Valkosuklaa-raparperipiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Valkosuklaa-raparperipiirakka

Valkosuklaa-raparperipiirakassa yhdistyvät makea blondies-taikina ja kirpeä raparperi. Piirakka saa jäädä hieman taikinamaiseksi. Noin 0,25€/annos*

  • 24 palaa
  • yli 60 min

Ainekset

24 palaa
    • 200gPirkka voita
    • 1 1/2dlfariinisokeria
    • 1dlsokeria
    • 3kananmunaa
    • 4dlvehnäjauhoja
    • 2tlPirkka vaniljasokeria
    • 1 1/2tlleivinjauhetta
    • ripaussuolaa
    • 1levy(100 g)Pirkka valkoista leivontasuklaata
    • n. 3dl(150 g)raparperia pieninä paloina

Valmistus

yli 60 min
  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit sähkövatkaimella. Lisää kananmunat yksi kerrallaan samalla hyvin vatkaten. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele lopuksi taikinaan veitsellä rouhittu valkosuklaa.
  2. Vuoraa suorakulmainen vuoka leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan, ripottele pinnalle raparperit ja painele niitä hieman taikinan sisään.
  3. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia. Peitä piirakka tarvittaessa leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.
  4. Jäähdytä ja anna tekeytyä jääkaapissa. Leikkaa hyvin jäähtyneenä pieniksi paloiksi. Pieniä suupaloja tulee noin 24 kpl.

Tiesitkö että...

Vinkki! Piirakka saa jäädä hieman pehmeäksi keskeltä. Tarvittaessa jätä piirakka uunin jälkilämmölle 10-15 minuutiksi. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille