• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Äidin juusto-kesäkeitto

Äidin juusto-kesäkeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • 4(300 g)porkkanaa
    • 1pieni (400 g)kukkakaali
    • 8-10(300 g)uutta perunaa
    • 5dlvettä
    • 1tlsuolaa
    • 2dlherneitä
    • 5dlmaitoa
    • 1/2pkt(à 250 g)Koskenlaskija-sulatejuustoa (perinteinen)
    • sokeria
    • herneenversoja tai persiljaa

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuori ja suikaloi porkkanat. Lohko kukkakaali kukinnoiksi. Paloittele hyvin pestyt perunat.
  2. Pane vihannekset kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
  3. Lisää herneet ja maito. Kuutioi sulatejuusto ja sekoita keittoon. Kuumenna kiehuvaksi ja nosta pois liedeltä. Mausta ripauksella sokeria ja hienonna keiton joukkoon runsaasti herneenversoja tai persiljaa. Tarjoa lisäksi ruis- tai näkkileipää.

Ravintosisältö perannos 440g100 g

  • 255 kcal1 080 kJ
  • Proteiinia16 g
  • Hiilihydraatteja25 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3