Hyppää sisältöön
ChurrosTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Churros

  • Annosmäärän. 15 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Churros eli espanjalaiset munkkitangot valmistetaan tuulihattujen tapaan ja paistetaan rapsakoiksi öljyssä. Dippaa ihanat rapeat ja makeat churrot suklaakastikkeeseen.

    Ainekset

    n. 15 kpl

    Paistamiseen

    Pinnalle

    Suklaakastike

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Mittaa kattilaan vesi, rasva, sokeria ja suola. Kiehauta seos ja nosta liedeltä. Sekoita joukkoon jauhot ja jatka sekoittamista voimakkaasti, kunnes taikinasta tulee kiinteä taikinapallo. Sekoita toisessa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää seos hieman jäähtyneen, lämpimän taikinan joukkoon. Lisää myös halutessasi sitruunankuoriraaste. Sekoita hyvin ja laita taikina tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin.
    2. Kuumenna öljy valurautapadassa tai teräksisessä kattilassa 170–180 asteeseen. (Öljy on sopivan kuumaa, kun paahtoleipäpala ruskistuu kauniisti minuutissa.) Pursota taikinasta peukalon paksuisia, noin 10 cm pituisia tankoja varovasti öljyyn. Katkaise taikinatangot esimerkiksi saksien avulla. Paista kerrallaan 3–4 munkkitankoa, noin 2 minuuttia/puoli, kauniin ruskeiksi.
    3. Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan ja lisää seuraavat tangot öljyyn paistumaan. Kääntele churrot lämpiminä sokeri-kaneliseoksessa. Voit jättää halutessasi churrot myös kaneli-sokeroimatta. Tarjoa tuoreena sellaisenaan tai dippaa suklaakastikkeeseen.
    4. Suklaakastike: Pane kerma ja suklaa kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Mausta vaniljasokerilla.
    Vinkki! Pidä paistolämpötilaa silmällä koko ajan. Varaa kattilan kansi lähelle mahdollisen öljyn ylikuumenemisen ja palon tukahdutttamiseksi. Älä kaada käytettyä öljyä viemäriin. Voit käyttää öljyn halutessasi uudelleen tai hävittää suljetussa muoviastiassa sekajätteen joukossa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (343 arviota)

    • Aku
      2 kuukautta sitten
      Oli hyviä👍 kannattaa testata
    • Kokki4
      3 kuukautta sitten
      Onko churrot sisältä pehmeitä vai rapeita?
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 kuukautta sitten
      Kokki4, churrot ovat sisältä pehmeitä, mutta pinnalta rapeita.
    • Mestari kokki
      3 kuukautta sitten
      Super hyvää
    • Aa
      6 kuukautta sitten
      Hyvä focus ja tempo
    • K-Kuluttajapalvelu
      10 kuukautta sitten
      Airfryer , tätä reseptiä ei valitettavasti ole testattu airfryerilla.
    • Airfryer
      10 kuukautta sitten
      Voiko chirrot tehdä airfryer laitteella
    • K-Kuluttajapalvelu
      11 kuukautta sitten
      Hihihaaaa mamamiii naaa, tätä reseptiä ei ole testattu rasvakeittimellä. Voit toki halutessasi käyttää myös rasvakeitintä.
    • Hihihaaaa mamamiii naaa
      11 kuukautta sitten
      Voiko churrot paistaa tasva keittimessä ?
    • Sipuli 🧄
      11 kuukautta sitten
      Hyvä resepti 🐶
    • Iine
      1 vuosi sitten
      Aivan loistava resepti! Kunhan oikea paistolämpötila löytyy.
    • D
      1 vuosi sitten
      Paras
    • Gagge
      1 vuosi sitten
      Erittäin hyvä
    • Kirsikka 69
      2 vuotta sitten
      Tässä varmaan voi käyttää vehnäjauhojen tilalla gluteenitonta durrajauhoseosta jota mainostettu churroihin?
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Kirsikka 69, resepti on testattu mainituilla ainesosilla. Halutessasi voit kokeilla ainesosan korvaamista.
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      ihmiset jotka eivät osaa leipoa, taikinasta pitäisi tulla kiinteä pallo voimakkaan sekoittamisen ansiosta. Tämän lisäksi kannattaa myös tarkistaa, että raaka-aineiden määrät on huolellisesti mitattu ja jauhot on lisätty kuumaan seokseen heti, kun kattila on nostettu pois liedeltä.
    • ihmiset jotka eivät osaa leipoa
      2 vuotta sitten
      miten siitä pitäisi tulla kiinteä taikina pallo? meillä ainakin oli ihan löysää koko taikina. mitä tehtiin väärin?
    • Hou
      3 vuotta sitten
      Todella helpot ja maistuu hyvältä!
    • Leipuri
      3 vuotta sitten
      Churro oli tosi nopea ja helppo. Minulla meni alle tunti niiden valmistuksessa. Hyviä ja helppo suosittelen kovasti!
    • Jansku
      4 vuotta sitten
      Tehtiin vapun kunniaksi zurroja. Oli kyl hyvää, helppo taikina, paistaminen sujui ja kaikki meni tuoreeltaan lämpiminä. Näitä pitää tehdä uudelleen, jatkoon !
    • Churromaster57
      5 vuotta sitten
      Oli hyvää, mutta paljon enemmän aikaa kannattaa niitä paistaa. Meillä ainaki oli näin.
    • Jenspa
      6 vuotta sitten
      On kyl paljon parempii ku taval munkit näitä rupeen tekee useimmin :)
    • juu
      6 vuotta sitten
      11/2 minuuttia / puoli ??
    • Herkuttelija
      8 vuotta sitten
      Ihan tajuttoman hyviä ja ilman kanelia, mutta sitruunaa olla pitää. Ja tuli vähän isompia ja paistoaikaa vaan reilusti enemmän. Ens vuonna pelkästään näitä, ei tavis munkkeja.
    • NotLikeIt
      8 vuotta sitten
      Sitruunan kuori ei sopinut ja kanelia liikaa, aivan liikaa.. Myöskin resepti ei ollut parhaimman makuinen, en suosittele jos löydätte jostain paremman reseptin :)