Pikamunkit
Pikamunkit kohotetaan leivinjauheella, joten taikina valmistuu tavallista hiivataikinaa nopeammin. Munkit ovat parhaimmillaan tuoreina.
- n. 20 kpl
- alle 30 min
- 120 kcal / annos (30g)
Ainekset
n. 20 kpl
- 1dlmaitoa
- 2rklöljyä
- 1tlsitruunan raastettua kuorta
- 2rklsitruunanmehua
- 1pienikananmuna
- 1dlsokeria
- 1tlkardemummaa
- 1/2tlsuolaa
- n. 4dlvehnäjauhoja
- 2tlleivinjauhetta
Kypsentämiseen
- 7-8dlrypsiöljyä
Sokeroimiseen
- erikoishienoa sokeria (Siro)
Valmistus
alle 30 min- Sekoita ainekset ohjeen mukaisessa järjestyksessä, lopuksi vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
- Kuumenna öljy valurautapadassa tai teräskattilassa. Rasva on sopivan kuumaa (170-180 astetta), kun pieni leipäpala ruskistuu parissa minuutissa.
- Nosta kahdella ruokalusikalla pieniä taikinanokareita öljyyn, 4-6 nokaretta kerrallaan. Kypsennä 2-3 minuuttia, kunnes munkit ovat kauniin värisiä.
- Nosta munkit reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle.
- Sokeroi munkit lämpiminä.
- Tarjoa pikamunkit heti esimerkiksi siman kanssa.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 30g100 g
- 120 kcal502 kJ
- Proteiinia 2 g
- Hiilihydraatteja14 g
- Rasvaa6 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
pikamunkki resepti toimi, nopea valmistaa
Hyvä, nopea resepti, jolla saatiin pienet vappumunkit tehtyä. Ohjetta noudatettiin, mutta laitettiin taikinaan hieman jauhoja ja pyöritettiin pieniä pyöreitä munkkeja. Tehtiin pienempiä ja tuli enemmän kuin 20, koko oli siltikin vielä hyvä! Ei liian pieni. Sitruuna toi tosi kivan, raikaan maun munkkeihin!
Hei, lusikoiden avulla takinanokaareet nostellaan öljyyn. Välitän huomion eteenpäin tiedoksi.
Miten voi tulla lusikoitavaa taikinaa jos on 1 dl nestettä ja 4 dl jauhoja?
Ohjeessa on varmaan jokin virhe, koska ainakaan noilla määrillä ei tule lusikoitavaa taikinaa. Munkeista tuli kyllä hyviä, kunhan ensin olin lisännyt taikinaan toisen munan ja ainakin puoli desilitraa lisää maitoa. Vielä sittenkin taikina oli melko paksua.
Outi, pikamunkit on testattu K-koekeittiöllä reseptin mukaan.
Todella helppo, nopea ja maistuva resepti, nyt pariin otteeseen tehty ja kyllä maistui - myös vappusiman kera :)
Hyvää 😋 on
Pitäs varmaan tehdä!