Kesäkeitto ja yrttiöljy
Koskenlaskijajuustopohjaisen vihreän kesäkeiton mausteena on timjami. Noin 1,80€/annos*
- 4-6 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4-6 annosta
- 1(350 g)kesäkurpitsaa
- 10-12(450 g)pientä uutta perunaa
- 400gkukkakaalia tai vihreää kukkakaalia
- 2-3(50 g)Pirkka kevätsipulinvartta
- 1 1/2rklvoita
- 8-9dlvettä
- 2kasvisliemikuutiota
- 1rkltuoretta timjamia hienonnettuna tai
- 1tlkuivattua timjamia
- 1rs(250 g)Valio Koskenlaskija Ruokaa, maustamaton tai Valio Koskenlaskijaa, perinteinen
- 1dltuoreita tai pakasteherneitä
- 1/3tlmustapippuria
- ripaussuolaa
Yrttiöljy
- 2rkltuoretta timjamia hienonnettuna
- 2rklrypsiöljyä
- (ripaussuolaa)
Valmistus
30 - 60 min- Huuhdo kesäkurpitsa ja leikkaa se sopiviksi suupaloiksi. Paloittele hyvin pestyt perunat. Leikkaa siistityt sipulit silpuksi. Leikkaa kukkakaali pieneksi.
- Sulata voi kattilassa ja kuullota siinä kesäkurpitsa, kukkakaali ja perunapalat.
- Lisää vesi, murennetut liemikuutiot ja timjami. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
- Lisää keiton sekaan juusto, hienonnettu sipuli ja herneet. Mausta mustapippurilla ja kuumenna keitto.
- Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
- Soseuta yrttiöljyn ainekset kapeassa kulhossa sauvasekoittimella. Tarjoa keiton kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
paljonko keitossa on kaloreita per annos (ilman yrttiöljyä)?
5:2, valitettavasti tälle reseptille ei ole laskettu ravintosisältöjä. Välitän eteenpäin toiveen saada reseptille ravintosisältötiedot.
Todella hyvä resepti!