• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Toscanan cannellonivuoka

Toscanan cannellonivuoka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 129 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta
    • n. 1 1/2rs(à 250 g)cannelloneja

Jauheliha-pinaattikastike

    • 150gtuoretta pinaattia
    • tai
    • 1/2ps(à 150 g)Pirkka pinaattia (pakaste)
    • 400gPirkka naudan jauhelihaa 10 %
    • 1sipuli
    • 1rklöljyä
    • 1tlk(500 g)Pirkka yrttimaustettua tomaattimurskaa
    • 2dlvettä
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 2tltimjamia
    • 2tlbasilikaa
    • mustapippurirouhetta

Juustokastike

    • 4rkljuoksevaa margariinia
    • 1dlvehnäjauhoja
    • 1,2lmaitoa
    • 1/2tlsuolaa
    • mustapippurirouhetta
    • 1 1/2dlPirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta

Pinnalle

    • 1dlPirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele korkea uuninkestavä vuoka tai kattila (halkaisija noin 18 cm).
  2. Huuhtele pinaatit ja silppua hieman pienemmäksi. Kiehauta pinaatit kuumassa paistinpannussa ilman rasvaa. Siirrä pinaatit lautaselle. (Lisää pakastepinaatti jäisenä jauhelihakastikkeen joukkoon.)
  3. Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli kuumassa öljyssä paistokasarissa. Kaada joukkoon tomaattimurska ja vesi. Lisää mausteet ja anna hautua juustokastikkeen valmistamisen ajan. Lisää lopuksi pinaatit.
  4. Kuumenna margariini pinnoitetussa kattilassa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lisää maito kahdessa erässä välillä tasaiseksi sekoittaen. Keitä pari minuuttia. Mausta ja sekoita joukkoon juustoraaste.
  5. Levitä vuoan pohjalle ohut kerros jauhelihakastiketta. Asettele vuokaan cannellonit pystyyn vieriviereen. Täytä cannellonit vuorotellen jauheliha- ja juustokastikkeella. Peitä pinta juustokastikkeella. Ripottele päälle juustoraastetta.
  6. Kypsennä vuokaa 200 asteessa noin 35 minuuttia. Anna ruoan vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Ravintosisältö per 100 g

  • 129 kcal538 kJ
  • Proteiinia7,31 g
  • Hiilihydraatteja12,4 g
  • Rasvaa5,48 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3