Kaalilasagne
Kaalilasagnessa lasagnelevyt korvataan kaalinlehdillä. Kokeile myös savoijinkaalia. N. 1,20€/annos.
6 annostayli 60 min388 kcal / annos (400g)
Ainekset
6 annosta
- runsas 1 kgvalko- tai savoijinkaalia
- vettä, suolaa
Jauhelihakastike
- 2sipulia
- 2-3valkosipulinkynttä
- 1tlk(400 g)tomaattimurskaa
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 2tloreganoa tai basilikaa
Juustokastike
- 50gvoita
- 1dlvehnäjauhoja
- 7 1/2dlmaitoa
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
Pinnalle
Valmistus
yli 60 min- Irrota kaalin lehdet ja ohenna paksua kantaa. Leikkaa lehdet kolmeen-neljään osaan ja pane kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Kypsennä kaalin lehtiä noin 15 minuuttia ja valuta lehdet hyvin.
- Paahda jauheliha kuumassa paistokasarissa. Lisää joukkoon hienonnetut sipulit ja valkosipulin kynnet. Kaada paistokasariin tomaattimurska ja mausta kastike suolalla, pippurilla ja oreganolla tai basilikalla. Hauduta noin 10 minuuttia.
- Juustokastiketta varten sulata rasva kattilassa, sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kiehauta ne. Lisää kattilaan maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua hiljaa noin 5 minuuttia. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Sekoita joukkoon juustoraaste.
- Levitä laakeaan uunivuokaan (noin 3l) puolet jauhelihakastikkeesta ja päälle puolet kaalinlehdistä. Levitä kaalinlehtien päälle loput jauhelihakastikkeesta, puolet juustokastikkeesta ja päällimmäiseksi loput kaalinlehdet. Kaada kaalinlehtikerrokselle loput juustokastikkeesta ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä 175 asteessa noin tunti.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Jos kaali on tiivis, keitä se lohkottuna ja irrota kaalin lehdet vasta kypsinä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 400g100 g
- 388 kcal1 620 kJ
- Proteiinia 27,2 g
- Hiilihydraatteja24,4 g
- Rasvaa18 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Moi, valkokaali pitää ensin keittää kuten kaalikääryleitä tehdessä, muuten lehdet ei irtoa kuin repimällä eikä tule kaunista jälkeä. Valkokastikkeeseen on paras teflon paistinpannu,jos teräs kattilassa niin palaa pohjaan.
Valkokastikkeen teossa "Juustokastiketta varten sulata rasva kattilassa, sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kiehauta ne"... jos "kiehautat, saat ruskean palaneen "kastikkeen"... joo, eipä tuo beccamelin tekoo avaruustiedettä ole, jos joku joskus ruokaa tehnyt, mutta google-kokille voisi olla täsmällisempää, ettei jauhoja polta. Maltti on tässäkin valttia...
Tomppeli, kiitos palautteestasi! Välitän hyvän huomiosi eteenpäin.
Tosi hyvää! Ihmeellistä että kaali ei oikeestaan ollenkaan maistunut! Koko perhe tykkää!
Paras kaaliruoka ikinä! Muokkasin reseptiä niin, että käytin kananpojan jauhelihaa naudan sijasta ja maustoin lihan "kanamaisesti" ja runsaasti. Toimi loistavasti.
Aivan loistavaa! Pieni epäilys oli, että kaali on liian hallitseva, mutta ei se ollut. Kannattaa ehdottomasti testata!