Muffinimurekkeet sinihomesydämin
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Pienet lihamurekkeet kypsennetään muffinivuoissa ja täytetään sinihomejuustolla.
Ainekset
4 annosta
1 rs (400 g) | nauta-sikajauhelihaa tai |
4 rkl | tai |
1 rkl | perunajauhoa tai |
1 1/2 dl | vettä tai maitoa tai |
1/2 rkl | öljyä tai margariinia tai |
1/4 dl | sipulia hienonnettuna tai |
1 tl | suolaa tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
1/8 tl | valkopippuria tai |
1 | kananmuna tai |
Täyte | |
---|---|
n. 60 g | sinihomejuustoa tai |
Päälle | |
8 viipaletta | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 252 kJ / 300 kcal |
Rasva | 23,2 g |
josta tyydyttynyttä | 9,6 g |
Hiilihydraatit | 6,1 g |
josta sokereita | 1,4 g |
Proteiini | 17,7 g |
Suola | 1,9 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Sekoita korppujauhot ja perunajauhot keskenään tilavan kulhon pohjalla ja tarkista, ettei perunajauho jää kokkareiksi. Lisää neste ja sekoita hyvin. Anna turvota.
Sulata rasva pannulla ja kuullota siinä sipulit. Lisää korppujauhoseokseen jauheliha, suola, mausteet, haalea sipulisilppu ja kananmuna. Sekoita käsin tasaiseksi mureketaikinaksi.
Muotoile mureke kostutetun leikkuulaudan päällä tasapaksuksi tangoksi ja jaa kahdeksaan yhtä suureen palaan. Paloittele myös juusto kahdeksaksi samankokoiseksi kuutioksi.
Muotoile murekepala paksuhkoksi pihviksi, pane juustopala päälle ja sulje se pihvin sisään nostelemalla reunat ylös. Tasoita sauma ja venytä sen päälle pekoniviipaleenpuolikkaat ristiin, käännä päät murekkeen alle.
Voitele kevyesti kahdeksan muffinivuoan syvennystä margariinilla ja aseta murekkeet niihin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla ritilän päällä noin 20 minuuttia. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja porkkanoiden kanssa.