• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Mehevä jauheliha-spagettivuoka

Mehevä jauheliha-spagettivuoka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 122 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta

Jauheliha-tomaattikastike

Juustokastike

Valmistus

yli 60 min
  1. Keitä pätkittyä spagettia runsaassa, kiehuvassa ja suolalla maustetussa vedessä 6-7 minuuttia. Valuta, mutta ei aivan kuivaksi.
  2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli kuullottumaan. Kaada pannulle tomaattimurska ja mausta. Hauduta kastiketta noin 5 minuuttia.
  3. Sulata juustokastiketta varten rasva kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot ja kiehauta. Siirrä kattila pois levyltä ja lisää kylmä maito koko ajan sekoittaen. Siirrä kattila uudelleen levylle ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja paprikajauheella. Lisää juustoraaste.
  4. Voitele noin 2 litran kokoinen vuoka ja kaada vuorotellen kerroksittain jauheliha-tomaattikastiketta ja spagettia vuokaan niin, että päällimmäiseksi tulee ohut spagettikerros. Kaada juustokastike vuokaan.
  5. Kypsennä 200 asteessa 30-40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Tarjoa lisäksi salaattia.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit valmistaa vuoan myös annosvuokiin, lyhennä silloin paistoaikaa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 122 kcal509 kJ
  • Proteiinia6,82 g
  • Hiilihydraatteja14,1 g
  • Rasvaa4,16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 20 arvostelua