Kaalilasagne Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kaalilasagne

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Kaalilasagnessa lasagnelevyt korvataan kaalinlehdillä. Kokeile myös savoijinkaalia.
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
runsas 1 kg
 
valko- tai savoijinkaalia
tai
 
vettä
tai
 
suolaa
tai

Jauhelihakastike

400 g
 
tai
2
 
sipulia
tai
2–3
 
valkosipulinkynttä
tai
1 tlk (400 g)
 
tomaattimurskaa
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
2 tl
 
oreganoa tai basilikaa
tai

Juustokastike

50 g
 
voita
tai
1 dl
 
vehnäjauhoja
tai
7 1/2 dl
 
maitoa
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
2 dl
 
tai

Pinnalle

1 dl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
442 kJ / 106 kcal
Rasva
6,7 g
josta tyydyttynyttä
4,1 g
Hiilihydraatit
4,8 g
josta sokereita
2,5 g
Proteiini
6,3 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Irrota kaalin lehdet ja ohenna paksua kantaa. Leikkaa lehdet kolmeen-neljään osaan ja pane kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Kypsennä kaalin lehtiä noin 15 minuuttia ja valuta lehdet hyvin.

Paahda jauheliha kuumassa paistokasarissa. Lisää joukkoon hienonnetut sipulit ja valkosipulin kynnet. Kaada paistokasariin tomaattimurska ja mausta kastike suolalla, pippurilla ja oreganolla tai basilikalla. Hauduta noin 10 minuuttia.

Juustokastiketta varten sulata rasva kattilassa, sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kiehauta ne. Lisää kattilaan maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua hiljaa noin 5 minuuttia. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Sekoita joukkoon juustoraaste.

Levitä laakeaan uunivuokaan (noin 3l) puolet jauhelihakastikkeesta ja päälle puolet kaalinlehdistä. Levitä kaalinlehtien päälle loput jauhelihakastikkeesta, puolet juustokastikkeesta ja päällimmäiseksi loput kaalinlehdet. Kaada kaalinlehtikerrokselle loput juustokastikkeesta ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä 175 asteessa noin tunti.