KurpitsapizzaReseptin takana bloggaaja

Kurpitsapizza

Monipuolinen kurpitsa sopii pizzatäytteeksi. Pohja on gluteeniton. Ohje on Kahvia ja kasvisruokaa blogista.

  • 2 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

2 annosta

Gluteeniton pohja

    • 2 1/2dlgluteenittomia kaurajauhoja
    • 2dlriisijauhoa
    • 1/2tlsuolaa
    • 1tloreganoa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 2tlkuivahiivaa
    • 2dllämmintä vettä
    • 4rkloliiviöljyä

Kurpitsatäyte

    • 1pienehkömyskikurpitsa
    • 2rkloliiviöljyä
    • 2valkosipulinkynttä
    • ripaussuolaa ja mustapippuria

Lisäksi

    • lehtikaalia (n. 2 isoa lehteä)
    • kourallinenbabypinaattia
    • 1-2dlsaksanpähkinöitä
    • 2valkosipulinkynttä
    • merisuolaa
    • mustapippuria
    • 2rkloliiviöljyä

Valmistus

yli 60 min
  1. Tee ensin kurpitsatäyte. Halkaise myskikurpitsa ja laita puolikkaat uunipellille leikkauspinta alaspäin. Kypsennä kurpitsaa 200-asteisessa uunissa runsaat 30 minuuttia, tai kunnes sen sisus on pehmeä. Kaavi kurpitsan sisus kulhoon ja muussaa se haarukalla soseeksi. Sekoita joukkoon öljy, hienonnettu valkosipuli, suola ja pippuri.
  2. Pohjaa varten mittaa lämmin vesi kulhoon ja sekoita hiiva joukkoon. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää jauhoseos nesteeseen ja lisää öljy samalla kun vaivaat taikinan palloksi. Jätä taikina lämpimään paikkaan kohoamaan 30 minuutiksi.
  3. Painele kohonnut taikina leivinpaperille ohueksi pohjaksi. Kypsennä pizzapohjaa 200-asteisessa uunissa 5 minuuttia.
  4. Silppua lehtikaali ja yhdistä se pinaatin kanssa kulhossa. Sekoita öljy tasaisesti joukkoon. Viipaloi valkosipuli ohueksi.
  5. Levitä kurpitsasose tasaisesti esipaistetun pizzapohjan päälle. Lisää muut täytteet ja rouhi päälle merisuolaa ja mustapippuria. Kypsennä vielä 10-15 minuuttia tai kunnes pizzapohjan reunoissa on väriä. Anna jäähtyä hetki ja nauti! Pizza maistuu myös kylmänä.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu