• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
BataattipizzaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Bataattipizza

Ohuista bataattiviipaleista saa ladottua kätevästi pizzapohjan. Vegaaninen pizza täytetään soijaproteiinipaloilla ja lehtikaalilla. Noin 5,30€/annos.

  • 2 kpl
  • 30 - 60 min

Ainekset

2 kpl
    • 300gbataattia
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1/2rkloliiviöljyä
    • 1/4tlsuolaa
    • ripausmustapippuria
    • 1ps(280 g)Oumph! Salty & Smoky -soijaproteiinipaloja (pakaste)
    • 100glehtikaalia
    • 1(100 g)sipuli
    • tilkka öljyä
    • 1ps(200 g)Sheese Mozzarella style Grated -kasviperäistä juustoa
    • tai
    • 1ps(175 g)Jokilaakson vegaanin pizzamurua

Lisäksi

    • Pirkka Parhaat maustettu ekstraneitsytoliiviöljy valkosipuli-chili (250 ml)

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori bataatit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita mausteet ja öljy bataattiviipaleiden joukkoon.
  2. Jaa viipaleet kahtia ja lado kahdelle pellille leivinpaperin päälle pyöreän pizzan muotoon siten, että ne menevät osittain päällekkäin.
  3. Kypsennä pelkkiä pohjia uunissa 225 asteessa keskitasolla 15-20 minuuttia.
  4. Valmista Oumph! pakkauksen ohjeen mukaan.
  5. Huuhtele lehtikaalit, poista kovat lehtiruodit ja revi sopiviksi paloiksi.
  6. Kuori ja suikaloi sipulit. Paahda sipuleita pannulla tilkassa öljyä, kunnes ne hieman pehmenevät.
  7. Levitä esipaistettujen bataattipohjien päälle ensin juustoraastetta, sitten lehtikaalit, sipulit ja Oumph!.
  8. Paista pizzoja uunissa 250 asteessa keskitasolla vielä noin 10 minuuttia.
  9. Viimeistele pizzat valkosipuli-chiliöljyllä ennen tarjoilua.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 36 arvostelua