
Porsaan uunifilee ja selleri-omenagratiini
Porsaan uunifilee ja selleri-omenagratiini on herkullista viikonloppuruokaa.
6 annostayli 60 min103 kcal / 100 g
Ainekset
6 annosta
- 1(n. 1,2 kg)Pirkka pintamaustettu porsaan uunifilee
Gratiini
- n. 600gjuuriselleriä
- 2(500 g)isoa omenaa (esim. Jonagold)
- 1(100 g)sipuli
- 1/2tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- 1tlk(2 dl)Pirkka ruokakermaa
Valmistus
yli 60 min- Paista possunfilee pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuori selleri ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi ja edelleen suikaleiksi. Suikaloi myös kuoritut omenat ja sipuli.
- Levitä sellerit, omenat ja sipuli kerroksittain voideltuun uunivuokaan. Mausta kerrokset suolalla ja pippurilla. Kaada ruokakerma vuokaan.
- Kypsennä 225 asteessa 35 minuuttia. Lisää juustoraaste vuoan pinnalle ja jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia.
- Leikkaa possu viipaleiksi. Tarjoa lisäksi salaattia.
Katso video
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 103 kcal430 kJ
- Proteiinia 12 g
- Hiilihydraatteja2,45 g
- Rasvaa4,89 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi