• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pekonicaesarsalaatti

Pekonicaesarsalaatti on saanut vaikutteita englantilaisesta aamiaisesta. Pekonit paistetaan rapeiksi uunissa. N. 1,20€/annos*.
Pekonicaesarsalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 350 kcal / annos (180g)

Ainekset

4 annosta

Lisäksi

    • 1SAGA kokkausarkki (33 x 42 cm) tai leivinpaperia

Valmistus

alle 30 min
  1. Levitä pekoniviipaleet kokkausarkin tai leivinpaperin päälle pellille. Halkaise tomaatit. Nosta tomaattipuolikkaat halkaisupinta ylöspäin pellille pekoneiden viereen. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Siirrä pelti kylmään uuniin ja säädä lämpötila 225 asteeseen. Paista, kunnes pekonit ovat rapeita, noin 20 minuuttia, riippuen uunin lämpenemisnopeudesta. Kylmään uuniin laitettaessa rasva sulaa pekoneista vähitellen, näin ne paistuvat rapeiksi. Nosta pekonit hetkeksi talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva valuu pois.
  3. Keitä kananmunat koviksi, noin 8 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja lohko munat.
  4. Revi pestyt ja kuivatut salaatit laakeaan kulhoon. Kääntele joukkoon kastike.
  5. Murustele tai paloittele pekonit salaatin päälle. Lisää munat, tomaatit ja juustolastut. Ripottele päälle ruohosipulia.
  6. Paahda leivät halutessasi uunissa tai paahtimessa ja tarjoa salaatin kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 180g100 g

  • 350 kcal1 460 kJ
  • Proteiinia11,5 g
  • Hiilihydraatteja14,5 g
  • Rasvaa27,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille