• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Pastéis de nata eli portugalilainen kermaleivosTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pastéis de nata eli portugalilainen kermaleivos

Portugalilainen Pastéis de Nata eli kermaleivos onnistuu myös kotona. Leivoksissa yhdistyy sitruunainen vaniljakiisseli ja lehtevä voitaikina. Noin 0,45 €/kpl

  • 22 kpl
  • 30 - 60 min

Ainekset

22 kpl

Vaniljakiisseli

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ota voitaikina sulamaan huoneenlämpöön.
  2. Mittaa kerma, maito, kananmunan keltuaiset, vehnäjauhot sekä sokeri pieneen kattilaan. Lisää joukkoon raastettu sitruunankuori sekä vaniljatanko tai vaniljasokeri. Kuumenna hiljalleen kiehuvaksi kokoajan sekoittaen. Nosta kattila pois liedeltä kun kiisseli kiehahtaa ja sakenee. Jäähdytä.
  3. Kauli voitaikina ainakin puolet ohuemmaksi levyksi. Ota taikinasta pyöreitä pohjia juomalasin avulla (noin 22 kpl). Nosta pohjat muffinivuokiin. Painele taikina vuokien pohjalle ja reunoille siten, että pidät vuokaa kämmentä vasten.
  4. Poista vaniljatanko kiisselistä. Lusikoi täytettä pohjien päälle, mutta jätä kuohumisvaraa. Nosta leivokset pellille leivinpaperin päälle. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna leivosten hieman jäähtyä ja irrota ne vuoista. Ripottele pinnalle kanelia ja tarjoa mieluiten hieman lämpiminä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 50 arvostelua