Pekoni-lihamureke ja uunisipulit
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
400 g | tai |
1 dl | korppujauhoja tai |
2 dl | vettä tai |
1 pkt (150 g) | tai |
1 pieni | sipuli tai |
1 | kananmuna tai |
1 tl | suolaa tai |
ripaus | valkopippuria tai |
ripaus | maustepippuria tai |
6 | keskikokoista puna- tai keltasipulia tai |
juoksevaa margariinia tai |
Ravintosisältö
Energia | 647 kJ / 155 kcal |
Rasva | 8,4 g |
josta tyydyttynyttä | 3,1 g |
Hiilihydraatit | 6,9 g |
josta sokereita | 2,4 g |
Proteiini | 12,2 g |
Suola | 1,1 g |
Valmistus
Pane korppujauhot veteen turpoamaan 5–10 minuutiksi tilavaan kulhoon. Hienonna pekoniviipaleet tikkumaisiksi suikaleiksi ja levitä ne kylmälle pannulle. Nosta pannu levylle ja kuumenna. Kun suikaleet alkavat ruskistua, hajota ne mahdollisimman irtonaisiksi ja sekoita, kunnes rasva irtoaa ja pekonit ruskistuvat kevyesti.
Lisää hienonnettu sipuli kuullottumaan. Nosta pannu sivuun ja anna jäähtyä. Lisää turvonneiden korppujauhojen joukkoon jauheliha, muna, suola, mausteet ja lopuksi sipuli-pekonisilppu hiukan jäähtyneenä. Sekoita taikina tasaiseksi. Älä kuitenkaan vaivaa taikinaa liikaa, ettei rasva irtoa kulhon reunoihin. Muotoile mureketaikina uunipannulle leivinpaperin päälle noin 25 cm pitkäksi, tasaiseksi pötköksi. Tasoita pinta sileäksi kostutetuin käsin.
Kuori sipulit ja halkaise ne. Asettele puolikkaat halkaisupinta ylöspäin murekkeen ympärille ja sivele sipulien pinnalle juoksevaa margariinia.
Kypsennä mureketta ja sipulinpuolikkaita 200-asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia. Mureke on kypsä, kun pistettäessä pursuava neste on kirkasta. Voit voidella sipulit toistamiseen paistoaikana, jos pinta tuntuu kuivalta. Sipulit ovat pehmeitä, kun mureke on kypsä. Tarjoa pekoni-lihamurekkeen ja uunisipuleiden lisäksi keitettyjä perunoita ja salaattia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Myllyn Paras Korppujauho 300gHinta 1,49/kpl4,97/kg
- Pirkka suomalainen pekoni 150gHinta 2,49/kpl16,60/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka valkopippuri 24g kokonainenHinta 1,19/kpl49,58/kg
- Pirkka maustepippuri 13g kokonainenHinta 0,75/kpl57,69/kg
- Punasipuli 500g Suomi 2lkHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Keiju juokseva rypsiöljyvalmiste 500mlHinta 2,39/kpl4,78/l
- Snellman 400g Kunnon naudan jauheliha 10%Hinta 5,75/kpl14,38/kg
- Atria parempi nauta jauheliha 10% 400gHinta 4,75/kpl11,88/kg
- Pirkka korppujauho 320gHinta 1,09/kpl3,41/kg
- Moilas korppujauho 350g gluteenitonHinta 3,79/kpl10,83/kg
- HK amerikan pekoni lastu 150gHinta 2,79/kpl18,60/kg
- HK Amerikan Pekoni Gourmet 140gEtuhinta 1,99/kpl14,21/kgnorm. 4,09/kpl (29,21/kg)
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,25/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,89/kpl2,54/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria Valkopippuri kokonainen, pussi 24gHinta 2,09/kpl87,08/kg
- Meira Valkopippuri 34g kok pussiHinta 2,25/kpl66,18/kg
- Meira maustepippuri kokonainen 20gHinta 1,25/kpl62,50/kg
- Santa Maria Maustepippuri kokonainen, purkki 23gHinta 2,09/kpl90,87/kg
- Punasipuli 500g luomuHinta 2,59/kpl5,18/kg
- Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,15/kpl3,29/kg
- Pirkka juokseva kasviöljyvalmiste 500mlHinta 1,69/kpl3,38/l
- Sunnuntai juokseva rypsiöljyvalmiste 500mlHinta 3,09/kpl6,18/l
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,0(3 arviota)
- yli 60 min3,9(7 arviota)
- yli 60 min4,1(59 arviota)
- 30 - 60 min4,4(5 arviota)
- 30 - 60 min4,6(17 arviota)
- yli 60 min4,6(8 arviota)
- 30 - 60 min3,6(50 arviota)
- alle 30 min3,9(28 arviota)
Arvostele resepti
- Tertti7 vuotta sittenMinun mureke jäi ihan raa'aksi keskeltä tuolla ajalla!
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenTertti, harmi kuulla, että mureke jäi raa'aksi. Paistoajat ovat ohjeellisia, sillä uuneissa on eroja ja ne paistavat eri tavoin. Ensi kerralla kannattaa kokeilla hieman pidempää paistoaikaa.