• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Roseepippuriporo 2

Roseepippuriporo 2
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3 annosta
  • alle 30 min
  • 118 kcal / 100 g

Ainekset

3 annosta
    • 2(200 g)sipulia
    • n. 100gamerikanpekonia
    • 3-4dlvettä
    • 1/2rklperunajauhoa + tilkka vettä
    • 100gmaustamatonta tuorejuustoa
    • 1 1/2tlroseepippureita

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuori sipulit ja suikaloi ne. Suikaloi myös pekoni.
  2. Levitä pekonisuikaleet kylmään paistokasariin ja kuumenna, kunnes rasva irtoaa ja pekonit rapeutuvat. Siirrä suikaleet lautaselle ja kaada jäiset käristyslihat kuumalle pannulle. Kun käristysliha on sulanut, lisää pannulle sipulit ja sekoittele, kunnes ne pehmenevät hiukan. Sekoita joukkoon pekonit.
  3. Lisää vesi. Hauduta poroa miedolla lämmöllä kannen alla 5-10 minuuttia ja suurusta liemi kylmään vesitilkkaan sekoitetuilla perunajauhoilla.
  4. Lisää tuorejuusto ja sekoita, kunnes se sulaa. Mausta roseepippureilla ja hauduta vielä hetki. Lisää hiukan nestettä, jos kastike on liian sakeaa. Tarjoa perunasoseen, keitettyjen vihreiden papujen ja puolukkahillon tai karpalohyytelön kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 118 kcal494 kJ
  • Proteiinia8,6 g
  • Hiilihydraatteja1,28 g
  • Rasvaa8,85 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille