Pekonicaesarsalaatti
Pekonicaesarsalaatti on saanut vaikutteita englantilaisesta aamiaisesta. Pekonit paistetaan rapeiksi uunissa. N. 1,20€/annos*.
4 annostaalle 30 min350 kcal / annos (180g)
Ainekset
4 annosta
- 1pkt(170 g)pekonia
- 2(200 g)tomaattia
- ripaussuolaa
- ripausmustapippuria
- 1-2ruukkuaPirkka Luomu jääsalaattia
- n. 1dlcaesarsalaattikastiketta
- 20g(n. 1/2 dl)Pirkka Grana Padano -juustolastuja
- ruohosipulia hienonnettuna
- 4Pirkka ruispalaleipää
Lisäksi
- 1SAGA kokkausarkki (33 x 42 cm) tai leivinpaperia
Valmistus
alle 30 min- Levitä pekoniviipaleet kokkausarkin tai leivinpaperin päälle pellille. Halkaise tomaatit. Nosta tomaattipuolikkaat halkaisupinta ylöspäin pellille pekoneiden viereen. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Siirrä pelti kylmään uuniin ja säädä lämpötila 225 asteeseen. Paista, kunnes pekonit ovat rapeita, noin 20 minuuttia, riippuen uunin lämpenemisnopeudesta. Kylmään uuniin laitettaessa rasva sulaa pekoneista vähitellen, näin ne paistuvat rapeiksi. Nosta pekonit hetkeksi talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva valuu pois.
- Keitä kananmunat koviksi, noin 8 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja lohko munat.
- Revi pestyt ja kuivatut salaatit laakeaan kulhoon. Kääntele joukkoon kastike.
- Murustele tai paloittele pekonit salaatin päälle. Lisää munat, tomaatit ja juustolastut. Ripottele päälle ruohosipulia.
- Paahda leivät halutessasi uunissa tai paahtimessa ja tarjoa salaatin kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Ruokalajit
Ravintosisältö per annos 180g100 g
- 350 kcal1 460 kJ
- Proteiinia 11,5 g
- Hiilihydraatteja14,5 g
- Rasvaa27,4 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi