Hyppää sisältöön
Raparperipiirakka, pellillinenTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Raparperipiirakka, pellillinen

  • Annosmäärä20 palaa
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Pellillinen raparperipiirakkaa hurmaa takuulla kahvipöydässä. Tämä piimällä mehevöitetty ja murulla kuorrutettu raparperipiirakka häviää salamannopeasti parempiin suihin.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

20 palaa
250 g
 
tai
4 dl
 
sokeria
tai
8 dl
 
vehnäjauhoja
tai
1 rkl
 
tai
1 tl
 
tai
1 tl
 
tai
1
 
kananmuna
tai
2 dl
 
piimää
tai

Täyte

1 prk (200 g)
 
tai
1 prk (250 g)
 
tai
2
 
kananmunaa
tai
1 1/2 dl
 
sokeria
tai
1 tl
 
tai
1 l (n. 600 g)
 
raparperipaloja
tai

Ravintosisältö

Energia
1 436 kJ / 343 kcal
Rasva
12,6 g
josta tyydyttynyttä
7,9 g
Hiilihydraatit
49,1 g
josta sokereita
29,1 g
Proteiini
6,8 g
Suola
0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Sulata voi. Sekoita kulhossa sokerit, vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda. Lisää voisula ja sekoita tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. Siirrä neljäsosa murusta toiseen kulhoon.
Lisää loppuun muruseokseen muna ja piimä ja kääntele tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (noin 34 cm x 38 cm).
Sekoita kermaviili, rahka, munat ja sokerit keskenään. Kaada pohjan päälle. Ripottele rahkatäytteen päälle raparperipalat ja muruseos.
Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Tarjoa pellillinen raparperipiirakkaa vaniljakastikkeen kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,85/kpl
    7,70/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,25/kpl
    1,25/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 1,85/kpl
    1,85/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Hinta 1,15/kpl
    11,50/kg
  • Pirkka ruokasooda 120g
    Hinta 0,89/kpl
    7,42/kg
  • Pirkka vähälaktoosinen kevyt kermaviili 200g
    Hinta 0,59/kpl
    2,95/kg
  • Pirkka laktoositon maitorahka 250g
    Hinta 1,39/kpl
    5,56/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 3,79/kpl
    7,58/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,09/kpl
    1,09/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 0,99/kpl
    0,99/kg
  • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
    Hinta 1,65/kpl
    1,65/kg
  • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Hinta 3,39/kpl
    1,70/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Hinta 2,65/kpl
    31,18/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Hinta 2,85/kpl
    17,81/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Hinta 1,25/kpl
    12,50/kg
  • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
    Hinta 1,59/kpl
    9,94/kg
  • Meira ruokasooda 125g tölkki
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Dr.Oetker ruokasooda 200g
    Hinta 1,35/kpl
    6,75/kg
  • Plussa-etu
    Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 3,00/2 kpl
    3,68/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,59/kpl (3,90/kg)
  • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
    Hinta 2,19/kpl
    4,72/kg
  • Juustoportti Vapaan lehmän AB-piimä 1l laktoositon
    Hinta 2,35/kpl
    2,35/l
  • Arla AB-piimä 2,5 % 1l vähälaktoosinen
    Hinta 1,89/kpl
    1,89/l
  • Juustoportti luomu kermaviili 200g
    Hinta 1,45/kpl
    7,25/kg
  • Plussa-etu −12 %
    Juustoportti kevyt kermaviili 6% 200g laktoositon
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,50/3 kpl
    4,17/kg
    Ilman Plussa-korttia 0,95/kpl (4,75/kg)
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (453 arviota)

  • Markku
    5 kuukautta sitten
    Voiko käyttää jäisiä raparperipaloja?☺️
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 kuukautta sitten
    Markku, piirakkaan voi käyttää myös pakastettuja raparperipaloja. Koska pakastetuista raparperipaloista irtoaa jonkin verran enemmän nestettä, kannattaa niiden joukkoon sekoittaa esim. perunajauhoja (noin 1-2 rkl). Myös paistoaikaa voi olla tarpeen hieman lisätä, jos raparperipalat ovat jäisiä.
  • Pertti
    7 kuukautta sitten
    Tosi hyvä
  • Helwwi
    7 kuukautta sitten
    Suussasulavaa ja maukasta. Tekovaiheessa jännitti taikinan kokkareisuus, kun murotaikinaan sekoitettiin piimä ja muna. Ilmeiseisesti normaalia, mutta siitä voisi mainita, ettei ainekset sekoitu tasaiseksi massaksi ja se on ihan ok!😊 Lisäsin pohjaan vähän kardemummaa.
  • Vähemmän on enemmän
    7 kuukautta sitten
    Liian makeaa, sokeria saa vähentää reilusti, samoin voita
  • Tintti
    7 kuukautta sitten
    Hyvää oli. Lisäsin kardemummaa pohjaan ja seuraavaksi aattelin vielä laittaa valkosuklaata ja manteleita 😊
  • Raparperitaikuri
    8 kuukautta sitten
    Tästä on tullut joka kesän suosikki. Laitan piimän tilalle maustamatonta jogurttia ja hieman vähemmän sokeria kuin ohjeessa. Aina tulee niin mehevää, ettei tarvitse vaniljakastiketta.
  • Mökkileipuri
    8 kuukautta sitten
    Hyvä, onnistuu aina😍.
  • Maikku
    8 kuukautta sitten
    Muoks. Maisemakahvilan raparperipiirakassa pilkotut raparperipalat lisätään pohjataikinan päälle, sitten rahka ym seos ja lopuksi muruseos.
  • Maikku
    8 kuukautta sitten
    Eikö tämä ole sama kuin Maisemakahvilan raparperipiirakka, melkein. Sokeria on pohjassa 1dl enemmän ja täytteessä 1/2dl vähemmän. Tein Pirkka glut jauhoista, tuli hyvää, vaikka pohja vähän tumma. Johtuiko pellillä paistamisesta.
  • Päivi
    8 kuukautta sitten
    Tein gluteenittoman version vaihtamalla jauhot: 4dl Viljatuotteen pullajauhoseosta, 2dl Pirkka vaalea jauhoseosta ja 2dl kaurajauhoja. Hyvää tuli!
  • Vanilja
    11 kuukautta sitten
    Hei, hyvän piirakan saa tehtyä tällä ohjeella! Sokeria vähensin taikinasta puolella desillä. Lisäsin päälle vielä kourallisen vadelmia. Maitorahkan korvasin piimällä. Paistoajan kanssa olisi saanut olla vähän tarkempi, mutta tulipahan ainakin hyvin paistunut.
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Ansu piirakoiden leipoja, kiitos palautteestasi. Välitämme sen reseptin tekijöille.
  • Ansu piirakoiden leipoja,,
    1 vuosi sitten
    Pelli koko ohjeeseen kiitos. Uudet uunit ovat huomattavasti isommat, kuin perinteiset.
  • Pirtsukka
    1 vuosi sitten
    Aivan mahtava piirakka tulossa uunissa .Laitoin puolet omenalohkoina ja pelkkää rahkaa täytteeseen. Mantelirouhetta ja ripaus kardemummaa pintaan. Saas nähdä... näytti ainaki hyvältä vaikka olikin hiukan työläs. Kivaa leipoa herkkuja sadepäivänä, kiitos ohjeesta.
  • Tanya
    1 vuosi sitten
    Tämä on kyllä tosi helppo ja hyvä resepti!
  • Nimimerkki
    1 vuosi sitten
    Hyvä ohje. Piirakkaa kehuttiin yleisesti kahvipöydässä.
  • Herkkusuu
    1 vuosi sitten
    Paras kesäpiirakka kun laittaa mansikoita ja raparperia 50/50 😍 pelkän raparperin sijasta 👌
  • suopursu
    1 vuosi sitten
    kyllä on sekava selostus
  • Leipuri 68
    1 vuosi sitten
    Teen tämän rippijuhliin. Jos leikkaan pieniä paloja niin tuleeko pellillisestä 40 palaa?
  • Suska
    1 vuosi sitten
    Ihan törkeen hyvää vanhan ajan vanilja jäätelön kanssa
  • Mummeli
    1 vuosi sitten
    Tein piirakan viime kesän raparpereista joita löytyi pakkasesta. Ihan hyvin onnistui!
  • Marjojen pakastaja
    1 vuosi sitten
    Pystyykö tässä käyttämään pakastettuja raparperin paloja? :)
  • Kimi
    1 vuosi sitten
    Aivan hemmetin loistava!
  • Janne
    1 vuosi sitten
    Resepti löytyy kohdasta valmistus
  • Sipa
    1 vuosi sitten
    Tosi hyvää tuli! Ps. Paloittelen raparperit suoraan litran mittakannuun. Helppoa!
  • Minääää
    1 vuosi sitten
    Missä tämä ohje on kokonaisuudessaan kun en löydä kuin ainekset?
  • R
    1 vuosi sitten
    Onnistuu hyvin Valion vaniljakreemillä..
  • Mummo
    1 vuosi sitten
    Ilman kananmunaakin ja vain jogurtilla tulee hyvä
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Kaurajauho, resepti on testattu K-Koekeittiössä vehnäjauhoilla, mutta ohjetta voi toki kokeilla myös kaurajauhoilla. Kaurajauhosta tehty pohja voi olla hieman murenevampaa.