Valkosuklaa-raparperipiirakka
- Annosmäärä24 palaa
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
200 g | tai |
1 1/2 dl | fariinisokeria tai |
1 dl | sokeria tai |
3 | kananmunaa tai |
4 dl | vehnäjauhoja tai |
2 tl | tai |
1 1/2 tl | leivinjauhetta tai |
ripaus | suolaa tai |
1 levy (100 g) | tai |
n. 3 dl (150 g) | raparperia pieninä paloina tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 736 kJ / 415 kcal |
Rasva | 21,4 g |
josta tyydyttynyttä | 13,5 g |
Hiilihydraatit | 48,7 g |
josta sokereita | 28,5 g |
Proteiini | 6,1 g |
Suola | 0,8 g |
Valmistus
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit sähkövatkaimella. Lisää kananmunat yksi kerrallaan samalla hyvin vatkaten. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele lopuksi taikinaan veitsellä hienoksi rouhittu valkosuklaa.
Vuoraa suorakulmainen (noin 17 x 24 cm) vuoka leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan, ripottele pinnalle raparperit ja painele niitä hieman taikinan sisään.
Paista uunin alatasolla 175 asteessa 30–40 minuuttia. Peitä piirakka tarvittaessa leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.
Jäähdytä ja anna tekeytyä jääkaapissa. Leikkaa hyvin jäähtyneenä pieniksi paloiksi. Pieniä suupaloja tulee noin 24 kpl.
Vinkki! Piirakka saa jäädä hieman pehmeäksi keskeltä. Jos käytät jäisiä raparperejä, jätä piirakka tarvittaessa uunin jälkilämmölle 10–15 minuutiksi. Voit tehdä piirakasta myös pellillisen tuplaamalla ainesten määrän. Pellillä piirakka kypsyy hieman nopeammin kuin keraamisessa vuoassa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Dansukker Luomu fariinisokeri 500gHinta 2,95/kpl5,90/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g RFAHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Plussa-etu −11 %Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl3,68/kgIlman Plussa-korttia 1,69/kpl
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Dansukker fariinisokeri 500gHinta 1,99/kpl3,98/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomuHinta 3,89/kpl64,83/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 4,09/kpl8,18/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Fazer leivontasuklaa 100g ValkoinenHinta 2,09/kpl20,90/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,0(117 arviota)
- 30 - 60 min3,8(73 arviota)
- yli 60 min4,0(48 arviota)
- 30 - 60 min3,9(248 arviota)
- yli 60 min4,4(28 arviota)
- 30 - 60 min4,1(113 arviota)
- 30 - 60 min3,8(1 414 arviota)
- yli 60 min4,1(337 arviota)
Arvostele resepti
- Pia2 vuotta sittenHerkullinen ja mehevä piirakkaa. Suosittelen!
- Loistava resepti2 vuotta sittenOlen tehnyt tätä monesti, todella hyvää!! Piirakka on mennyt kuin kuumille kiville.
- siri4 vuotta sittenKyllä tavallinen raparperipiirakka on parempaa suklaa suklaana siri
- Kipa4 vuotta sittenOlisi hyvä, jos resepteissä aina kerrottaisi minkäkokoiseen vuokaan ohje on tarkoitettu
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenKipa, kiitos palautteestasi. Reseptissä käytetyn vuoan koko on noin 17 cm x 24 cm. Päivitämme tiedon myös reseptiin.