Perunakakku

Perunasta ja kesäkurpitsasta syntyy näyttävä lisäke liha- tai kalaruoille. Leikka perunakakusta annospaloja tai tarjoa noutopöydässä sellaisenaan.
Perunakakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 284 kcal / annos (220g)

Ainekset

8 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Anna perunoiden sulaa tai sulata ne mikrossa. Valikoi ehjät, kookkaat viipaleet pohja- ja pintakerrosta varten. Leikkaa irtopohjavuokaa (halk.22 cm) hieman suurempi pala leivinpaperia. Kiinnitä paperi pohjan ja reunan väliin. Jätä paperista vuoan ulkopuolelle 3-4 sentin kaulus. Voitele vuoan reunat.
  2. Lado ehjistä perunaviipaleista kerros limittäin pohjan päälle. Ripottele perunoille hiukan mustapippuria, ruokalusikallinen parmesaaniraastetta ja 1/2 dl juustoraastetta.
  3. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja lado niistä puolet seuraavaksi kerrokseksi. Mausta pippurilla ja ripottele päälle taas ruokalusikallinen parmesaaniraastetta ja 1/2 dl juustoraastetta. Levitä päälle kerros perunaa, nyt käy pieni silppukin. Mausta pippurilla ja levitä päälle parmesaani ja juustoraaste.
  4. Lisää uusi kerros kesäkurpitsaa ja päälle pippuria, parmesaania ja juustoa. Lado kakun pintaan kerros ehjistä perunaviipaleista ja päälle loput juustoraasteesta. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää niihin kasvirasvasekoite ja suola.
  5. Tee foliosta vuoan alle kaukalo, joka estää liemen valumista uuniin, jos vuoka vuotaa. Kaada munaseos hitaasti vuokaan perunoiden päälle.
  6. Paista perunakakkua 200 asteessa uunin alatasolla noin tunnin ajan. Anna kakun tekeytyä peitettynä ainakin 20 minuuttia ennen leikkaamista.
  7. Leikkaa kakku irti vuoan reunasta veitsen avulla ja irrota reuna. Vedä kakku paperin avulla leikkuulaudan päälle ja leikkaa säteittäin annoksiksi terävällä veitsellä. Tarjoa perunakakku esimerkiksi lampaanpaistin tai pihvin lisäkkeenä.

Ravintosisältö perannos 220g100 g

  • 284 kcal1 210 kJ
  • Proteiinia11,2 g
  • Hiilihydraatteja27,7 g
  • Rasvaa15,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi