Valkosuklaa-raparperipiirakka
- Annosmäärä24 palaa
- Valmistusaikayli 60 min
Valkosuklaa-raparperipiirakassa yhdistyvät makea blondies-taikina ja kirpeä raparperi. Piirakka saa jäädä hieman taikinamaiseksi.
Ainekset
24 palaa
- 200 g Pirkka voita
- 1 1/2 dl fariinisokeria
- 1 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl Pirkka vaniljasokeria
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 1 levy (100 g) Pirkka valkoista leivontasuklaata
- n. 3 dl (150 g) raparperia pieninä paloina
Ravintosisältö
- Energia1 736 kJ / 415 kcal
- Rasva21,4 g
- josta tyydyttynyttä13,5 g
- Hiilihydraatit48,7 g
- josta sokereita28,5 g
- Proteiini6,1 g
- Suola0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit sähkövatkaimella. Lisää kananmunat yksi kerrallaan samalla hyvin vatkaten. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele lopuksi taikinaan veitsellä hienoksi rouhittu valkosuklaa.
- Vuoraa suorakulmainen (noin 17 x 24 cm) vuoka leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan, ripottele pinnalle raparperit ja painele niitä hieman taikinan sisään.
- Paista uunin alatasolla 175 asteessa 30–40 minuuttia. Peitä piirakka tarvittaessa leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.
- Jäähdytä ja anna tekeytyä jääkaapissa. Leikkaa hyvin jäähtyneenä pieniksi paloiksi. Pieniä suupaloja tulee noin 24 kpl.
Vinkki! Piirakka saa jäädä hieman pehmeäksi keskeltä. Jos käytät jäisiä raparperejä, jätä piirakka tarvittaessa uunin jälkilämmölle 10–15 minuutiksi. Voit tehdä piirakasta myös pellillisen tuplaamalla ainesten määrän. Pellillä piirakka kypsyy hieman nopeammin kuin keraamisessa vuoassa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,7(29 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min4,1(60 arviota)
- yli 60 min4,4(31 arviota)
- 30 - 60 min3,9(356 arviota)
- yli 60 min4,0(37 arviota)
- yli 60 min3,4(85 arviota)
- 30 - 60 min3,9(86 arviota)
- 30 - 60 min4,1(25 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,6 (136 arviota)
- Pia4 vuotta sittenHerkullinen ja mehevä piirakkaa. Suosittelen!
- Loistava resepti4 vuotta sittenOlen tehnyt tätä monesti, todella hyvää!! Piirakka on mennyt kuin kuumille kiville.
- siri6 vuotta sittenKyllä tavallinen raparperipiirakka on parempaa suklaa suklaana siri
- Kipa6 vuotta sittenOlisi hyvä, jos resepteissä aina kerrottaisi minkäkokoiseen vuokaan ohje on tarkoitettu
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenKipa, kiitos palautteestasi. Reseptissä käytetyn vuoan koko on noin 17 cm x 24 cm. Päivitämme tiedon myös reseptiin.