KaalilasagneTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kaalilasagne

Kaalilasagnessa lasagnelevyt korvataan kaalinlehdillä. Kokeile myös savoijinkaalia. N. 1,20€/annos.

  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 388 kcal / annos (400g)

Ainekset

6 annosta
    • runsas 1 kgvalko- tai savoijinkaalia
    • vettä, suolaa

Jauhelihakastike

Juustokastike

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Irrota kaalin lehdet ja ohenna paksua kantaa. Leikkaa lehdet kolmeen-neljään osaan ja pane kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Kypsennä kaalin lehtiä noin 15 minuuttia ja valuta lehdet hyvin.
  2. Paahda jauheliha kuumassa paistokasarissa. Lisää joukkoon hienonnetut sipulit ja valkosipulin kynnet. Kaada paistokasariin tomaattimurska ja mausta kastike suolalla, pippurilla ja oreganolla tai basilikalla. Hauduta noin 10 minuuttia.
  3. Juustokastiketta varten sulata rasva kattilassa, sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kiehauta ne. Lisää kattilaan maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua hiljaa noin 5 minuuttia. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Sekoita joukkoon juustoraaste.
  4. Levitä laakeaan uunivuokaan (noin 3l) puolet jauhelihakastikkeesta ja päälle puolet kaalinlehdistä. Levitä kaalinlehtien päälle loput jauhelihakastikkeesta, puolet juustokastikkeesta ja päällimmäiseksi loput kaalinlehdet. Kaada kaalinlehtikerrokselle loput juustokastikkeesta ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä 175 asteessa noin tunti.

Tiesitkö että...

Vinkki! Jos kaali on tiivis, keitä se lohkottuna ja irrota kaalin lehdet vasta kypsinä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 400g100 g

  • 388 kcal1 620 kJ
  • Proteiinia27,2 g
  • Hiilihydraatteja24,4 g
  • Rasvaa18 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    0,42/kpl5,95/kg
  • Pirkka yksikyntinen valkosipuli 100 g ulkomainen
    1,59/kpl15,90/kg
  • Pirkka tomaattimurska 500 g
    0,99/kpl1,98/kg
  • Pirkka valkosipulitomaattimurska 390g
    2,503 kpl
    0,89/kpl2,28/kg
  • Pirkka yrttitomaattimurska 390g
    2,503 kpl
    0,89/kpl2,28/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,60/kpl
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Himalajan karkea kristallisuola 500g
    4,15/kpl8,30/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,95/kpl26,00/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 21g
    0,59/kpl28,10/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    0,95/kpl35,19/kg
  • Pirkka oregano 6g
    0,49/kpl81,67/kg
  • K-Menu Oregano 60g
    1,65/kpl27,50/kg
  • Meira oregano 5g pussi mauste
    0,51/kpl102,00/kg
  • Pirkka meijerivoi 500 g normaalisuolainen vähälaktoosinen
    2,85/kpl5,70/kg
  • Juustoportti Kirnuvoi 200g
    2,25/kpl11,25/kg
  • Valio voi 200 g normaalisuolainen
    2,59/kpl12,95/kg
  • Pirkka Luomu vehnäjauho 1kg
    1,39/kpl
  • Pirkka puolikarkea vehnäjauho 2kg
    1,25/kpl0,63/kg
  • Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    1,65/kpl0,83/kg
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 0,5l
    0,62/kpl1,24/l
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    0,81/kpl
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    1,20/kpl0,80/l
  • Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 150 g
    1,55/kpl10,33/kg
  • Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 500 g
    3,89/kpl7,78/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 76 arvostelua
  • Tomppeli18.9.2018

    Valkokastikkeen teossa "Juustokastiketta varten sulata rasva kattilassa, sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kiehauta ne"... jos "kiehautat, saat ruskean palaneen "kastikkeen"... joo, eipä tuo beccamelin tekoo avaruustiedettä ole, jos joku joskus ruokaa tehnyt, mutta google-kokille voisi olla täsmällisempää, ettei jauhoja polta. Maltti on tässäkin valttia...

  • K-Kuluttajapalvelu18.9.2018

    Tomppeli, kiitos palautteestasi! Välitän hyvän huomiosi eteenpäin.

  • Unski 12.11.2017

    Tosi hyvää! Ihmeellistä että kaali ei oikeestaan ollenkaan maistunut! Koko perhe tykkää!

  • Kokataan kotona3.12.2016

    Paras kaaliruoka ikinä! Muokkasin reseptiä niin, että käytin kananpojan jauhelihaa naudan sijasta ja maustoin lihan "kanamaisesti" ja runsaasti. Toimi loistavasti.

  • kahvienkeli2.12.2016

    Aivan loistavaa! Pieni epäilys oli, että kaali on liian hallitseva, mutta ei se ollut. Kannattaa ehdottomasti testata!