia 3,79 g
  • Hiilihydraatteja29,1 g
  • Rasvaa9,36 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka puolikarkea vehnäjauho 2kg
    Pirkka puolikarkea vehnäjauho 2kg
    1,25/kpl0,63/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    1,39/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    1,35/kpl0,68/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,69/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,89/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen voi 400g
    Pirkka suomalainen voi 400g
    3,35/kpl8,38/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    4,69/kpl11,73/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    1,55/kpl2,67/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    2,59/kpl2,54/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    1,35/kpl2,33/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Maizena maissitärkkely jauho 400 g
    Maizena maissitärkkely jauho 400 g
    1,89/kpl4,73/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Sitruuna kg
    Sitruuna kg
    0,51/kpl2,69/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka Luomu sitruuna
    Pirkka Luomu sitruuna
    0,67/kpl3,99/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 51 arvostelua
  • Riikka18.4.2019

    Hei Sama juttu. Aivan liian löysä kiisseli. Katsoin ohjeen, mutta en kommentteja. Tämän resepetin ohjeilla en voinut tarjota piirakkaa vieraille. Pohja ei myöskään ollut rapea, vaan raaka ja marengista tuli lattea letku. En suosittele. Samoista raaka-aineista saa upean , herkullisen ja rapean piirakan. Mutta oikea ohje on löydyttävä. Luin juuri kommentit. Poistakaa resepti. Tämä on todella huono. Olen tehnyt kyseistä piirasta noin 20 vuotta, mutta hukannut hyvän reseptin. TÄMÄ RESEPTI EI TOIMI .

  • K-Kuluttajapalvelu18.4.2019

    Pahoittelut, että resepti on aiheuttannut harmitusta ja ongelmia. Reseptiä on nyt päivitetty toimivaksi.

  • Pettynyt5.4.2019

    Voi ei, olisinpa lukenut kommentit ennen kuin tein. Täytteessä on aivan liikaa nestettä. Ei auta kuin tehdä uusi kiisseli jollain toisella reseptillä. Harmittaa, kun ainekset menevät hukkaan. :)

  • Herkkupäivän pettymys3.4.2019

    Teidän mittasuhteissa on kyllä mennyt jotain tosi pieleen. Sitruunakiisseli on pikemminkin lientä ja koko piiras ui. Kommentteja luettuani laitoin vielä lisää Maizenaa, vaan ei onnistunut. Kauanko kiisseliä olisi pitänyt keitellä?

  • Pettynyt leipuri10.6.2018

    Innolla odotin uunista kuvan mukaista torttua mutta se oli jotain aivan muuta. Kiisseli oli vetistä ja marenki raakaa. Ärsyttää kyllä, vieraille olisin tarjonnut.

  • K-Kuluttajapalvelu10.6.2018

    Hei, reseptin toimivuutta on testattu K-Koekeittiöllä, mutta välitän ehdottomasti palautteesi eteenpäin.

  • Korjatkaa ohjetta tai poistakaa!5.5.2018

    Kuten moni muukin todennut kiisseli on ihan vetistä. Kyllä harmitti kun 2 tunnin aherrus meni hukkaan. Yritin paikata lisäämällä suurustetta enemmän kun kiisseli oli jo jäähtymässä,kiehautin uudestaan mutta ei auttanut. Vertailun vuoksi,joissakin ohjeissa puolet nrstemäärästä ja sama määrä maizenaa tai vehnäjauhoja. Ohjeessa on todellakin vikaa!poistakaa tai korjatkaa.

  • K-Kuluttajapalvelu5.5.2018

    Korjatkaa ohjetta tai poistakaa!, todella harmillista, että kiisseli on jäänyt vetiseksi. Reseptin toimivuus on testattu K-Koekeittiöllä, mutta välitän ehdottomasti palautteesi ja havaintosi tiedoksi eteenpäin.

  • Marianne17.12.2017

    Erinomaisen herkullinen resepti, mutta kiisseli tosiaan jää liian löysäksi ohjeen maizenamäärällä (4 rkl). Sopiva, leikattava koostumus syntyi noin viidellä kukkuraisella ruokalusikallisella.

  • K-Kuluttajapalvelu1.9.2017

    ❤❤❤, ikävä kuulla, että torttu ei onnistunut. Resepti on testattu K-Koekeittiöllä ohjeen mukaan. Välitän palautteesi eteenpäin.

  • ❤❤❤1.9.2017

    Maizenan määrä ei riitä, kiisseli ei hyydy. Muuten herkullista, kadotan toimivan ohjeen kauan sitten ...

  • Testaaja21.7.2017

    Haastava ohje. Kiisseliosa ei jähmety näillä aineksilla ja sitä on suhteessa liikaa verrattuna pohjaan. Löysä kiisseli on myös niljakkaan oloista syödessä. 175 astetta polttaa marengin helposti tummaksi, mutta kiisseliosa ei vaan kypsy. Ehkä kiisseliosaa pitäisi pitää uunissa erikseen ja vasta viimeisenä marenki hetkeksi uuniin. Kiisseliin voisi kokeilla lisätä jotain jämäköittävää.

  • K-Kuluttajapalvelu21.7.2017

    Testaaja, harmillista kuulla ettei piirakka ole onnistunut. Välitämme palautteesi tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.

  • K-Kuluttajapalvelu19.10.2016

    amatöörileipuri, marengin on tarkoitus vain ruskistua pinnasta ja jäädä muuten pehmeäksi. Reseptin toimivuus on testattu K-koekeittiöllä.

  • K-Kuluttajapalvelu19.10.2016

    Amatöörileipuri, pohjaa paistetaan ensin 10-12 min, jonka jälkeen täytteen ja marengin kanssa vielä toiset 12 min. Marengin on tarkoitus vain hieman ruskistua pinnasta ja jäädä muuten pehmeäksi. Reseptin toimivuus on testattu K-koekeittiöllä.

  • amatöörileipuri19.10.2016

    Olen paistanut lopullista piirasta kohta 50 minuuttia. 12 minuutissa ei kyllä ole valmis....

  • sanni12.3.2016

    Moi! Onko joku kokeillut tehdä esim. muffinipellillä pieniä annospiiraita?

  • Kuluttajapalvelu7.3.2016

    Tintsu, oikein olit ymmärtänyt, eli pohjan esipaiston jälkeen lisätään sitruunakiisseli ja marenki. Lopuksi koko torttu laitetaan uuniin vielä noin 12 minuutin ajaksi.

  • tintsu4.3.2016

    en ole vielä kokeillut..tekisi mieli,mutta vähän epäselvä ohje paistoajan suhteen. Eli ensin pelkkää pohjaa se noin 12 min ja sit ku kiisseli ja marenki laitettu paistamista jatketaan kunnes marenki valmis....niinkö?

  • Torttu29.2.2016

    Minulla ei kyllä onnistunut tämä, kiisseli ei hyytynyt ollenkaan! Mistähän lie johtui.. :(