Valkosuklaa-raparperipiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Valkosuklaa-raparperipiirakka

  • Annosmäärä24 palaa
  • Valmistusaikayli 60 min
Valkosuklaa-raparperipiirakassa yhdistyvät makea blondies-taikina ja kirpeä raparperi. Piirakka saa jäädä hieman taikinamaiseksi.

    Ainekset

    24 palaa
    200 g
     
    tai
    1 1/2 dl
     
    fariinisokeria
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    3
     
    kananmunaa
    tai
    4 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    2 tl
     
    tai
    1 1/2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    ripaus
     
    suolaa
    tai
    1 levy (100 g)
     
    tai
    n. 3 dl (150 g)
     
    raparperia pieninä paloina
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 736 kJ / 415 kcal
    Rasva
    21,4 g
    josta tyydyttynyttä
    13,5 g
    Hiilihydraatit
    48,7 g
    josta sokereita
    28,5 g
    Proteiini
    6,1 g
    Suola
    0,8 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit sähkövatkaimella. Lisää kananmunat yksi kerrallaan samalla hyvin vatkaten. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele lopuksi taikinaan veitsellä hienoksi rouhittu valkosuklaa.

    Vuoraa suorakulmainen (noin 17 x 24 cm) vuoka leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan, ripottele pinnalle raparperit ja painele niitä hieman taikinan sisään.

    Paista uunin alatasolla 175 asteessa 30–40 minuuttia. Peitä piirakka tarvittaessa leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.

    Jäähdytä ja anna tekeytyä jääkaapissa. Leikkaa hyvin jäähtyneenä pieniksi paloiksi. Pieniä suupaloja tulee noin 24 kpl.

    Vinkki! Piirakka saa jäädä hieman pehmeäksi keskeltä. Jos käytät jäisiä raparperejä, jätä piirakka tarvittaessa uunin jälkilämmölle 10–15 minuutiksi. Voit tehdä piirakasta myös pellillisen tuplaamalla ainesten määrän. Pellillä piirakka kypsyy hieman nopeammin kuin keraamisessa vuoassa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,79/kpl
      7,58/kg
    • Dansukker Luomu fariinisokeri 500g
      Hinta 2,95/kpl
      5,90/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 1,99/kpl
      1,99/kg
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Hinta 2,69/kpl
      26,90/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g RFA
      Hinta 1,19/kpl
      11,90/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg
    • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
      Hinta 3,49/kpl
      6,98/kg
    • Dansukker fariinisokeri 500g
      Hinta 1,89/kpl
      3,78/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,29/kpl
      1,29/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Plussa-etu −11 %
      Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 3,00/2 kpl
      3,68/kg
      Ilman Plussa-korttia 1,69/kpl (4,14/kg)
    • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 1,65/kpl
      1,65/kg
    • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Hinta 3,55/kpl
      1,78/kg
    • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
      Hinta 2,65/kpl
      31,18/kg
    • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
      Hinta 2,85/kpl
      17,81/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Hinta 1,25/kpl
      12,50/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Fazer Ögon Valkoinen Leivontasuklaa 100g
      Hinta 2,99/kpl
      29,90/kg
    • Fazer leivontasuklaa 100g Valkoinen
      Hinta 2,39/kpl
      23,90/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,6 (132 arviota)

    • Pia
      3 vuotta sitten
      Herkullinen ja mehevä piirakkaa. Suosittelen!
    • Loistava resepti
      3 vuotta sitten
      Olen tehnyt tätä monesti, todella hyvää!! Piirakka on mennyt kuin kuumille kiville.
    • siri
      5 vuotta sitten
      Kyllä tavallinen raparperipiirakka on parempaa suklaa suklaana siri
    • Kipa
      5 vuotta sitten
      Olisi hyvä, jos resepteissä aina kerrottaisi minkäkokoiseen vuokaan ohje on tarkoitettu
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Kipa, kiitos palautteestasi. Reseptissä käytetyn vuoan koko on noin 17 cm x 24 cm. Päivitämme tiedon myös reseptiin.