Rosmariini-broilerirulla ja peruna-avokadonyytitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Rosmariini-broilerirulla ja peruna-avokadonyytit

  • Annosmäärä5 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Rosmariini-broilerirulla maistuu herkulliselta peruna-avokadonyyttien kanssa.

    Ainekset

    5 annosta
    4 kpl (n. 700 g)
     
    Broilerin rintafileitä, maustamaton
    tai
    1 pkt (140 g)
     
    pekonia
    tai
    2 rkl
     
    tuoretta rosmariinia
    tai
     
    mustapippurirouhetta
    tai

    Pinnalle

     
    paprikajauhetta
    tai
    1 rkl
     
    tuoretta rosmariinia
    tai

    Lisäksi

     
    cocktailtikkuja
    tai

    Peruna-avokadonyytit

    800 g
     
    perunoita
    tai
    2
     
    avokadoa
    tai
    n. 80 g
     
    kevätsipulia
    tai
    1 1/4 tl
     
    suolaa
    tai
    1 tl
     
    kuivattua basilikaa tai 2 rkl tuoretta basilikaa
    tai
     
    mustapippurirouhetta
    tai
    2 1/2 rkl
     
    oliiviöljyä
    tai

    Lisäksi

     
    alumiinifoliota
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    633 kJ / 151 kcal
    Rasva
    8 g
    josta tyydyttynyttä
    1,9 g
    Hiilihydraatit
    7,4 g
    josta sokereita
    0,6 g
    Proteiini
    11,4 g
    Suola
    0,7 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Nuiji broilerinfileet muovin sisällä ohuiksi levyiksi. Peitä leikkuulauta muovikelmulla. Ripottele kelmulle paprikajauhetta ja hienonnettua rosmariinia. Levitä mausteiden päälle broilerinfileet suorakaiteen muotoiseksi levyksi (30 x 25 cm).

    Asettele fileiden saumakohdat hieman päällekkäin ja nuiji kevyesti, jotta ne tarttuvat toisiinsa. Peitä fileelevy pekoniviipaleilla. Mausta mustapippurilla ja rosmariinilla.

    Kääri levy muovikelmun avulla napakaksi rullaksi. Kiinnitä rulla tarvittaessa muutamalla cocktailtikulla. Nosta rulla leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle ja poista muovikelmu. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia.

    Viipaloi rulla hieman jäähtyneenä ja poista cocktailtikut. Tarjoa peruna-avokadonyyttien ja salaatin kanssa.

    Peruna-avokadonyytit: Kuori ja viipaloi perunat mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja lohko avokadot. Viipaloi kevätsipulit. Leikkaa foliorullasta viisi neliön muotoista palaa.

    Kaada folioille tippa öljyä. Lado kasvikset kerroksittain folioille. Ripottele kerrosten väliin suolaa, basilikaa ja mustapippurirouhetta. Valuta päälle oliiviöljyä. Sulje foliot nyyteiksi. Kypsennä 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Tarkista kypsyys. Koristele basilikalla.