Raparperipiirakka, pellillinen
Pellillinen raparperipiirakkaa hurmaa takuulla kahvipöydässä. Tämä piimällä mehevöitetty ja murulla kuorrutettu raparperipiirakka häviää salamannopeasti parempiin suihin. Noin 0,35€/annos.
- 20 palaa
- yli 60 min
Ainekset
20 palaa
- 250gPirkka voita
- 4dlsokeria
- 8dlvehnäjauhoja
- 1kananmuna
- 2dlpiimää
Täyte
- 1prk(200 g)Pirkka kermaviiliä
- 1prk(250 g)Pirkka laktoositonta maitorahkaa
- 2kananmunaa
- 1 1/2dlsokeria
- 1lraparperipaloja
Valmistus
yli 60 min- Sulata voi. Sekoita kulhossa sokerit, vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda. Lisää voisula ja sekoita tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. Siirrä neljäsosa murusta toiseen kulhoon.
- Lisää loppuun muruseokseen muna ja piimä ja kääntele tasaiseksi.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (noin 34 cm x 38 cm).
- Sekoita kermaviili, rahka, munat ja sokerit keskenään. Kaada pohjan päälle. Ripottele rahkatäytteen päälle raparperipalat ja muruseos.
- Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
- Tarjoa pellillinen raparperipiirakkaa vaniljakastikkeen kanssa.
Tiesitkö että...
Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Todella maukas 5 :pellillistä leivon, olen tehnyt tällä ohjeella myös mustikkapiirakan.
Hei. Hyvän oloinen ohje. Saako tästä yhden vuoalisen jos puolittaa? Onko toi 1l raparperia n.500g?
Paras raparperipiirakka ikinä! <3
Ymmällään, sokerit, vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda ja voisula muodostavat murumaisen seoksen, johon munat ja piimä lisätään.
Mikä muruseos?