Raparperipiirakka, pellillinen
- Annosmäärä20 palaa
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Pellillinen raparperipiirakkaa hurmaa takuulla kahvipöydässä. Tämä piimällä mehevöitetty ja murulla kuorrutettu raparperipiirakka häviää salamannopeasti parempiin suihin.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
20 palaa
250 g | tai |
4 dl | sokeria tai |
8 dl | vehnäjauhoja tai |
1 rkl | tai |
1 tl | tai |
1 tl | tai |
1 | kananmuna tai |
2 dl | piimää tai |
Täyte | |
---|---|
1 prk (200 g) | tai |
1 prk (250 g) | tai |
2 | kananmunaa tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
1 tl | tai |
1 l (n. 600 g) | raparperipaloja tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 436 kJ / 343 kcal |
Rasva | 12,6 g |
josta tyydyttynyttä | 7,9 g |
Hiilihydraatit | 49,1 g |
josta sokereita | 29,1 g |
Proteiini | 6,8 g |
Suola | 0,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Sulata voi. Sekoita kulhossa sokerit, vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda. Lisää voisula ja sekoita tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. Siirrä neljäsosa murusta toiseen kulhoon.
Lisää loppuun muruseokseen muna ja piimä ja kääntele tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (noin 34 cm x 38 cm).
Sekoita kermaviili, rahka, munat ja sokerit keskenään. Kaada pohjan päälle. Ripottele rahkatäytteen päälle raparperipalat ja muruseos.
Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Tarjoa pellillinen raparperipiirakkaa vaniljakastikkeen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,85/kpl7,70/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka ruokasooda 120gHinta 0,89/kpl7,42/kg
- Pirkka vähälaktoosinen kevyt kermaviili 200gHinta 0,59/kpl2,95/kg
- Pirkka laktoositon maitorahka 250gHinta 1,39/kpl5,56/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Dr.Oetker 160g leivinjauheHinta 1,59/kpl9,94/kg
- Meira ruokasooda 125g tölkkiHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Dr.Oetker ruokasooda 200gHinta 1,35/kpl6,75/kg
- Plussa-etuPirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl3,68/kgIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (3,90/kg)
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Juustoportti Vapaan lehmän AB-piimä 1l laktoositonHinta 2,35/kpl2,35/l
- Arla AB-piimä 2,5 % 1l vähälaktoosinenHinta 1,89/kpl1,89/l
- Juustoportti luomu kermaviili 200gHinta 1,45/kpl7,25/kg
- Plussa-etu −12 %Juustoportti kevyt kermaviili 6% 200g laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 2,50/3 kpl4,17/kgIlman Plussa-korttia 0,95/kpl (4,75/kg)
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(311 arviota)
- 30 - 60 min3,9(1 701 arviota)
- 30 - 60 min4,1(25 arviota)
- alle 30 min4,1(4 042 arviota)
- yli 60 min4,1(74 arviota)
- 30 - 60 min4,0(1 181 arviota)
- yli 60 min4,6(141 arviota)
- yli 60 min3,3(75 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (453 arviota)
- Markku5 kuukautta sittenVoiko käyttää jäisiä raparperipaloja?☺️
- K-Kuluttajapalvelu5 kuukautta sittenMarkku, piirakkaan voi käyttää myös pakastettuja raparperipaloja. Koska pakastetuista raparperipaloista irtoaa jonkin verran enemmän nestettä, kannattaa niiden joukkoon sekoittaa esim. perunajauhoja (noin 1-2 rkl). Myös paistoaikaa voi olla tarpeen hieman lisätä, jos raparperipalat ovat jäisiä.
- Pertti7 kuukautta sittenTosi hyvä
- Helwwi7 kuukautta sittenSuussasulavaa ja maukasta. Tekovaiheessa jännitti taikinan kokkareisuus, kun murotaikinaan sekoitettiin piimä ja muna. Ilmeiseisesti normaalia, mutta siitä voisi mainita, ettei ainekset sekoitu tasaiseksi massaksi ja se on ihan ok!😊 Lisäsin pohjaan vähän kardemummaa.
- Vähemmän on enemmän7 kuukautta sittenLiian makeaa, sokeria saa vähentää reilusti, samoin voita
- Tintti7 kuukautta sittenHyvää oli. Lisäsin kardemummaa pohjaan ja seuraavaksi aattelin vielä laittaa valkosuklaata ja manteleita 😊
- Raparperitaikuri8 kuukautta sittenTästä on tullut joka kesän suosikki. Laitan piimän tilalle maustamatonta jogurttia ja hieman vähemmän sokeria kuin ohjeessa. Aina tulee niin mehevää, ettei tarvitse vaniljakastiketta.
- Mökkileipuri8 kuukautta sittenHyvä, onnistuu aina😍.
- Maikku8 kuukautta sittenMuoks. Maisemakahvilan raparperipiirakassa pilkotut raparperipalat lisätään pohjataikinan päälle, sitten rahka ym seos ja lopuksi muruseos.
- Maikku8 kuukautta sittenEikö tämä ole sama kuin Maisemakahvilan raparperipiirakka, melkein. Sokeria on pohjassa 1dl enemmän ja täytteessä 1/2dl vähemmän. Tein Pirkka glut jauhoista, tuli hyvää, vaikka pohja vähän tumma. Johtuiko pellillä paistamisesta.
- Päivi8 kuukautta sittenTein gluteenittoman version vaihtamalla jauhot: 4dl Viljatuotteen pullajauhoseosta, 2dl Pirkka vaalea jauhoseosta ja 2dl kaurajauhoja. Hyvää tuli!
- Vanilja11 kuukautta sittenHei, hyvän piirakan saa tehtyä tällä ohjeella! Sokeria vähensin taikinasta puolella desillä. Lisäsin päälle vielä kourallisen vadelmia. Maitorahkan korvasin piimällä. Paistoajan kanssa olisi saanut olla vähän tarkempi, mutta tulipahan ainakin hyvin paistunut.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenAnsu piirakoiden leipoja, kiitos palautteestasi. Välitämme sen reseptin tekijöille.
- Ansu piirakoiden leipoja,,1 vuosi sittenPelli koko ohjeeseen kiitos. Uudet uunit ovat huomattavasti isommat, kuin perinteiset.
- Pirtsukka1 vuosi sittenAivan mahtava piirakka tulossa uunissa .Laitoin puolet omenalohkoina ja pelkkää rahkaa täytteeseen. Mantelirouhetta ja ripaus kardemummaa pintaan. Saas nähdä... näytti ainaki hyvältä vaikka olikin hiukan työläs. Kivaa leipoa herkkuja sadepäivänä, kiitos ohjeesta.
- Tanya1 vuosi sittenTämä on kyllä tosi helppo ja hyvä resepti!
- Nimimerkki1 vuosi sittenHyvä ohje. Piirakkaa kehuttiin yleisesti kahvipöydässä.
- Herkkusuu1 vuosi sittenParas kesäpiirakka kun laittaa mansikoita ja raparperia 50/50 😍 pelkän raparperin sijasta 👌
- suopursu1 vuosi sittenkyllä on sekava selostus
- Leipuri 681 vuosi sittenTeen tämän rippijuhliin. Jos leikkaan pieniä paloja niin tuleeko pellillisestä 40 palaa?
- Suska1 vuosi sittenIhan törkeen hyvää vanhan ajan vanilja jäätelön kanssa
- Mummeli1 vuosi sittenTein piirakan viime kesän raparpereista joita löytyi pakkasesta. Ihan hyvin onnistui!
- Marjojen pakastaja1 vuosi sittenPystyykö tässä käyttämään pakastettuja raparperin paloja? :)
- Kimi1 vuosi sittenAivan hemmetin loistava!
- Janne1 vuosi sittenResepti löytyy kohdasta valmistus
- Sipa1 vuosi sittenTosi hyvää tuli! Ps. Paloittelen raparperit suoraan litran mittakannuun. Helppoa!
- Minääää1 vuosi sittenMissä tämä ohje on kokonaisuudessaan kun en löydä kuin ainekset?
- R1 vuosi sittenOnnistuu hyvin Valion vaniljakreemillä..
- Mummo1 vuosi sittenIlman kananmunaakin ja vain jogurtilla tulee hyvä
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenKaurajauho, resepti on testattu K-Koekeittiössä vehnäjauhoilla, mutta ohjetta voi toki kokeilla myös kaurajauhoilla. Kaurajauhosta tehty pohja voi olla hieman murenevampaa.