Pastitsio - kreikkalainen pastavuoka Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Pastitsio - kreikkalainen pastavuoka

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Pastitsio on kreikkalainen pastavuoka, jossa on kerroksittain pennepastaa, tomaattista jauhelihakastiketta, valkokastiketta ja juustoa.

    Ainekset

    6 annosta
    7–8 dl (300 g)
     
    tai
     
    keittämiseen vettä ja suolaa
    tai
    3 dl (150 g)
     
    tai

    Jauhelihakastike

    400 g
     
    tai
    1 iso
     
    sipuli
    tai
    1 tlk (400 g)
     
    tomaattimurskaa
    tai
    2 tl
     
    rosmariinia
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    3/4 tl
     
    mustapippuria
    tai

    Valkokastike

    2 rkl
     
    öljyä
    tai
    1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    5 dl
     
    maitoa
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    2
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    617 kJ / 147 kcal
    Rasva
    6,1 g
    josta tyydyttynyttä
    2,6 g
    Hiilihydraatit
    13,6 g
    josta sokereita
    2,6 g
    Proteiini
    9 g
    Suola
    0,8 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Voitele noin 2 litran vetoinen, mieluiten korkeareunainen uunivuoka.

    Valmista ensin valkokastike. Kuumenna rasva kattilassa, sekoita joukkoon jauhot ja lämmitetty maito vähitellen. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen viitisen minuuttia koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon 1 dl juustoraastetta ja mausta suolalla. Nosta kattila liedeltä ja anna kastikkeen jäähtyä.

    Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä täysin kypsäksi. Valuta hyvin. (Älä lisää pastan joukkoon öljyä: pennet saavat tarttua toisiinsa.)

    Valmista jauhelihakastike pastan kiehuessa. Ruskista jauheliha isossa paistokasarissa. Lisää hienonnettu sipuli ja tomaattimurska. Anna kiehua ilman kantta reilut viisi minuuttia, kunnes neste on osittain haihtunut. Mausta kastike sen kiehuessa rosmariinilla, suolalla ja mustapippurilla.

    Kaada puolet pastasta vuokaan. Ripottele päälle 1 dl juustoraastetta. Levitä päälle jauhelihakastike ja kaada päälle loppu pasta.

    Vatkaa munat valkokastikkeen joukkoon. Kaada kastike pastan päälle ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes pastitsio on saanut kauniin värin. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoa kreikkalaisen pastavuoan lisäksi tomaateista, sipulista ja oliiveista tehtyä salaattia.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka penne rigate kuviopasta 500g
      Hinta 1,35/kpl
      2,70/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Plussa-etu −22 %
      Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 150g vähälaktoosinen
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 4,00/2 kpl
      13,33/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,59/kpl (17,27/kg)
    • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
      Hinta 1,09/kpl
      3,11/kg
    • Pirkka tomaattimurska 500 g
      Hinta 0,69/kpl
      1,38/kg
    • Järvikylä rosmariini rkk FI
      Hinta 4,99/kpl
    • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
      Hinta 1,99/kpl
      26,53/kg
    • Pirkka rypsiöljy 450ml
      Hinta 2,19/kpl
      4,87/l
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 2,15/kpl
      2,15/kg