• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pikamunkit

Pikamunkit kohotetaan leivinjauheella, joten taikina valmistuu tavallista hiivataikinaa nopeammin. Munkit ovat parhaimmillaan tuoreina.
Pikamunkit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 20 kpl
  • alle 30 min
  • 120 kcal / annos (30g)

Ainekset

n. 20 kpl
    • 1dlmaitoa
    • 2rklöljyä
    • 1tlsitruunan raastettua kuorta
    • 2rklsitruunanmehua
    • 1pienikananmuna
    • 1dlsokeria
    • 1tlkardemummaa
    • 1/2tlsuolaa
    • n. 4dlvehnäjauhoja
    • 2tlleivinjauhetta

Kypsentämiseen

    • 7-8dlrypsiöljyä

Sokeroimiseen

    • erikoishienoa sokeria (Siro)

Valmistus

alle 30 min
  1. Sekoita ainekset ohjeen mukaisessa järjestyksessä, lopuksi vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
  2. Kuumenna öljy valurautapadassa tai teräskattilassa. Rasva on sopivan kuumaa (170-180 astetta), kun pieni leipäpala ruskistuu parissa minuutissa.
  3. Nosta kahdella ruokalusikalla pieniä taikinanokareita öljyyn, 4-6 nokaretta kerrallaan. Kypsennä 2-3 minuuttia, kunnes munkit ovat kauniin värisiä.
  4. Nosta munkit reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle.
  5. Sokeroi munkit lämpiminä.
  6. Tarjoa pikamunkit heti esimerkiksi siman kanssa.

Ravintosisältö perannos 30g100 g

  • 120 kcal502 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja14 g
  • Rasvaa6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille23