Hyppää sisältöön
Valkosuklaa-raparperipiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Valkosuklaa-raparperipiirakka

  • Annosmäärä24 palaa
  • Valmistusaikayli 60 min
Valkosuklaa-raparperipiirakassa yhdistyvät makea blondies-taikina ja kirpeä raparperi. Piirakka saa jäädä hieman taikinamaiseksi.

    Ainekset

    24 palaa

    Ravintosisältö

    • Energia
      1 736 kJ / 415 kcal
    • Rasva
      21,4 g
    • josta tyydyttynyttä
      13,5 g
    • Hiilihydraatit
      48,7 g
    • josta sokereita
      28,5 g
    • Proteiini
      6,1 g
    • Suola
      0,8 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit sähkövatkaimella. Lisää kananmunat yksi kerrallaan samalla hyvin vatkaten. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele lopuksi taikinaan veitsellä hienoksi rouhittu valkosuklaa.
    2. Vuoraa suorakulmainen (noin 17 x 24 cm) vuoka leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan, ripottele pinnalle raparperit ja painele niitä hieman taikinan sisään.
    3. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 30–40 minuuttia. Peitä piirakka tarvittaessa leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.
    4. Jäähdytä ja anna tekeytyä jääkaapissa. Leikkaa hyvin jäähtyneenä pieniksi paloiksi. Pieniä suupaloja tulee noin 24 kpl.
    Vinkki! Piirakka saa jäädä hieman pehmeäksi keskeltä. Jos käytät jäisiä raparperejä, jätä piirakka tarvittaessa uunin jälkilämmölle 10–15 minuutiksi. Voit tehdä piirakasta myös pellillisen tuplaamalla ainesten määrän. Pellillä piirakka kypsyy hieman nopeammin kuin keraamisessa vuoassa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,6 (136 arviota)

    • Pia
      4 vuotta sitten
      Herkullinen ja mehevä piirakkaa. Suosittelen!
    • Loistava resepti
      4 vuotta sitten
      Olen tehnyt tätä monesti, todella hyvää!! Piirakka on mennyt kuin kuumille kiville.
    • siri
      6 vuotta sitten
      Kyllä tavallinen raparperipiirakka on parempaa suklaa suklaana siri
    • Kipa
      6 vuotta sitten
      Olisi hyvä, jos resepteissä aina kerrottaisi minkäkokoiseen vuokaan ohje on tarkoitettu
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Kipa, kiitos palautteestasi. Reseptissä käytetyn vuoan koko on noin 17 cm x 24 cm. Päivitämme tiedon myös reseptiin.