Churros
- Annosmäärän. 15 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
Churros eli espanjalaiset munkkitangot valmistetaan tuulihattujen tapaan ja paistetaan rapsakoiksi öljyssä. Dippaa ihanat rapeat ja makeat churrot suklaakastikkeeseen.
Ainekset
n. 15 kpl
- 2 1/2 dl vettä
- 100 g Pirkka voita tai leivontamargariinia
- 1 rkl Dansukker taloussokeria
- 1/4 tl suolaa
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2 Pirkka Luomu kananmunaa
- (2 tl sitruunankuorta raastettuna)
Paistamiseen
Pinnalle
- 1 dl Dansukker taloussokeria
- 1 tl kanelia
Suklaakastike
- 1 levy (200 g) Pirkka tummaa suklaata rouhittuna
- 1 tlk (2 dl) Pirkka kuohukermaa
- 1/2 tl Dansukker vaniljasokeria
Valmistus
yli 60 min
- Mittaa kattilaan vesi, rasva, sokeria ja suola. Kiehauta seos ja nosta liedeltä. Sekoita joukkoon jauhot ja jatka sekoittamista voimakkaasti, kunnes taikinasta tulee kiinteä taikinapallo. Sekoita toisessa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää seos hieman jäähtyneen, lämpimän taikinan joukkoon. Lisää myös halutessasi sitruunankuoriraaste. Sekoita hyvin ja laita taikina tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin.
- Kuumenna öljy valurautapadassa tai teräksisessä kattilassa 170–180 asteeseen. (Öljy on sopivan kuumaa, kun paahtoleipäpala ruskistuu kauniisti minuutissa.) Pursota taikinasta peukalon paksuisia, noin 10 cm pituisia tankoja varovasti öljyyn. Katkaise taikinatangot esimerkiksi saksien avulla. Paista kerrallaan 3–4 munkkitankoa, noin 2 minuuttia/puoli, kauniin ruskeiksi.
- Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan ja lisää seuraavat tangot öljyyn paistumaan. Kääntele churrot lämpiminä sokeri-kaneliseoksessa. Voit jättää halutessasi churrot myös kaneli-sokeroimatta. Tarjoa tuoreena sellaisenaan tai dippaa suklaakastikkeeseen.
- Suklaakastike: Pane kerma ja suklaa kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Mausta vaniljasokerilla.
Vinkki! Pidä paistolämpötilaa silmällä koko ajan. Varaa kattilan kansi lähelle mahdollisen öljyn ylikuumenemisen ja palon tukahdutttamiseksi. Älä kaada käytettyä öljyä viemäriin. Voit käyttää öljyn halutessasi uudelleen tai hävittää suljetussa muoviastiassa sekajätteen joukossa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etuPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/lIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,0(438 arviota)
- yli 60 min4,0(223 arviota)
- yli 60 min4,3(102 arviota)
- 30 - 60 min4,5(186 arviota)
- 30 - 60 min3,9(1 271 arviota)
- Videoyli 60 min4,0(83 arviota)
- yli 60 min4,4(20 arviota)
- 30 - 60 min4,0(140 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (343 arviota)
- Aku2 kuukautta sittenOli hyviä👍 kannattaa testata
- Kokki43 kuukautta sittenOnko churrot sisältä pehmeitä vai rapeita?
- K-Kuluttajapalvelu3 kuukautta sittenKokki4, churrot ovat sisältä pehmeitä, mutta pinnalta rapeita.
- Mestari kokki3 kuukautta sittenSuper hyvää
- Aa6 kuukautta sittenHyvä focus ja tempo
- K-Kuluttajapalvelu10 kuukautta sittenAirfryer , tätä reseptiä ei valitettavasti ole testattu airfryerilla.
- Airfryer10 kuukautta sittenVoiko chirrot tehdä airfryer laitteella
- K-Kuluttajapalvelu11 kuukautta sittenHihihaaaa mamamiii naaa, tätä reseptiä ei ole testattu rasvakeittimellä. Voit toki halutessasi käyttää myös rasvakeitintä.
- Hihihaaaa mamamiii naaa11 kuukautta sittenVoiko churrot paistaa tasva keittimessä ?
- Sipuli 🧄11 kuukautta sittenHyvä resepti 🐶
- Iine1 vuosi sittenAivan loistava resepti! Kunhan oikea paistolämpötila löytyy.
- D1 vuosi sittenParas
- Gagge1 vuosi sittenErittäin hyvä
- Kirsikka 692 vuotta sittenTässä varmaan voi käyttää vehnäjauhojen tilalla gluteenitonta durrajauhoseosta jota mainostettu churroihin?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenKirsikka 69, resepti on testattu mainituilla ainesosilla. Halutessasi voit kokeilla ainesosan korvaamista.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenihmiset jotka eivät osaa leipoa, taikinasta pitäisi tulla kiinteä pallo voimakkaan sekoittamisen ansiosta. Tämän lisäksi kannattaa myös tarkistaa, että raaka-aineiden määrät on huolellisesti mitattu ja jauhot on lisätty kuumaan seokseen heti, kun kattila on nostettu pois liedeltä.
- ihmiset jotka eivät osaa leipoa2 vuotta sittenmiten siitä pitäisi tulla kiinteä taikina pallo? meillä ainakin oli ihan löysää koko taikina. mitä tehtiin väärin?
- Hou3 vuotta sittenTodella helpot ja maistuu hyvältä!
- Leipuri3 vuotta sittenChurro oli tosi nopea ja helppo. Minulla meni alle tunti niiden valmistuksessa. Hyviä ja helppo suosittelen kovasti!
- Jansku4 vuotta sittenTehtiin vapun kunniaksi zurroja. Oli kyl hyvää, helppo taikina, paistaminen sujui ja kaikki meni tuoreeltaan lämpiminä. Näitä pitää tehdä uudelleen, jatkoon !
- Churromaster575 vuotta sittenOli hyvää, mutta paljon enemmän aikaa kannattaa niitä paistaa. Meillä ainaki oli näin.
- Jenspa6 vuotta sittenOn kyl paljon parempii ku taval munkit näitä rupeen tekee useimmin :)
- juu6 vuotta sitten11/2 minuuttia / puoli ??
- Herkuttelija8 vuotta sittenIhan tajuttoman hyviä ja ilman kanelia, mutta sitruunaa olla pitää. Ja tuli vähän isompia ja paistoaikaa vaan reilusti enemmän. Ens vuonna pelkästään näitä, ei tavis munkkeja.
- NotLikeIt8 vuotta sittenSitruunan kuori ei sopinut ja kanelia liikaa, aivan liikaa.. Myöskin resepti ei ollut parhaimman makuinen, en suosittele jos löydätte jostain paremman reseptin :)