• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kolmen sipulin jauhelihapihvit & piparjuurikastike

Kermaviilistä ja piparjuuritahnasta sekoitat helpon mutta maukkaan piparjuurikastikkeen. Kastike sopii hyvin myös kalan kanssa.
Kolmen sipulin jauhelihapihvit & piparjuurikastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 278 kcal / annos (250g)

Ainekset

4 annosta
    • 400gPirkka naudan jauhelihaa 10 %
    • 2dlvettä
    • 1isopunasipuli
    • 1/2rklöljyä tai margariinia
    • 1kananmuna
    • 2valkosipulinkynttä
    • 1/2tljauhettua maustepippuria
    • 1/4tlrouhittua mustapippuria
    • 1tlsuolaa

Pinnalle

Piparjuurikastike

    • 1tlk(200 g)kermaviiliä
    • 2tlpiparjuuritahnaa
    • ripaussuolaa
    • ripaussokeria
    • 1dlpersiljaa hienonnettuna

Valmistus

alle 30 min
  1. Anna korppujauhojen turvota vedessä kymmenisen minuuttia. Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä. Lisää korppujauhojen joukkoon sipuli, jauheliha, muna, hienonnetut valkosipulinkynnet, mauste- ja mustapippuri sekä suola.
  2. Muotoile taikinasta kymmenen pihviä leivinpaperin päälle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia tai paistinpannussa molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Ripottele pihvien päälle runsaasti paahdettua sipulia juuri ennen tarjoilua.
  3. Valmista kastike. Sekoita kermaviilin joukkoon piparjuuri, suola, sokeri ja persilja. Tarjoa lisäksi lohkoperunoita ja salaattia.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 250g100 g

  • 278 kcal1 170 kJ
  • Proteiinia14,8 g
  • Hiilihydraatteja20,5 g
  • Rasvaa15,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille