Savuinen kala-kesäkeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Savuinen kala-kesäkeitto

Savusulatejuusto tuo kesäiseen kalakeittoon uutta tvistiä.

Ainekset

4 annosta
    • 300gkirjolohifileetä
    • 1/2(n. 300 g)kukkakaalia
    • 3–4(300 g)perunaa
    • 3–4(300 g)porkkanaa
    • 1(100 g)sipuli
    • 5dlvettä
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 1prk(180 g)savusulatejuustoa
    • 1dlherneitä (pakaste)
    • 5dlmaitoa
    • tilliä

Valmistus

alle 30 min
  1. Poista kirjolohifileestä nahka ja leikkaa kala pieniksi kuutioiksi. Lohko kukkakaali kukinnoiksi, paloittele myös varsi. Kuori perunat, porkkanat ja sipuli. Paloittele perunat ja porkkanat. Hienonna sipuli.
  2. Pane vihannekset kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat lähes kypsiä. Lisää kalapalat ja jatka keittämistä noin 5 minuuttia, kunnes kalat ovat kypsiä.
  3. Lisää juusto pieninä nokareina ja herneet jäisinä keittoon. Kaada joukkoon maito. Kuumenna savuinen kala-kesäkeitto kiehuvaksi ja nosta pois liedeltä. Hienonna pinnalle runsaasti tilliä. Tarjoa lisäksi ruis- tai näkkileipää.

Tiesitkö että...

Vinkki! Käytä keittoon uuden sadon kasviksia sitä mukaan, kun niitä on saatavilla.

Kategoriat

Kokeile myös

Kommentoi

Arvosana reseptille14 arvostelua