Tomaattikeitto ja fetahöystö
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Helppo tomaattikeitto on nopea ja kevyt arkiruoka tai alkuruoka. Ripottele keiton pinnalle fetasta, punasipulista ja yrteistä tehtyä höystöä.
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
2 (200 g) | porkkanaa tai |
pala (100 g) | juuriselleriä tai |
1 (100 g) | sipuli tai |
1–2 | valkosipulinkynttä tai |
4 dl | vettä tai |
1 tlk (500 g) | tai |
1 tl | suolaa tai |
1 tl | oreganoa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
ripaus | sokeria tai |
Pinnalle | |
---|---|
1/2 pkt (à 200 g) 1/2 tlk (à 365 g/200 g) | tai tai |
1 | punasipuli tai |
basilikaa tai persiljaa hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 166 kJ / 40 kcal |
Rasva | 1,7 g |
josta tyydyttynyttä | 1 g |
Hiilihydraatit | 3,8 g |
josta sokereita | 2,9 g |
Proteiini | 1,8 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Kuori ja kuutioi porkkanat sekä selleri. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kiehauta vesi, lisää kasvikset ja keitä noin 10 minuuttia. Lisää paseeraattu tomaatti ja kypsennä vielä 5–10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Mausta suolalla, oreganolla, pippurilla ja sokerilla.
Hienonna fetajuusto, sipuli ja basilika tai persilja. Sekoita ainekset keskenään ja tarjoa erikseen keiton kanssa.