Pekoni-lihamureke ja uunisipulit Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Pekoni-lihamureke ja uunisipulit

  • Annosmäärä5 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Pekoni-lihamureke ja uunisipulit on herkullinen liharuoka uunissa. Tarjoa pekoni-lihamurekkeen ja uunisipuleiden lisäksi keitettyjä perunoita ja salaattia.

    Ainekset

    5 annosta
    400 g
     
    tai
    1 dl
     
    korppujauhoja
    tai
    2 dl
     
    vettä
    tai
    1 pkt (150 g)
     
    tai
    1 pieni
     
    sipuli
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    ripaus
     
    valkopippuria
    tai
    ripaus
     
    maustepippuria
    tai
    6
     
    keskikokoista puna- tai keltasipulia
    tai
     
    juoksevaa margariinia
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    647 kJ / 155 kcal
    Rasva
    8,4 g
    josta tyydyttynyttä
    3,1 g
    Hiilihydraatit
    6,9 g
    josta sokereita
    2,4 g
    Proteiini
    12,2 g
    Suola
    1,1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Pane korppujauhot veteen turpoamaan 5–10 minuutiksi tilavaan kulhoon. Hienonna pekoniviipaleet tikkumaisiksi suikaleiksi ja levitä ne kylmälle pannulle. Nosta pannu levylle ja kuumenna. Kun suikaleet alkavat ruskistua, hajota ne mahdollisimman irtonaisiksi ja sekoita, kunnes rasva irtoaa ja pekonit ruskistuvat kevyesti.

    Lisää hienonnettu sipuli kuullottumaan. Nosta pannu sivuun ja anna jäähtyä. Lisää turvonneiden korppujauhojen joukkoon jauheliha, muna, suola, mausteet ja lopuksi sipuli-pekonisilppu hiukan jäähtyneenä. Sekoita taikina tasaiseksi. Älä kuitenkaan vaivaa taikinaa liikaa, ettei rasva irtoa kulhon reunoihin. Muotoile mureketaikina uunipannulle leivinpaperin päälle noin 25 cm pitkäksi, tasaiseksi pötköksi. Tasoita pinta sileäksi kostutetuin käsin.

    Kuori sipulit ja halkaise ne. Asettele puolikkaat halkaisupinta ylöspäin murekkeen ympärille ja sivele sipulien pinnalle juoksevaa margariinia.

    Kypsennä mureketta ja sipulinpuolikkaita 200-asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia. Mureke on kypsä, kun pistettäessä pursuava neste on kirkasta. Voit voidella sipulit toistamiseen paistoaikana, jos pinta tuntuu kuivalta. Sipulit ovat pehmeitä, kun mureke on kypsä. Tarjoa pekoni-lihamurekkeen ja uunisipuleiden lisäksi keitettyjä perunoita ja salaattia.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka juokseva kasviöljyvalmiste 500ml
      Hinta 1,99/kpl
      3,98/l
    • Pirkka korppujauho 320g
      Hinta 1,19/kpl
      3,72/kg
    • Pirkka maustepippuri 13g kokonainen
      Hinta 0,75/kpl
      57,69/kg
    • Pirkka valkopippuri 24g kokonainen
      Hinta 1,19/kpl
      49,58/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka suomalainen pekoni 150g
      Hinta 2,49/kpl
      16,60/kg
    • Punasipuli Suomi
      Hinta n. 0,20/kpl
      1,95/kg