Valkosuklaa-raparperipiirakka
Valkosuklaa-raparperipiirakassa yhdistyvät makea blondies-taikina ja kirpeä raparperi. Piirakka saa jäädä hieman taikinamaiseksi. Noin 0,25€/annos*
24 palaayli 60 min
Ainekset
24 palaa
- 200gPirkka voita
- 1 1/2dlfariinisokeria
- 1dlsokeria
- 3kananmunaa
- 4dlvehnäjauhoja
- 1 1/2tlleivinjauhetta
- ripaussuolaa
- 1levy(100 g)Pirkka valkoista leivontasuklaata
- n. 3dl(150 g)raparperia pieninä paloina
Valmistus
yli 60 min- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit sähkövatkaimella. Lisää kananmunat yksi kerrallaan samalla hyvin vatkaten. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele lopuksi taikinaan veitsellä hienoksi rouhittu valkosuklaa.
- Vuoraa suorakulmainen (noin 17 x 24 cm) vuoka leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan, ripottele pinnalle raparperit ja painele niitä hieman taikinan sisään.
- Paista uunin alatasolla 175 asteessa 30-40 minuuttia. Peitä piirakka tarvittaessa leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.
- Jäähdytä ja anna tekeytyä jääkaapissa. Leikkaa hyvin jäähtyneenä pieniksi paloiksi. Pieniä suupaloja tulee noin 24 kpl.
Tiesitkö että...
Vinkki! Piirakka saa jäädä hieman pehmeäksi keskeltä. Jos käytät jäisiä raparperejä, jätä piirakka tarvittaessa uunin jälkilämmölle 10-15 minuutiksi. Voit tehdä piirakasta myös pellillisen tuplaamalla ainesten määrän. Pellillä piirakka kypsyy hieman nopeammin kuin keraamisessa vuoassa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit
Kommentoi
Herkullinen ja mehevä piirakkaa. Suosittelen!
Olen tehnyt tätä monesti, todella hyvää!! Piirakka on mennyt kuin kuumille kiville.
Kyllä tavallinen raparperipiirakka on parempaa suklaa suklaana siri
Olisi hyvä, jos resepteissä aina kerrottaisi minkäkokoiseen vuokaan ohje on tarkoitettu
Kipa, kiitos palautteestasi. Reseptissä käytetyn vuoan koko on noin 17 cm x 24 cm. Päivitämme tiedon myös reseptiin.