Churros
- Annosmäärän. 15 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
2 1/2 dl | vettä tai |
100 g | tai |
1 rkl | sokeria tai |
1/4 tl | suolaa tai |
2 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
2 | tai |
(2 tl | sitruunankuorta raastettuna) tai |
Paistamiseen | |
---|---|
1 l | tai |
Pinnalle | |
1 dl | sokeria tai |
1 tl | tai |
Suklaakastike | |
1 levy (200 g) | tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
1/2 tl | tai |
Valmistus
Mittaa kattilaan vesi, rasva, sokeria ja suola. Kiehauta seos ja nosta liedeltä. Sekoita joukkoon jauhot ja jatka sekoittamista voimakkaasti, kunnes taikinasta tulee kiinteä taikinapallo. Sekoita toisessa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää seos hieman jäähtyneen, lämpimän taikinan joukkoon. Lisää myös halutessasi sitruunankuoriraaste. Sekoita hyvin ja laita taikina tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin.
Kuumenna öljy valurautapadassa tai teräksisessä kattilassa 170–180 asteeseen. (Öljy on sopivan kuumaa kun paahtoleipäpala ruskistuu kauniisti minuutissa.) Pursota taikinasta peukalon paksuisia, noin 10 cm pituisia tankoja varovasti öljyyn. Katkaise taikinatangot esimerkiksi saksien avulla. Paista kerrallaan 3–4 munkkitankoa, noin 2 minuuttia/puoli, kauniin ruskeiksi.
Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan ja lisää seuraavat tangot öljyyn paistumaan. Kääntele churrot lämpiminä sokeri-kaneliseoksessa. Voit jättää halutessasi churrot myös kaneli-sokeroimatta. Tarjoa tuoreena sellaisenaan tai dippaa suklaakastikkeeseen.
Suklaakastike: Pane kerma ja suklaa kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Mausta vaniljasokerilla.
Vinkki! Pidä paistolämpötilaa silmällä koko ajan. Varaa kattilan kansi lähelle mahdollisen öljyn ylikuumenemisen ja palon tukahdutttamiseksi. Älä kaada käytettyä öljyä viemäriin. Voit käyttää öljyn halutessasi uudelleen tai hävittää suljetussa muoviastiassa sekajätteen joukossa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,99/kpl1,99/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,85/kpl4,28/l
- Pirkka kaneli 15 g jauhettuHinta 0,69/kpl46,00/kg
- Pirkka tumma suklaa 200g RFAHinta 2,49/kpl12,45/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,15/kpl5,75/l
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,29/kpl1,29/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,55/kpl1,78/kg
- Pirkka Luomu isoja kananmunia 6 kpl/438gHinta 2,49/kpl5,68/kg
- Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580gHinta 3,49/kpl6,02/kg
- Sitruuna luomuHinta n. 1,18/kpl6,95/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,70/kpl3,69/kg
- Borges rypsi- ja neitsytoliiviöljy sekoitus 1lHinta 7,99/kpl7,99/l
- Plussa-etu −15 %Keiju rypsiöljy 1lPlussa-kortillaEtuhinta 4,39/kpl4,39/lIlman Plussa-korttia 5,19/kpl (5,19/l)
- Meira Luomu Ceylon Kaneli 22g jauhettu RKHinta 2,35/kpl106,82/kg
- Santa Maria Kaneli jauhettu, pussi 22gHinta 0,89/kpl40,45/kg
- Plussa-etu −53 %Karl Fazer Tumma suklaa suklaalevy 200gPlussa-kortillaEtuhinta 10,00/5 kpl10,00/kgIlman Plussa-korttia 4,29/kpl (21,45/kg)
- Plussa-etu −53 %Fazer taloussuklaalevy 200gPlussa-kortillaEtuhinta 10,00/5 kpl10,00/kgIlman Plussa-korttia 4,29/kpl (21,45/kg)
- Arla Lempi kuohukerma 2dl luomuHinta 1,39/kpl6,95/l
- Valio Keittiön kuohukerma 2dlHinta 1,59/kpl7,95/l
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,3(100 arviota)
- yli 60 min4,0(172 arviota)
- alle 30 min4,0(415 arviota)
- yli 60 min4,2(98 arviota)
- 30 - 60 min4,5(183 arviota)
- yli 60 min4,1(160 arviota)
- 30 - 60 min4,0(221 arviota)
- yli 60 min4,2(165 arviota)
Arvostele resepti
- Airfryer1 kuukausi sittenVoiko chirrot tehdä airfryer laitteella
- K-Kuluttajapalvelu1 kuukausi sittenAirfryer , tätä reseptiä ei valitettavasti ole testattu airfryerilla.
- Hihihaaaa mamamiii naaa2 kuukautta sittenVoiko churrot paistaa tasva keittimessä ?
- K-Kuluttajapalvelu2 kuukautta sittenHihihaaaa mamamiii naaa, tätä reseptiä ei ole testattu rasvakeittimellä. Voit toki halutessasi käyttää myös rasvakeitintä.
- Sipuli 🧄2 kuukautta sittenHyvä resepti 🐶
- Iine3 kuukautta sittenAivan loistava resepti! Kunhan oikea paistolämpötila löytyy.
- D11 kuukautta sittenParas
- Gagge1 vuosi sittenErittäin hyvä
- Kirsikka 691 vuosi sittenTässä varmaan voi käyttää vehnäjauhojen tilalla gluteenitonta durrajauhoseosta jota mainostettu churroihin?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenKirsikka 69, resepti on testattu mainituilla ainesosilla. Halutessasi voit kokeilla ainesosan korvaamista.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenihmiset jotka eivät osaa leipoa, taikinasta pitäisi tulla kiinteä pallo voimakkaan sekoittamisen ansiosta. Tämän lisäksi kannattaa myös tarkistaa, että raaka-aineiden määrät on huolellisesti mitattu ja jauhot on lisätty kuumaan seokseen heti, kun kattila on nostettu pois liedeltä.
- ihmiset jotka eivät osaa leipoa1 vuosi sittenmiten siitä pitäisi tulla kiinteä taikina pallo? meillä ainakin oli ihan löysää koko taikina. mitä tehtiin väärin?
- Hou2 vuotta sittenTodella helpot ja maistuu hyvältä!
- Leipuri2 vuotta sittenChurro oli tosi nopea ja helppo. Minulla meni alle tunti niiden valmistuksessa. Hyviä ja helppo suosittelen kovasti!
- Jansku3 vuotta sittenTehtiin vapun kunniaksi zurroja. Oli kyl hyvää, helppo taikina, paistaminen sujui ja kaikki meni tuoreeltaan lämpiminä. Näitä pitää tehdä uudelleen, jatkoon !
- Churromaster574 vuotta sittenOli hyvää, mutta paljon enemmän aikaa kannattaa niitä paistaa. Meillä ainaki oli näin.
- Jenspa5 vuotta sittenOn kyl paljon parempii ku taval munkit näitä rupeen tekee useimmin :)
- juu5 vuotta sitten11/2 minuuttia / puoli ??
- Herkuttelija7 vuotta sittenIhan tajuttoman hyviä ja ilman kanelia, mutta sitruunaa olla pitää. Ja tuli vähän isompia ja paistoaikaa vaan reilusti enemmän. Ens vuonna pelkästään näitä, ei tavis munkkeja.
- NotLikeIt7 vuotta sittenSitruunan kuori ei sopinut ja kanelia liikaa, aivan liikaa.. Myöskin resepti ei ollut parhaimman makuinen, en suosittele jos löydätte jostain paremman reseptin :)