PistaasipullaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pistaasipulla

Pistaasipullan sisällä on maukas pistaasitäyte. Paista pulla uunivuoassa bostonin tapaan. Tämäkin resepti vain n. 0,60€/annos*.

  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 346 kcal / annos (95g)

Ainekset

12 annosta

Täyte

Voiteluun

    • kananmuna

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja muna. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.
  2. Kuori pistaasipähkinät. Kauli taikina levyksi (noin 30 x 45 cm). Levitä levylle pehmeä rasva ja ripottele päälle sokeri ja vaniljasokeri. Rouhi pistaasipähkinät veitsellä ja ripottele tasaisesti levylle.
  3. Rullaa taikina rullalle pitkän sivun suuntaisesti ja leikkaa rulla 12 osaan. Nosta pullat voideltuun suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan (noin 26 x 18 cm) leikkuupinta ylöspäin ja kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä 20-30 minuuttia. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle rouhittuja pistaasipähkinöitä ja sokeria.
  4. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Peitä pullan pinta tarvittaessa leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa. Koristele jäähtynyt pulla tomusokerikuorrutteella ja rouhituilla pistaasipähkinöillä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 3/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat