Raparperipiirakka, pellillinenTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Raparperipiirakka, pellillinen

  • Annosmäärä20 palaa
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Pellillinen raparperipiirakkaa hurmaa takuulla kahvipöydässä. Tämä piimällä mehevöitetty ja murulla kuorrutettu raparperipiirakka häviää salamannopeasti parempiin suihin.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

20 palaa
250 g
 
tai
4 dl
 
sokeria
tai
8 dl
 
vehnäjauhoja
tai
1 rkl
 
tai
1 tl
 
tai
1 tl
 
tai
1
 
kananmuna
tai
2 dl
 
piimää
tai

Täyte

1 prk (200 g)
 
tai
1 prk (250 g)
 
tai
2
 
kananmunaa
tai
1 1/2 dl
 
sokeria
tai
1 tl
 
tai
1 l (n. 600 g)
 
raparperipaloja
tai

Ravintosisältö

Energia
1 436 kJ / 343 kcal
Rasva
12,6 g
josta tyydyttynyttä
8 g
Hiilihydraatit
49,1 g
josta sokereita
29,1 g
Proteiini
6,7 g
Suola
0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Sulata voi. Sekoita kulhossa sokerit, vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda. Lisää voisula ja sekoita tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. Siirrä neljäsosa murusta toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen muna ja piimä ja kääntele tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (noin 34 cm x 38 cm).

Sekoita kermaviili, rahka, munat ja sokerit keskenään. Kaada pohjan päälle. Ripottele rahkatäytteen päälle raparperipalat ja muruseos.

Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Tarjoa pellillinen raparperipiirakkaa vaniljakastikkeen kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,59/kpl
    7,18/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 2,09/kpl
    2,09/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Hinta 1,15/kpl
    11,50/kg
  • Pirkka ruokasooda 120g
    Hinta 0,89/kpl
    7,42/kg
  • Pirkka suomalainen AB-piimä 1l
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/l
  • Plussa-etu −15 %
    Pirkka suomalainen vähälaktoosinen kevyt kermaviili 200g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,00/4 kpl
    2,50/kg
    Ilman Plussa-korttia 0,59/kpl (2,95/kg)
  • Pirkka laktoositon maitorahka 250g
    Hinta 1,39/kpl
    5,56/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 4,09/kpl
    8,18/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,34/kpl
    1,34/kg
  • Plussa-etu −14 %
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 1,79/kpl
    0,90/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,09/kpl (1,05/kg)
  • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Hinta 3,55/kpl
    1,78/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Hinta 2,65/kpl
    31,18/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Hinta 2,85/kpl
    17,81/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Hinta 1,25/kpl
    12,50/kg
  • Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomu
    Hinta 3,89/kpl
    64,83/kg
  • Sallinen Sooda 900g puhdistettu
    Hinta 4,49/kpl
    4,99/kg
  • Meira ruokasooda 125g tölkki
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Arla AB piimä 1,5 % Suomesta 1l
    Hinta 1,85/kpl
    1,85/l
  • Arla AB-piimä 2,5 % 1l vähälaktoosinen
    Hinta 1,85/kpl
    1,85/l
  • Juustoportti luomu kermaviili 200g
    Hinta 1,45/kpl
    7,25/kg
  • Ahvenanmaan kermaviili 200g laktoositon
    Hinta 0,99/kpl
    4,95/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (340 arviota)

  • Vanilja
    1 päivä sitten
    Hei, hyvän piirakan saa tehtyä tällä ohjeella! Sokeria vähensin taikinasta puolella desillä. Lisäsin päälle vielä kourallisen vadelmia. Maitorahkan korvasin piimällä. Paistoajan kanssa olisi saanut olla vähän tarkempi, mutta tulipahan ainakin hyvin paistunut.
  • Ansu piirakoiden leipoja,,
    7 kuukautta sitten
    Pelli koko ohjeeseen kiitos. Uudet uunit ovat huomattavasti isommat, kuin perinteiset.
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 kuukautta sitten
    Ansu piirakoiden leipoja, kiitos palautteestasi. Välitämme sen reseptin tekijöille.
  • Pirtsukka
    7 kuukautta sitten
    Aivan mahtava piirakka tulossa uunissa .Laitoin puolet omenalohkoina ja pelkkää rahkaa täytteeseen. Mantelirouhetta ja ripaus kardemummaa pintaan. Saas nähdä... näytti ainaki hyvältä vaikka olikin hiukan työläs. Kivaa leipoa herkkuja sadepäivänä, kiitos ohjeesta.
  • Tanya
    7 kuukautta sitten
    Tämä on kyllä tosi helppo ja hyvä resepti!
  • Nimimerkki
    7 kuukautta sitten
    Hyvä ohje. Piirakkaa kehuttiin yleisesti kahvipöydässä.
  • Herkkusuu
    8 kuukautta sitten
    Paras kesäpiirakka kun laittaa mansikoita ja raparperia 50/50 😍 pelkän raparperin sijasta 👌
  • suopursu
    8 kuukautta sitten
    kyllä on sekava selostus
  • Leipuri 68
    8 kuukautta sitten
    Teen tämän rippijuhliin. Jos leikkaan pieniä paloja niin tuleeko pellillisestä 40 palaa?
  • Suska
    8 kuukautta sitten
    Ihan törkeen hyvää vanhan ajan vanilja jäätelön kanssa
  • Mummeli
    8 kuukautta sitten
    Tein piirakan viime kesän raparpereista joita löytyi pakkasesta. Ihan hyvin onnistui!
  • Marjojen pakastaja
    8 kuukautta sitten
    Pystyykö tässä käyttämään pakastettuja raparperin paloja? :)
  • Kimi
    8 kuukautta sitten
    Aivan hemmetin loistava!
  • Janne
    8 kuukautta sitten
    Resepti löytyy kohdasta valmistus
  • Sipa
    8 kuukautta sitten
    Tosi hyvää tuli! Ps. Paloittelen raparperit suoraan litran mittakannuun. Helppoa!
  • Minääää
    8 kuukautta sitten
    Missä tämä ohje on kokonaisuudessaan kun en löydä kuin ainekset?
  • R
    8 kuukautta sitten
    Onnistuu hyvin Valion vaniljakreemillä..
  • Mummo
    8 kuukautta sitten
    Ilman kananmunaakin ja vain jogurtilla tulee hyvä
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Kaurajauho, resepti on testattu K-Koekeittiössä vehnäjauhoilla, mutta ohjetta voi toki kokeilla myös kaurajauhoilla. Kaurajauhosta tehty pohja voi olla hieman murenevampaa.
  • Kaurajauho
    1 vuosi sitten
    Voiko vehnäjauhon korvata kokonaan kaurajauholla?
  • Piirakkaa
    1 vuosi sitten
    Piirakka sai kehuja myös mustikoilla sekä vadelmilla tehtynä ja tottakai vaniljajäätelön kera nautittuna! Vähensin puolella desilitralla sokerin määrää pohjassa ja lisäsin hieman myös kardemummaa. Soodaa ei leivontapaikalta löytynyt joten korvasin sen 2tl leivinjauhetta.
  • Piirakanpyöräytin
    1 vuosi sitten
    Hyvä piirakka tuli!
  • Muru
    1 vuosi sitten
    Takuuvarma paras murupiirakka ohje!!
  • TS59
    1 vuosi sitten
    Samaa mieltä nimimerkki "Raparperi"n kanssa... 1 litra raparperin paloja on aikas vaikea hahmottaa. Jos esimerkiksi et omista pientä maaplänttiä missä raparperi kasva vuodesta toiseen ja joudut ostamaan sen kaupasta, vaa'alla ei ole litran mittoja. Miksi se on niin vaikeata ilmaista asiat grammoina resepteissä?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    TS59, välitän reseptin laatijoille toiveen saada määrät myös grammoina. Ohjeeseen merkitty 1 litra raparperipaloja vastaa noin 600 grammaa.
  • Katjushka
    1 vuosi sitten
    Kotona ei löytynyt rahkaa ja kermaviiliä. Korvasin ne kuohukermalla jonka vatkasin hillosokerilla ja smetanalla. Jäätyneenä piirakka oli kuohkeaa kostea ja pysyi hyvin koossa. Maku aivan ihania. Mieheni mielestä paras piirakka mitä hän on ikinä maistanut. Pellillinen meni muutamassa tunnissa kolmelle😄
  • Hookoo
    1 vuosi sitten
    Tää on paras raparperipiirakka, mitä olen koskaan syönyt. Toimii muuten hyvin myös erilaisilla jogurteilla yms, jos ei oo just piimää ja kermaviiliä. Kiitos tästä!
  • Berliini
    2 vuotta sitten
    Montako dl on reseptin määrät rahkaa ja kermaviiliä?
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Berliini, reseptiin tulee kermaviiliä ja maitorahkaa molempia 2dl.
  • Lunaatti
    2 vuotta sitten
    Tuli täydellistä tällä ohjeella 💕