Fetaperunat grillissäTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Fetaperunat grillissä

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Onko uunifetapasta suosikkisi? Kokeile ihanan paahteisia fetaperunoita grillissä! Grillifetaperunoihin voit hyvin upottaa edellispäivän ylimääräiset keitetyt perunat.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
600 g
 
uusia perunoita keitettynä
tai
350 g
 
tai
3
 
Pirkka nippusipulia varsineen
tai
2 rkl
 
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai
1/4 tl
 
tai
1 pkt (200 g)
 
tai

Ravintosisältö

Energia
482 kJ / 116 kcal
Rasva
7,1 g
josta tyydyttynyttä
3 g
Hiilihydraatit
9,3 g
josta sokereita
1,9 g
Proteiini
4 g
Suola
0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
Leikkaa keitetyt perunat puoliksi ja tarvittaessa puolikkaat vielä halki.
Öljyä (1 rkl) grillinkestävä vuoka. Levitä perunat vuokaan. Lisää grillitomaatit sekä lohkottu kesäsipuli. Säästä sipulin varret.
Sekoita pienessä kulhossa grillitomaattien maustepussi ja öljy. Lisää ruokalusikallinen oliiviöljyä sekä suola ja pippuri. Valuta maustettu öljy vuokaan kasvisten päälle ja sekoita.
Nosta feta kasvisten keskelle. Grillaa noin 15 minuutta tai kunnes kasvikset ovat saaneet hieman paahteista väriä. Voit myös valmistaa ruoan uunissa 220 asteessa noin 15 minuuttia.
Viimeistele ruoka hienonnetuilla kesäsipulin varsilla. Syö sellaisenaan tai tarjoa grilliruoan lisäkkeenä.
Voit hyvin korvata grillitomaatit kirsikkatomaateilla. Käytä silloin ruoan maustamiseen 3 rkl öljyä ja 1 tl Pirkka pizzamaustetta.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka oliiviöljy 1l
    Hinta 18,40/kpl
    18,40/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 75g kokonainen
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Plussa-etu −17 %
    Pirkka Parhaat fetajuusto 200g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 6,00/2 kpl
    15,00/kg
    Ilman Plussa-korttia 3,65/kpl (18,25/kg)
  • Pirkka Parhaat Red Desire makea terttuminiluumutomaatti 250g
    Hinta 5,49/kpl
    21,96/kg
  • Tomaatti Dunne Marzano 230g Suomi 1lk
    Hinta 3,89/kpl
    16,91/kg
  • Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200ml
    Hinta 7,15/kpl
    35,75/l
  • Bertolli cucina oliiviöljy 200ml spray
    Hinta 8,15/kpl
    40,75/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Dodoni katsikisio vuohenmaitojuusto 200 g
    Hinta 5,65/kpl
    28,25/kg
  • Mevgal aito kreikkalainen laktoositon fetajuusto PDO 200g
    Hinta 4,79/kpl
    23,95/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (218 arviota)

  • Rs
    4 kuukautta sitten
    Tämä on yksi meidän talouden kesän suosikeista. Toki ei koskaan ole käytetty grillitomaatteja, eikä myöskään sitä mausteseosta. Tilalla olleet kirsikkatomaatit ja mausteena käytetty basilika maustettua oliiviöljyä, suolaa, mustapippua, grillimaustetta ja vaihtelevasti kaapista löytyviä yrttimausteita. Resepti on muutenkin helposti muokattavissa omiin makutottumuksiin ja toimii hyvin niin kanan kuin esimerkiksi grillitassujenkin kanssa. Grillissä kyseisestä ruuasta tulee asteen verran parempaa kuin uunissa tehtäessä.
  • Anski
    1 vuosi sitten
    Ihan syötävää, mutta ei tästä meidän suosikkia tullut. Pelkät fetapeunat toimii paremmin.
  • Eva
    1 vuosi sitten
    Hyvää on. Suosittelen syömään samana päivänä, parasta heti valmistettuna. Käy lisukkeena ja sellaisenaan. Varhaisperunoiden maku kärsii säilyttämisestä, joten ei kannata jättää seuraavalle päivälle.
  • Peppi
    1 vuosi sitten
    Hyvää oli. Sekoitin fetan, jostain syystä se juoksettui, makua se ei haitannut.
  • Maisa
    1 vuosi sitten
    Kaunista ja herkullista. Yksinkertaista. Juustoksi vaihtui Eila grillijuusto. Hyvin toimi!
  • Satunnainen kokkailija
    1 vuosi sitten
    Tästä tuli ihan törkeen hyvää! Tehtiin juhannuksena ja kaikki tykkäs!
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Nirppis, fetan voi halutessaan sekoittaa perunoiden joukkoon kypsennyksen jälkeen.
  • Nirppis
    1 vuosi sitten
    Miksi feta on yhtenä palana keskellä? Eikö sitä sekoiteta perunoihin?
  • Julburi
    1 vuosi sitten
    Eikö lopussa kuuluisi sekoittaa feta perunoiden kanssa kuten uunifetapastassa?
  • Hyvä
    1 vuosi sitten
    Hyvä