• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pekoninen kukkakaalikeitto

Helppo arkiruoka syntyy kukkakaalista ja maustetusta ruokakermasta. Tomaatti ja kevätsipuli tuovat raikkautta pekoninmakuiseen kukkakaalikeittoon. Tämä resepti n. 2,60€/annos*.
Pekoninen kukkakaalikeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3-4 annosta
  • alle 30 min
  • 258 kcal / annos (360g)

Ainekset

3-4 annosta
    • 1(800 g)kukkakaali
    • 5dlvettä
    • 1tlk(2,5 dl)Flora Ruoka pekoni & sipuli -ruokakermaa
    • 1/4tlsuolaa

Pinnalle

    • 1pkt(140 g)HK Amerikanpekonia, valkosipuli
    • 1(100 g)tomaatti
    • 1-2kevätsipulin tai nippusipulin vartta

Valmistus

alle 30 min
  1. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi ja hienonna varsi. Pane kukkakaalit kattilaan. Kaada joukkoon vesi ja keitä noin 15 minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat pehmenneet.
  2. Kaada hieman keitinvettä kulhoon ja soseuta kukkakaalit tasaiseksi sauvasekottimella. Lisää joukkoon ruokakerma ja suola. Kiehauta keitto uudelleen ja lisää keitinvettä sen verran, että keitto on sopivan sakeaa.
  3. Levitä pekonit pellille leivinpaperin päälle ja kypsennä uunissa grillivastusten alla 225 asteessa noin 5 minuuttia tai kunnes pekoni on rapeaa. Hienonna pekonit.
  4. Kuutioi tomaatti pieniksi kuutioiksi ja hienonna kevätsipuli. Sekoita tomaatti, sipuli ja pekoni kulhossa. Tarjoa seos keiton kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 360g100 g

  • 258 kcal1 080 kJ
  • Proteiinia8,06 g
  • Hiilihydraatteja7,81 g
  • Rasvaa22 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille15