• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Pastitsio - kreikkalainen pastavuoka

Pastitsio on kreikkalainen pastavuoka, jossa on kerroksittain pennepastaa, tomaattista jauhelihakastiketta, valkokastiketta ja juustoa.
Pastitsio - kreikkalainen pastavuoka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 480 kcal / annos (350g)

Ainekset

6 annosta

Jauhelihakastike

    • 400gPirkka naudan jauhelihaa 10 %
    • 1isosipuli
    • 1tlk(400 g)tomaattimurskaa
    • 2tlrosmariinia
    • 1tlsuolaa
    • 3/4tlmustapippuria

Valkokastike

    • 2rklöljyä
    • 1/2dlvehnäjauhoja
    • 5dlmaitoa
    • 1tlsuolaa
    • 2Pirkka kananmunaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele noin 2 litran vetoinen, mieluiten korkeareunainen uunivuoka.
  2. Valmista ensin valkokastike. Kuumenna rasva kattilassa, sekoita joukkoon jauhot ja lämmitetty maito vähitellen. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen viitisen minuuttia koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon 1 dl juustoraastetta ja mausta suolalla. Nosta kattila liedeltä ja anna kastikkeen jäähtyä.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä täysin kypsäksi. Valuta hyvin. (Älä lisää pastan joukkoon öljyä: pennet saavat tarttua toisiinsa.)
  4. Valmista jauhelihakastike pastan kiehuessa. Ruskista jauheliha isossa paistokasarissa. Lisää hienonnettu sipuli ja tomaattimurska. Anna kiehua ilman kantta reilut viisi minuuttia, kunnes neste on osittain haihtunut. Mausta kastike sen kiehuessa rosmariinilla, suolalla ja mustapippurilla.
  5. Kaada puolet pastasta vuokaan. Ripottele päälle 1 dl juustoraastetta. Levitä päälle jauhelihakastike ja kaada päälle loppu pasta.
  6. Vatkaa munat valkokastikkeen joukkoon. Kaada kastike pastan päälle ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes pastitsio on saanut kauniin värin. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoa kreikkalaisen pastavuoan lisäksi tomaateista, sipulista ja oliiveista tehtyä salaattia.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 350g100 g

  • 480 kcal2 020 kJ
  • Proteiinia31,5 g
  • Hiilihydraatteja43,4 g
  • Rasvaa20,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 15 arvostelua