• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Savuinen kala-kesäkeitto

Savuinen kala-kesäkeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 365 kcal / annos (520g)

Ainekset

4 annosta

Valmistus

alle 30 min
  1. Poista kalapaloista nahka ja leikkaa kala pieniksi kuutioiksi. Lohko kukkakaali kukinnoiksi, paloittele myös varsi. Kuori perunat, porkkanat ja sipuli. Paloittele perunat ja porkkanat. Hienonna sipuli.
  2. Pane vihannekset kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat lähes kypsiä. Lisää kalapalat ja jatka keittämistä noin 5 minuuttia, kunnes kalat ovat kypsiä.
  3. Lisää juusto pieninä nokareina ja herneet jäisinä keittoon. Kaada joukkoon maito. Kuumenna savuinen kala-kesäkeitto kiehuvaksi ja nosta pois liedeltä. Hienonna pinnalle runsaasti tilliä. Tarjoa lisäksi ruis- tai näkkileipää.

Tiesitkö että...

Vinkki! Käytä keittoon uuden sadon kasviksia sitä mukaan, kun niitä on saatavilla.

Ravintosisältö perannos 520g100 g

  • 365 kcal1 530 kJ
  • Proteiinia27 g
  • Hiilihydraatteja26 g
  • Rasvaa17 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1