Pekoni-lihamureke ja uunisipulit Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Pekoni-lihamureke ja uunisipulit

  • Annosmäärä5 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Pekoni-lihamureke ja uunisipulit on herkullinen liharuoka uunissa. Tarjoa pekoni-lihamurekkeen ja uunisipuleiden lisäksi keitettyjä perunoita ja salaattia.

    Ainekset

    5 annosta
    400 g
     
    tai
    1 dl
     
    korppujauhoja
    tai
    2 dl
     
    vettä
    tai
    1 pkt (150 g)
     
    tai
    1 pieni
     
    sipuli
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    ripaus
     
    valkopippuria
    tai
    ripaus
     
    maustepippuria
    tai
    6
     
    keskikokoista puna- tai keltasipulia
    tai
     
    juoksevaa margariinia
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    647 kJ / 155 kcal
    Rasva
    8,4 g
    josta tyydyttynyttä
    3,1 g
    Hiilihydraatit
    6,9 g
    josta sokereita
    2,4 g
    Proteiini
    12,2 g
    Suola
    1,1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Pane korppujauhot veteen turpoamaan 5–10 minuutiksi tilavaan kulhoon. Hienonna pekoniviipaleet tikkumaisiksi suikaleiksi ja levitä ne kylmälle pannulle. Nosta pannu levylle ja kuumenna. Kun suikaleet alkavat ruskistua, hajota ne mahdollisimman irtonaisiksi ja sekoita, kunnes rasva irtoaa ja pekonit ruskistuvat kevyesti.

    Lisää hienonnettu sipuli kuullottumaan. Nosta pannu sivuun ja anna jäähtyä. Lisää turvonneiden korppujauhojen joukkoon jauheliha, muna, suola, mausteet ja lopuksi sipuli-pekonisilppu hiukan jäähtyneenä. Sekoita taikina tasaiseksi. Älä kuitenkaan vaivaa taikinaa liikaa, ettei rasva irtoa kulhon reunoihin. Muotoile mureketaikina uunipannulle leivinpaperin päälle noin 25 cm pitkäksi, tasaiseksi pötköksi. Tasoita pinta sileäksi kostutetuin käsin.

    Kuori sipulit ja halkaise ne. Asettele puolikkaat halkaisupinta ylöspäin murekkeen ympärille ja sivele sipulien pinnalle juoksevaa margariinia.

    Kypsennä mureketta ja sipulinpuolikkaita 200-asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia. Mureke on kypsä, kun pistettäessä pursuava neste on kirkasta. Voit voidella sipulit toistamiseen paistoaikana, jos pinta tuntuu kuivalta. Sipulit ovat pehmeitä, kun mureke on kypsä. Tarjoa pekoni-lihamurekkeen ja uunisipuleiden lisäksi keitettyjä perunoita ja salaattia.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Plussa-etu −9 %
      Pirkka Grillaa suomalainen pekoni 150g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 4,50/2 kpl
      15,00/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,49/kpl (16,60/kg)
    • K-Menu sipuli 500g Suomi 2lk
      Hinta 0,79/kpl
      1,58/kg
    • Sipuli 500g luomu NL/EG 2 lk
      Hinta 1,89/kpl
      3,78/kg
    • Punasipuli 500g luomu Egypti/Hollanti 2 lk
      Hinta 2,95/kpl
      5,90/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,7 (60 arviota)

    • Tertti
      6 vuotta sitten
      Minun mureke jäi ihan raa'aksi keskeltä tuolla ajalla!
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Tertti, harmi kuulla, että mureke jäi raa'aksi. Paistoajat ovat ohjeellisia, sillä uuneissa on eroja ja ne paistavat eri tavoin. Ensi kerralla kannattaa kokeilla hieman pidempää paistoaikaa.