Pastéis de nata eli portugalilainen kermaleivos
- Annosmäärä22 kpl
- Valmistusaika30 - 60 min
Portugalilainen Pastéis de Nata eli kermaleivos onnistuu myös kotona. Leivoksissa yhdistyy sitruunainen vaniljakiisseli ja lehtevä voitaikina.
Ainekset
22 kpl
Vaniljakiisseli | |
---|---|
1 tlk (2 dl) | tai |
1 dl | kevytmaitoa tai |
4 | tai |
1 rkl | vehnäjauhoja tai |
3/4 dl | sokeria tai |
2 tl | sitruunankuorta raastettuna tai |
1/2 2 tl | halkaistu vaniljatanko tai tai |
Lisäksi | |
1 pkt (500 g) | tai |
ripaus | tai |
tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 838 kJ / 441 kcal |
Rasva | 28,3 g |
josta tyydyttynyttä | 16,8 g |
Hiilihydraatit | 37 g |
josta sokereita | 11,9 g |
Proteiini | 7,7 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Ota voitaikina sulamaan huoneenlämpöön.
Mittaa kerma, maito, kananmunan keltuaiset, vehnäjauhot sekä sokeri pieneen kattilaan. Lisää joukkoon raastettu sitruunankuori sekä vaniljatanko tai vaniljasokeri. Kuumenna hiljalleen kiehuvaksi kokoajan sekoittaen. Nosta kattila pois liedeltä kun kiisseli kiehahtaa ja sakenee. Jäähdytä.
Kauli voitaikina ainakin puolet ohuemmaksi levyksi. Ota taikinasta pyöreitä pohjia juomalasin avulla (noin 22 kpl). Nosta pohjat muffinivuokiin. Painele taikina vuokien pohjalle ja reunoille siten, että pidät vuokaa kämmentä vasten.
Poista vaniljatanko kiisselistä. Lusikoi täytettä pohjien päälle, mutta jätä kuohumisvaraa. Nosta leivokset pellille leivinpaperin päälle. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna leivosten hieman jäähtyä ja irrota ne vuoista. Ripottele pinnalle kanelia ja tarjoa mieluiten hieman lämpiminä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta