• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Rosmariini-broilerirulla ja peruna-avokadonyytit

Rosmariini-broilerirulla ja peruna-avokadonyytit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • yli 60 min
  • 488 kcal / annos (350g)

Ainekset

5 annosta
    • 4kpl(n. 700 g)marinoimattomia broilerin rintafileitä
    • 1pkt(140 g)pekonia
    • 2rkltuoretta rosmariinia
    • mustapippurirouhetta

Pinnalle

    • paprikajauhetta
    • 1rkltuoretta rosmariinia

Lisäksi

    • cocktailtikkuja

Peruna-avokadonyytit

    • 800gperunoita
    • 2avokadoa
    • n. 80gkevätsipulia
    • 1 1/4tlsuolaa
    • 1tlkuivattua basilikaa tai 2 rkl tuoretta basilikaa
    • mustapippurirouhetta
    • 2 1/2rkloliiviöljyä

Lisäksi

    • alumiinifoliota

Valmistus

yli 60 min
  1. Nuiji broilerinfileet muovin sisällä ohuiksi levyiksi. Peitä leikkuulauta muovikelmulla. Ripottele kelmulle paprikajauhetta ja hienonnettua rosmariinia. Levitä mausteiden päälle broilerinfileet suorakaiteen muotoiseksi levyksi (30 x 25 cm).
  2. Asettele fileiden saumakohdat hieman päällekkäin ja nuiji kevyesti, jotta ne tarttuvat toisiinsa. Peitä fileelevy pekoniviipaleilla. Mausta mustapippurilla ja rosmariinilla.
  3. Kääri levy muovikelmun avulla napakaksi rullaksi. Kiinnitä rulla tarvittaessa muutamalla cocktailtikulla. Nosta rulla leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle ja poista muovikelmu. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia.
  4. Viipaloi rulla hieman jäähtyneenä ja poista cocktailtikut. Tarjoa peruna-avokadonyyttien ja salaatin kanssa.
  5. Peruna-avokadonyytit: Kuori ja viipaloi perunat mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja lohko avokadot. Viipaloi kevätsipulit. Leikkaa foliorullasta viisi neliön muotoista palaa.
  6. Kaada folioille tippa öljyä. Lado kasvikset kerroksittain folioille. Ripottele kerrosten väliin suolaa, basilikaa ja mustapippurirouhetta. Valuta päälle oliiviöljyä. Sulje foliot nyyteiksi. Kypsennä 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Tarkista kypsyys. Koristele basilikalla.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 350g100 g

  • 488 kcal2 050 kJ
  • Proteiinia40 g
  • Hiilihydraatteja22 g
  • Rasvaa27 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu