• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Kesäkeitto ja yrttiöljyTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kesäkeitto ja yrttiöljy

Koskenlaskijajuustopohjaisen vihreän kesäkeiton mausteena on timjami. Noin 1,80€/annos*

  • 4-6 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4-6 annosta
    • 1(350 g)kesäkurpitsaa
    • 10-12(450 g)pientä uutta perunaa
    • 400gkukkakaalia tai vihreää kukkakaalia
    • 2-3(50 g)Pirkka kevätsipulinvartta
    • 1 1/2rklvoita
    • 8-9dlvettä
    • 2kasvisliemikuutiota
    • 1rkltuoretta timjamia hienonnettuna
    • tai
    • 1tlkuivattua timjamia
    • 1rs(250 g)Valio Koskenlaskija Ruokaa, maustamaton tai Valio Koskenlaskijaa, perinteinen
    • 1dltuoreita tai pakasteherneitä
    • 1/3tlmustapippuria
    • ripaussuolaa

Yrttiöljy

    • 2rkltuoretta timjamia hienonnettuna
    • 2rklrypsiöljyä
    • (ripaussuolaa)

Valmistus

30 - 60 min
  1. Huuhdo kesäkurpitsa ja leikkaa se sopiviksi suupaloiksi. Paloittele hyvin pestyt perunat. Leikkaa siistityt sipulit silpuksi. Leikkaa kukkakaali pieneksi.
  2. Sulata voi kattilassa ja kuullota siinä kesäkurpitsa, kukkakaali ja perunapalat.
  3. Lisää vesi, murennetut liemikuutiot ja timjami. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
  4. Lisää keiton sekaan juusto, hienonnettu sipuli ja herneet. Mausta mustapippurilla ja kuumenna keitto.
  5. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
  6. Soseuta yrttiöljyn ainekset kapeassa kulhossa sauvasekoittimella. Tarjoa keiton kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 11 arvostelua