Hyppää sisältöön
Tomaattikeitto ja fetahöystö Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Tomaattikeitto ja fetahöystö

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Helppo tomaattikeitto on nopea ja kevyt arkiruoka tai alkuruoka. Ripottele keiton pinnalle fetasta, punasipulista ja yrteistä tehtyä höystöä.
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
2 (200 g)
 
porkkanaa
tai
pala (100 g)
 
juuriselleriä
tai
1 (100 g)
 
sipuli
tai
1–2
 
valkosipulinkynttä
tai
4 dl
 
vettä
tai
1 tlk (500 g)
 
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1 tl
 
oreganoa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
ripaus
 
sokeria
tai

Pinnalle

1/2 pkt (à 200 g)
 
1/2 tlk (à 365 g/200 g)
 
tai
tai
1
 
punasipuli
tai
 
basilikaa tai persiljaa hienonnettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
166 kJ / 40 kcal
Rasva
1,7 g
josta tyydyttynyttä
1 g
Hiilihydraatit
3,8 g
josta sokereita
2,9 g
Proteiini
1,8 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
Kuori ja kuutioi porkkanat sekä selleri. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kiehauta vesi, lisää kasvikset ja keitä noin 10 minuuttia. Lisää paseeraattu tomaatti ja kypsennä vielä 5–10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Mausta suolalla, oreganolla, pippurilla ja sokerilla.
Hienonna fetajuusto, sipuli ja basilika tai persilja. Sekoita ainekset keskenään ja tarjoa erikseen keiton kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Porkkana pesty Suomi
    Hinta n. 0,16/kpl
    1,59/kg
  • Selleri pakattu
    Hinta n. 0,75/kpl
    4,99/kg