• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
Pekoni-lihamureke ja uunisipulitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pekoni-lihamureke ja uunisipulit

  • 5 annosta
  • yli 60 min
  • 280 kcal / annos (200g)

Ainekset

5 annosta
    • 400gPirkka naudan jauhelihaa 10 %
    • 1dlkorppujauhoja
    • 2dlvettä
    • 1pienisipuli
    • 1tlsuolaa
    • ripausvalkopippuria
    • ripausmaustepippuria
    • 6keskikokoista puna- tai keltasipulia
    • juoksevaa margariinia

Valmistus

yli 60 min
  1. Pane korppujauhot veteen turpoamaan 5-10 minuutiksi tilavaan kulhoon. Hienonna pekoniviipaleet tikkumaisiksi suikaleiksi ja levitä ne kylmälle pannulle. Nosta pannu levylle ja kuumenna. Kun suikaleet alkavat ruskistua, hajota ne mahdollisimman irtonaisiksi ja sekoita, kunnes rasva irtoaa ja pekonit ruskistuvat kevyesti.
  2. Lisää hienonnettu sipuli kuullottumaan. Nosta pannu sivuun ja anna jäähtyä. Lisää turvonneiden korppujauhojen joukkoon jauheliha, muna, suola, mausteet ja lopuksi sipuli-pekonisilppu hiukan jäähtyneenä. Sekoita taikina tasaiseksi. Älä kuitenkaan vaivaa taikinaa liikaa, ettei rasva irtoa kulhon reunoihin. Muotoile mureketaikina uunipannulle leivinpaperin päälle noin 25 cm pitkäksi, tasaiseksi pötköksi. Tasoita pinta sileäksi kostutetuin käsin.
  3. Kuori sipulit ja halkaise ne. Asettele puolikkaat halkaisupinta ylöspäin murekkeen ympärille ja sivele sipulien pinnalle juoksevaa margariinia.
  4. Kypsennä mureketta ja sipulinpuolikkaita 200-asteisen uunin alatasolla 30-40 minuuttia. Mureke on kypsä, kun pistettäessä pursuava neste on kirkasta. Voit voidella sipulit toistamiseen paistoaikana, jos pinta tuntuu kuivalta. Sipulit ovat pehmeitä, kun mureke on kypsä. Tarjoa pekoni-lihamurekkeen ja uunisipuleiden lisäksi keitettyjä perunoita ja salaattia.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 200g100 g

  • 280 kcal1 170 kJ
  • Proteiinia25,8 g
  • Hiilihydraatteja10,2 g
  • Rasvaa13,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 29 arvostelua
  • Tertti30.8.2017

    Minun mureke jäi ihan raa'aksi keskeltä tuolla ajalla!

  • K-Kuluttajapalvelu30.8.2017

    Tertti, harmi kuulla, että mureke jäi raa'aksi. Paistoajat ovat ohjeellisia, sillä uuneissa on eroja ja ne paistavat eri tavoin. Ensi kerralla kannattaa kokeilla hieman pidempää paistoaikaa.