PikapullataikinaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pikapullataikina

Pikapullataikina valmistuu nopeasti. Kuohkeutta taikinaan saadaan vaahdottamalla munat ja sokeri. Maitorahka antaa taikinalle mehevyyttä. Noin 2,35€/1 kpl*

  • 1 annos
  • 30 - 60 min

Ainekset

1 annos

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vaahdota munat ja sokerit. Lisää joukkoon maitorahka.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan muutamassa erässä varovasti sekoittaen, mutta älä vaivaa taikinaa. Jauhojen määrä riippuu siitä, minkälaista pullaa leivot. Jos leivot peltipullaa, taikina saa jäädä löysähköksi. Jos taas leivot pyöriteltäviä pullia, taikina saa olla napakampaa.
  3. Lisää lopuksi pehmeä rasva ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
  4. Peltipulla paistuu uunissa vuoassa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Napakammasta taikinasta pyöritellyt pikkupullat 200 asteessa 10-15 minuuttia.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 13 arvostelua
  • Jenny29.10.2018

    Onnistui leipoa jopa korvapuustit 👍

  • Kokematon leipuri11.10.2018

    Reseptissä lukee "pehmeä rasva", tarkoitetaanko tässä huoneenlämmössä pehmennyttä rasvaa vai sulatettua rasvaa?

  • K-Kuluttajapalvelu11.10.2018

    Kokematon leipuri, pehmeällä rasvalla tarkoitetaan aineksissa mainittua leivontamargariinia tai voita huoneenlämpöiseksi pehmennettynä.

  • Päivi 6.9.2018

    Miten monta pullaa ko. taikinasta tulee?

  • K-Kuluttajapalvelu6.9.2018

    Päivi, pikapullataikinasta tulee noin 12 pikkupullaa.

  • Anna31.8.2018

    Miten monta pullaa tästä reseptistä saa?

  • K-Kuluttajapalvelu31.8.2018

    Anna, taikinasta tulee noin 12 pikkupullaa.

  • Saara21.8.2018

    En löytänyt kohtaa missä kerrottaisiin paistolämpötila tai aika?

  • K-Kuluttajapalvelu21.8.2018

    Saara, kiitos huomiostasi. Reseptiin on nyt lisätty paisto-ohje.